Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Európában nőtt az antiszemitizmus, a világon csökkent az antiszemita támadások száma, állítja a tel-avivi egyetem elemzése.

A zsidó egyetem kutatói 2013-ban 554 antiszemita incidenst jegyeztek fel: zsidó emberek megtámadását, valamint zsinagógák, temetők, emlékművek, zsidó intézmények elleni akciókat. Ez a szám tizenkilenc százalékkal alacsonyabb az előző évinél, amikor többen is megpróbálták utánozni a toulouse-i zsidó iskola elleni halálos lövöldözést.

A legtöbb, szám szerint 116 támadás a napról napra jobban iszlamizálódó Franciaországban élő zsidókat érte. Kilencvenötöt rögzítettek Nagy-Britanniában. Szintén emelkedett az incidensek száma Kanadában, Németországban, Ukrajnában, Oroszországban és Magyarországon. 2013-ban itthon tizennégy támadást regisztráltak.

A jelentés szerint "Európa számos részén még mindig a zsidók a legüldözöttebb kisebbség, különösen a lakossághoz viszonyított számarányukat figyelembe véve". Franciaországban például a lakosok egy százaléka zsidó, de ellenük történt a "rasszista támadások" negyven százaléka.

A zsidó kutatók arra figyelmeztettek, hogy különösen az "európai fiatalok" körében egyre növekszik a "rasszista és az antiszemita" hozzáállás. A zsidók felsőbbrendűségét hirdető Mose Kantor, az Európai Zsidó Kongresszus elnöke szerint Európa sok részén a zsidók kevésbé érzik magukat elfogadottnak és félelemben élnek. Arról viszont ezek az urak nem beszélnek, hogy ez a jelenség túlnyomó részt inkább köszönhető az öreg kontinensen élő, a közel-keleti palesztin népirtás miatt dühös arab fiatalok tömegeinek.

"A szóbeli zsidógyűlölet fizikai erőszakhoz vezethet, főleg a fiataloknál. Egyre terjed a nyilvános antiszemitizmus fertőzése"- mondták zsidó a kutatók és aggodalmukat fejezték ki a szélsőjobboldali pártok különösen Franciaországban, Magyarországon és Görögországban növekvő népszerűsége miatt.

Ha ezek az urak nem csak az európai fehér emberek ellen akarnának gyűlöletet kelteni, nyugodtan bevallhatnák, hogy a liberális zsidók által egyébként ünnepelt "nyitott határok" politikája miatt "tör előre a szélsőjobb" Görögországban, és az inváziószerűen beözönlő iszlamista tömegek miatt érzik most már kényelmetlenül magukat Franciaországban, Nagy-Britanniában vagy Svédországban, nem pedig mondjuk a zsidók iránti feltétlen szeretetüket naponta kinyilvánító Marine Le Pen vagy Geert Wilders pártjától.

De nyilván sosem fogják ezt elismerni, hiszen számukra az antiszemitizmussal való vádaskodás és gyűlöletkeltés fontosabb, mint bármilyen valódi probléma megoldása.

(MTI nyomán)

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Közvetlenül a II. világháború után Lengyelországban 277 börtönben és 1255 kommunista koncentrációs táborban több mint 200 ezer német származású polgári személyt gyűjtöttek össze, mialatt a vasfüggöny szovjet oldalán 16 millió német származású polgári lakost telepítettek ki.

November 8-án reggel 6 órakor rendőrök százai kutattak át több baloldali szélsőségesek által lakott ingatlant Szászországban és Türingiában.

1945. január 30-án süllyesztette el egy szovjet tengeralattjáró a Balti-tengeren a többségében második világháborús menekülteket szállító Wilhelm Gustloff német személyszállító hajót. 

Halála óta számos összeesküvés-elmélet terjed, miszerint legszűkebb környezete megölte, hogy Berija megfojtotta, vagy újabban: patkányméreggel végeztek vele, miközben pár nappal később pedig a hasonmásával rendezték meg a „hivatalos” halálát.

Egy fehér nacionalista szervezet vezetője köztéri matricákkal, valamint Adolf Hitler és a Nagynémet Birodalom plakátjival az otthonában is faji gyűlöletet szított – közölte a brit koronabíróság.

Egy idős német asszonynak, aki személyesen ismerte, hiszen munkaadója volt, a név – Adolf Hitler – mosolyt csalt az arcára, nem pedig borzongást.

A 17 másodpercnyi, fekete-fehér felvétel 82 év után került elő 2015 júliusában. Az amatőr filmen az látszik, ahogy az akkor hétéves Erzsébet nemzetiszocialista karlendítést tesz.

Ausztráliában hétfőtől életbe lépett a nemzetiszocialista tisztelgés és a nemzetiszocialista emléktárgyak tilalmáról szóló új törvény.

Egy fehér fajvédő aktivista három négert lőtt agyon a floridai Jacksonville-ben lévő boltban, egy korábbi rasszista akció évfordulóján.

Az amerikai feketék sok olyan dologban hisznek, ami nem létezik, olyannyira, hogy azt lehet mondani, egy másik dimenzióban élnek, miközben a miénkben beszélnek.

Az ausztrál szövetségi kormány törvénymódosítást kezdeményez a nemzetiszocialista karlendítés betiltásáról is.

Mint ismert, az elmúlt napokban szörnyű esemény rázta meg Írországot: egy algériai migráns Dublinban megkéselt három kisgyereket.

A Tiszamenti falucskában – Tiszaeszláron – egy Solymosi nevű parasztasszony kékítőért küldötte Eszter nevű 14 éves leányát. A kis Solymosi Eszter azonban sohasem tért vissza.

2007. november 20-án a brit királyi pár 60. házassági évfordulóját, azaz gyémántlakodalmát ünnepelte. Az esemény mögött kimondatlanul is ott áll az a rendkívüli történet, hogy a házasságuk csaknem meghiúsult amiatt, hogy Fülöp rokoni kapcsolatban volt Hitler egyik legközelebbi követőjével.

Bocsánatkérő közleményt adott ki a Michigani Állami Egyetem, miután a szombat esti meccs előtt Adolf Hitler képe jelent meg az eredményjelzőn – írja a CNN nyomán a 24.