Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A Haus am Bogenseet az a Film Heritage Inc. vásárolta meg, amely a Panama-iratokban az ukrán first lady résztulajdona volt.

A hazánkban leginkább a kitörésnapi terrorakciójáról elhíresült német antifasiszta mozgalom egyik aktivistája a minap bemutatott egy dokumentumot, amely szerint Josef Goebbels propagandaminiszter brandenburgi villáját egy olyan offshore cég vásárolta meg, amely Volodimir Zelenszkijékhez köthető.

Sabine Mels korábban a BIM (a berlini önkormányzati ingatlanokat kezelő ügynökség) alkalmazottja volt, és azt állítja, hogy az általa bemutatott, 2023. októberi keltezésű adásvételi szerződést egykori kollégáitól kapta. Amennyiben a dokumentum valódi, úgy a Haus am Bogensee nevű hírhedt ingatlant egy Film Heritage Inc. nevű cég vásárolta meg 8 120 000 euróért.

Az ősparkos, de rossz állapotú villát egykor Adolf Hitler ajándékozta a Nagynémet Birodalom propagandaminiszterének. A brit The Guardian szerint a berlini önkormányzat 2000 óta próbálta értékesíteni az ingatlant és a hozzá tartozó területet.

A vásárló Belize-ben van bejegyezve, egy offshore cég. Méghozzá olyan, amelyiknek a neve az úgynevezett Panama-iratokban is előkerült. 2021-ben ebből botrány is lett, merthogy Olena Zelenszka, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felesége volt az egyik tulajdonosa. Férje pedig egyebek mellett azzal kampányolt, hogy felszámolja a korrupciót és kifehéríti a gazdaságot Ukrajnában.

A hírek szerint az ukrán first lady az üzletrészét időközben eladta egy cégnek, amely viszont továbbra is osztalékot fizetett neki.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Gyakorlatilag belső emigrációra kényszerült egy német iskola két tanára, miután elmenekültek a „szélsőjobboldali” diákok elől. Egy „jogvédő” szerint „a nácik otthonuknak kiáltották ki” Brandenburg tartományt.

Valószínűleg kevés furább szervezet létezett a nemzetiszocialista Németországban, mint az általában csak „Zsidók Hitlerért” néven emlegetett egyesület.

Kanadában letartóztatták a „Sötét idegent”, az elmúlt évtized egyik legbefolyásosabb nemzetiszocialista propagandistáját.

A német belügyminisztérium közölte, hogy betiltott egy „szélsőjobboldali, rasszista csoportosulást, amely arról ismert, hogy gyerekek és fiatalok körében terjeszti antidemokratikus eszméit”.

Amikor Imrédy személyes származása körül a közismert polémiák folytak, akkor én magam adtam utasítást Kelecsényinek, hogy figyelje meg Imrédyt és figyeltesse meg másokkal is, hogy faji hovatartozása eldönthető legyen.

1945. február 11-én a budapesti német-magyar helyőrség lőszere és élelme fogytán volt, a magyar főváros fegyveresen nem volt tovább tartható.

Kitiltotta a fehéreket az ünnepi vacsoráról a húzott szemű bostoni polgármester, de szerinte ez nem rasszizmus és nem is diszkrimináció.

A keletről érkező hírek hatására a magyar lakosság rettegett a Vörös Hadsereg katonáitól. A szovjetek 1944. augusztus 26-án értek magyar területre az Úz völgyében, komoly harcok közepette vonultak nyugat felé, míg a front 1945 áprilisában átvonult az országon.

Adolf Hitler 1983-ban előkerült „naplója” olyan igénytelen hamisítvány volt, hogy még az A.H. monogramot sem sikerült helyesen leírni – mégis kollektív őrületbe kergette egy nagynevű német lap szerkesztőit.

1945 januárjának elején a komáromi vasútállomáson kivagonírozott Tigris harckocsik hosszú sora nagy zajt csapva kígyózott a macskaköves utcákon, hogy a Vág-Duna hídján túl elfoglalják harcállásukat.

Megvonta az állami támogatást a következő hat évre a német alkotmánybíróság a zsidó-liberális sajtóban „neonáciként” számon tartott Die Heimat nevű párttól.

A szélsőjobboldali zenei színtéren nem ritka, hogy a zenekarok fel- és átdolgozzák más bandák közkedvelt dalait. Például az angol Skrewdriver és a német Landser különösen sok nép fiait megihlette.

Az USA-ban egyre több fehér gyakorolja a kereszténység „afrikanizált” változatát, az ún. karizmatikus (evangéliumi) protestantizmust.

Aki nem volt a fronton, nem tudja elképzelni, milyen érzés napról-napra embereket ölni. Ellenfeleid jönnek feléd, lőnek, még nem találtak el, de menekülni nincs idő.

Az 1945 előtti korszak egyik legtisztább, legnagyobb képességű magyar államférfia, Bárdossy László volt az első, aki vértanúhalált halt a Rákosi Mátyás és Nagy Ferenc által állított kivégző oszlopok előtt.

A gyűlést az egyik római lakótelepen rendezték az Olasz Szociális Mozgalom (Movimento Sociale Italiano) nevű fasiszta ifjúsági szervezet két tagja 1978-as meggyilkolásának emlékére.