Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A szerbiai Elektronikus Médiumokat Szabályozó Testület elnöke, Olivera Zekic a Telegramon tett közzé egy fotót, amelyen SS-egyenruhában tetszeleg.

Olivera Zekicről beszélnek mostanában Szerbiában, ugyanis a szerbiai Elektronikus Médiumokat Szabályozó Testület (REM) elnöke egy zsidó-liberális hisztériát okozó fotót tett közzé a Telegramon.

Egy olyan fotót posztolt az oldalra, amelyen SS-egyenruhában látható. 

„Puszta provokációból tettem. Mint tudják, szeretek provokálni” – mondta Zekic a Szabad Európa Rádiónak. A 48 éves nő hozzátette, hogy feltehetett volna olyan karikatúrákat is, melyek „ennél sokkal rosszabbak”. Szerinte a bejegyzése válasz volt a karikaturisták terrorjára, amelynek évek óta ki van téve.

„Előre tudtam, hogy az úgynevezett független médiából érkező »elvtársak« nem fogják megérteni a posztomat” – folytatta Zekic.

A vírusként terjedő fotó miatti hiszétria hatalmas az országban. Branka Prpa szerb történész a Szabad Európa Rádiónak azt találta mondani, hogy „mindazok, akik exhibicionista, politikai vagy egyéb okokból náci szimbólumokat viselnek, valójában ezeket az eszméket elevenítik fel”.

Természetesen belgrádi zsidó közösség is elítélte Zekic posztját. „Miközben a közszolgálati médiában, beleértve az országos terjesztésű médiumokat is, robbanásszerűen terjed az antiszemitizmus és a gyűlöletkeltés, a REM elnöke az emberi történelem legrosszabb időszakát használja fel szórakoztató anyagként, és egyúttal sérti az egész szerbiai és regionális zsidó közösséget azzal, hogy relativizálja a legnagyobb atrocitásokat, amelyekre sok túlélő tagunk még emlékszik” – áll a zsidók közleményében. 

Mindenesetre a REM főnökének most jogi következményekkel kell szembenéznie.

Szerbiában 2009 óta hatályos a „neonáci és fasiszta” gyűlések tilalmáról, valamint a „neonáci és fasiszta” jelképek használatának tilalmáról szóló törvény. E törvény 3. cikke szerint tilos „neonáci vagy fasiszta propagandaanyagokat, szimbólumokat vagy jeleket előállítani, sokszorosítani, tárolni, előadni, dicsőíteni vagy más módon terjeszteni”.

A törvény megsértéséért kiszabható büntetés természetes személyek esetében 5000 és 50 000 szerb dinár (40–430 euró), jogi személyek esetében pedig 100 000 és 1 000 000 dinár (850–8500 euró) közötti összeg.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A sztálinista rendszer szétválaszthatatlan magától Sztálin személyétől. A bolsevik rendszer működési mechanizmusa gyakorlatilag Sztálin személye köré épült, és a diktátor 1953-as halálával szükségszerűen meg is változott.

Ahhoz, hogy megérthessük a totalitárius woke ideológia amerikai elhatalmasodását lehetővé tévő mentális légkört, célszerű vázlatosan feleleveníteni az Egyesült Államok történelmi gyökereit.

A második világháború végén számos német választotta azt, hogy meghal a gyermekeivel együtt, de ők nem kegyetlen szörnyetegek voltak.

1945 januárjának elején a komáromi vasútállomáson kivagonírozott Tigris harckocsik hosszú sora nagy zajt csapva kígyózott a macskaköves utcákon, hogy a Vág-Duna hídján túl elfoglalják harcállásukat.

Dr. Bárdossy László Szombathelyen született 1890. december 10-én, római katolikus vallású kisnemesi, hivatalnoki családból.

A német belügyminisztérium közölte, hogy betiltott egy „szélsőjobboldali, rasszista csoportosulást, amely arról ismert, hogy gyerekek és fiatalok körében terjeszti antidemokratikus eszméit”.

Az olasz legfelsőbb bíróság, a semmítőszék foglalt állást az olasz szélsőjobboldali, hazafias csoportok találkozóin, megemlékezésein országszerte használt köszöntési formáról.

A Patriot Front fehér nacionalista csoport öt tagját börtönbüntetésre ítélték, mert „összeesküvést szőttek” egy idahói LGBTQ+ Pride-vonaglás ellen.

1944-ben és 1956-ban a történelem megismételte önmagát. Az 1944/1945-ös vérhullással újabb magok kerültek az áldott magyar földbe.

MÁV dolgozóként a Vas megyei Károlyfa községben tartózkodtam családi ügyben 1945. április 4-én. Úgy 9-10 óra között a szovjet katonák géppisztollyal kényszerítettek a csatlakozásra a már összegyűjtött emberekhez.

Egy nacionalista lengyel törvényhozó egy tűzoltókészülékkel oltotta el a hanukai gyertyákat az ország parlamentjében egy zsidókkal tartott rendezvényen, ami nemzetközi hisztériát váltott ki.

A New York-i Citibank kirúgta egyik alkalmazottját, aki Instagramon „politikailag nem korrekt” megnyilvánulást tett közzé a Führerrel kapcsolatban.

Zsidó-liberális hiszériát keltett Ausztriában, hogy a szélsőjobboldali Szabadságpárt ifjúsági tagozatának toborzóvideóján feltűnik a Hofburg Kastély erkélye, ahonnan 1938-ban kikiáltották az Anschlusst.

Hollandiában büntetőjogi következményekkel fog járni a „holokauszttagadás”, a „rasszizmus” és a „diszkrimináció” tilalmára vonatkozó törvényt kiterjesztik más események megtörténtének tagadására is – döntött a holland ügyvivő kormány.

Súlyos börtönévekkel fenyegetnek egy fiatal férfit Michigan államban, miután horogkeresztet festett egy zsinagóga falára.

Aki nem volt a fronton, nem tudja elképzelni, milyen érzés napról-napra embereket ölni. Ellenfeleid jönnek feléd, lőnek, még nem találtak el, de menekülni nincs idő.