Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Felháborodva értesült róla a liberális média, hogy a Gyulai Törvényszék nem oszlatta fel a Szebb Jövőért Egyesületet.

Egyben azt is kinyilvánította, hogy a feljelentés tárgyát képező tevékenység nem tekinthető általános jelleggel félelemkeltőnek. A Gyulai Törvényszék az ügy kapcsán egyben a cigányság definícióját is közölte, amin a liberálisok még jobban felháborodtak, mint magán az ítéleten. Ezzel a Gyulai Törvényszék úgy definiálta a cigányságot, ahogy a többségi lakosság látja.

Ebből a szempontból ez az ügy mérföldkőnek számít a magyar jogalkalmazásban, ami mindeddig a kisebbségek és befolyásos magánszemélyek érdekeit a többségi társadalmat érő atrocitások fölé helyezte.

„A »cigányság« mint kategória nem elsődlegesen faji alapon értelmezhető, hanem az ekként jelzett életformát követő, faji hovatartozástól függetlenül a lakosságnak egy elkülönült, a többségi társadalom hagyományos értékeit és a már hivatkozott jogszabályok által is védett értékeket semmibe vevő csoportjaként, akik egy bizonyos munkakerülő életforma, a magántulajdont, együttélési normákat nem tisztelő erkölcsi felfogás követői” - áll a törvényszék ítéletében.

A felperes által rasszista viselkedésként leírt tevékenységről az ítélet indoklása kimondta, hogy "Egy ilyen megnyilvánulás ugyanakkor a törvényszék álláspontja szerint jellegénél fogva bár szorongást kelthet a helybeliekben, azonban maga a menetelés, nyilvános felvonulás jogát a gyülekezési jog garantálja." Amit úgy kell értenünk, hogy a rendezett sorokban tett "séta" egyedül a fent említett életvitelt folytató antiszociális elemek számára lehet félelemkeltő. Mivel a Szebb Jövőért Egyesület olyan helyszíneken tett "sétát", ahol az antiszociális elemek nagy számban jelen vannak, ezért a "félelemkeltés" relatívnak tekinthető, abszolút jelleggel nem lehet róla ítéletet mondani.

Egy többségi magyar lakosságú területen senkiben nem keltene félelmet a rendezett sorokban menetelő egyenruhások felvonulása, főként, ha azok a közrend fenntartásáért folytatják tevékenységüket. Az egyesület tevékenysége kizárólag azok számára okozhat félelmet, akiknek élete törvényszegések sorozatából áll, vagyis a közrend maga fenyegető számukra.

A fentiek alapján kijelenthetjük, hogy a magyar jogalkalmazásban is várható az a fordulat, amit az orosz jog forradalmasítása indított el a kelet-európai államokban. Mikor megállapítást nyert, hogy Moszkva forradalmasíthatja a jogalkalmazást, pontosan erre gondoltunk. Teret fognak nyerni olyan jogértelmezések, melyek - bár kényszerből, de - a többségi társadalom érdekét a társadalomellenes csoportok érdekei fölé helyezik.

"Egy fecske nem csinál nyarat" - de csak idő kérdése, és jön majd a többi is.

Lehet úgy fogalmazni, hogy a magyar érdeket képviselő szervezetek érték el, kényszerítették ki ezt a változást, ami azonban megfelelő külpolitikai közeg nélkül soha nem bontakozhatott volna ki. Mostanra a hatalom kénytelen figyelembe venni, hogy a többségi lakosság rendet, biztonságot akar. Az a hatalom, ami ennek a követelménynek nem felel meg, közutálattal lesz övezve - és melyik politikus akarna egy választási vereséget?

(Hídfő.net)

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A francia származású feledhetetlen Leon Degrelle tábornok (Belgium, 1906-1994) a második világháború utolsó életben maradt nagy, keresztény és jobboldali politikai és katonai vezetője volt.

A Kun (Kohn) Béla nevével fémjelzett proletárdiktatúra és vörösterror, a hírhedt 133 nap fenekestül forgatta fel az akkori magyar társadalmi és politikai életet.

A magyar származású önkéntesekből felállítandó Waffen-SS hadosztályok ügyében a tárgyalások még a Lakatos-kormány idején megkezdődtek. Az írásbeli, előzetes megállapodást végül is Beregfy Károly, a Szálasi-kormány honvédelmi minisztere és Otto Winkelmann, a magyarországi német SS- és rendőri erők parancsnoka 1944. október 23-án írta alá Budapesten.

A Pink Floyd énekese, Roger Waters egy negatív „fiktív fasiszta diktátort” alakított az együttes németországi fellépésén, de ez nem zavarta a német hatóságokat, hogy „náci propagandával” vádolják meg.

Diszkréten szállították le a nyomozók Ulain Ferencet a Bécs felé tartó gyorsvonatról. Bár a nemzetgyűlési képviselő és ügyvéd meghallgatása és társainak elfogása minden paláver nélkül történt meg, az ügy mégis nagyot robbant.

Sok amerikai nagyváros annyira tele van bűnözéssel, droggal és hajléktalanokkal, hogy nemcsak élhetetlenek, hanem egyenesen no-go zónák.

A második világháború végén számos német választotta azt, hogy meghal a gyermekeivel együtt, de ők nem kegyetlen szörnyetegek voltak.

Első fokon pénzbüntetéssel sújtotta a Szentesi Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly decemberben egy horogkeresztes zászlót rakott ki lakásának ablakába – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az MTI-t.

Meglepő, de nem szerzői jogi okok miatt kellett hozzányúlni a vérmocskos Mickey egeres játékhoz: az Infestation 88-cal ennél is nagyobb baj volt.

A második világháború lezárást követő vérgőzös évek feltárása, megismertetése a nyilvánossággal, valahogy elfelejtődött az 1990-es "rendszerváltozás" óta.

Erre már sokan nem emlékeznek: 1919 júliusában a hajdúböszörményi "Ébredő"-nyomda tulajdonosa, Szabó Ferenc kirakatában megjelent egy plakát. Rajta kormánykerék, amelyet egy kemény kéz fog.

Az Adidas megtiltotta a vásárlóknak, hogy az újonnan kiadott német mez 44-es számmal ellátott változatát megvásárolják, ugyanis a szám a média képviselői szerint nagyon hasonlít a német Schutzstaffel (SS) által használt szimbólumra.

A „punk ötlet” régen az volt, hogy lementek a térre kannás borozni, most meg az, hogy két libsi diáklány kitalálja, miért ne lehetne Emese, a magyarság mitológiai ősanyja fekete.

A szélsőliberális-zsidó Euronews azon örvendezik, hogy egy belgiumi flamand „szélsőjobboldali” aktivistát ítélt el a helyi bíróság, pusztán azért, mert gyakorolta a szólásszabadsághoz való jogát. Ez természetesen „jogállami” megoldásnak számít Brüsszelben.

1944. március 19-én a szövetséges Nagynémet Birodalom katonái bevonultak Magyarország területére, azonban ennek hosszú előzményei voltak.