Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Lassan telnek a napjai, nem tudja a pontos időt és nem bízhat senkiben Ilaria Salis, akinek ügyvédei mindent megtesznek azért, hogy olaszországi házi őrizetet harcoljanak ki – olvashatjuk a szívszaggató sorokat, írja a Mandineren nyomán a Magyar Jelen.

Csütörtökön folytatódott az antifa aktivista Ilaria Salis perének magyarországi tárgyalása, a brutális támadás résztvevőjének ügyvédei mindent megtesznek azért, hogy Olaszországban, vagy minimum Magyarországon engedjék házi őrizetbe a börtönkörülmények miatt panaszkodó vádlottat – írja a La Repubblica, amely úgy fogalmaz, a szélsőbaloldali Salis három neonáci fegyverest támadott meg. Ez persze egyáltalán nem igaz. Salis ismét közzétette börtönnaplóját, amelyben a létesítményt egy mély kútként ábrázolta, nem tud bízni senkiben, nem látja a pontos időt, összességében pedig nagyon lassan telnek a napjai – írja a Mandiner.

Milánóban eközben Salis tettestársa is a bíróság elé lép, hogy megpróbálja meggyőzni arról, ne adja át a magyar igazságszolgáltatásnak. Korábban egyébként a berlini fellebbviteli bíróság jelentést kért Magyarországtól, hogy hogyan bánnak az őrizetben lévő nem bináris-személyekkel, és milyen védelmi intézkedések vannak érvényben – mutatnak rá.

Az ismert (azért nem szélesebb körben) kommunista provokátor Vajnai Attila is úgy érezte, ki kell állnia elvtársa mellett. Emlékeztessünk, ők azok, akik minden év február 11-én terrorista szervezet (Kurdisztáni Munkáspárt) zászlóját lobogtatják a Budai Várban.

A Mandiner mai cikkében idézi a La Republica-t, amely úgy fogalmaz, hogy „a szélsőbaloldali Salis három neonáci fegyverest támadott meg.”

„Ennek akartam utána nézni, amikor megtaláltam a képernyőképen szereplő oldalon lévő februári cikket. Mire eljutunk a jogerős ítéletig, addigra talán az is kiderül, hogy valójában én próbáltam meg paprika spray-el lefújni szegény vonatra váró antifákat, a dohányboltnál pedig csak védekeztek a rájuk cselesen háttal támadó eladóval szemben. Mind a tizenöten, viperákkal és műanyag borítású kalapácsokkal a kezükben” – ezt pedig már Lipták Tamás, a Jobbszélső Telegram csatorna üzemeltetője írta, kit szintén megtámadtak az antifák 2023 februárjában.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az egykori SS-tagok végzetes fogyatkozásával már egyre nehezebb háborús pereket rendezni, ezért újabb és újabb ajvékolni való után nézve több osztrák tartományról is „kiderítették”, hogy ott még mindig „nácik által komponált himnuszok” vannak érvényben.

Egy Simon Knittel antifaiszta összefogott, a Laut gegen Nazis (Hangosan a nácik ellen, LGN) nevű szélsőséges szervezettel és egy hamburgi ügyvédi irodával, hogy a védjegyhivatalon keresztül kisajátítsák a hazafias jelszavakat.

Egy fehér nacionalista szervezet vezetője köztéri matricákkal, valamint Adolf Hitler és a Nagynémet Birodalom plakátjival az otthonában is faji gyűlöletet szított – közölte a brit koronabíróság.

A balközép zöldpárt berlini politikusa Adolf Hitlert éltette, amikor a rendőrök éppen alkoholtesztre vitték.

Miután a keleti fronton megszakadt a tengelyhatalmak hadiszerencséje és a szovjet Vörös Hadsereg ellentámadásba lendült.

A Tiszamenti falucskában – Tiszaeszláron – egy Solymosi nevű parasztasszony kékítőért küldötte Eszter nevű 14 éves leányát. A kis Solymosi Eszter azonban sohasem tért vissza.

Egy ausztrál nemzetiszocialista, aki a börtönbüntetése végéhez közeledik, megtámadta a szabadulása utáni állami felügyelet elrendelésére irányuló kérelmet, mert a hosszú börtönben töltött időszaka után szerinte már nem kellene szoros megfigyelés alatt maradnia, ám a törvényhozók éppen az elnyomás fokozásán dolgoznak.

Jóllehet a biológiai fajfogalom nem azonos az etnográfiai fajfogalommal, mégsem nagyon különbözik tőle.

1879. december 21-én született Joszif Visszarionovics Sztálin, aki három évtizeden át volt a Szovjetunió legfőbb vezetője. 

Dr. Martens. Azt hiszem, sokaknak nem kell bemutatni ezt a cipőmárkát. Aki csak egy kicsit is ismerős a rocker, punk, skinhead színtéren, az valószínűleg ismeri a semmivel sem összetéveszthető acélbetétes bakancsot, gondoljunk csak a sárga-fekete címkére és a szintén sárga gojzer varrásra.

Közvetlenül a II. világháború után Lengyelországban 277 börtönben és 1255 kommunista koncentrációs táborban több mint 200 ezer német származású polgári személyt gyűjtöttek össze, mialatt a vasfüggöny szovjet oldalán 16 millió német származású polgári lakost telepítettek ki.

Az alpesi ország korábbi jogszabályai ugyan tiltják az „emberek becsmérlését vallási, etnikai vagy szexuális irányultságuk miatt”, de csak akkor, hogy ha az elhangzott kijelentések, a használt jelképek vagy bemutatott mozdulatok „propagandisztikus célokat” szolgálnak, jelentsen ez bármit.

A tavaszt idéző napsütésben jó félszázan gyülekeztek a megadott időpontban a Keleti pályaudvar előtti téren, hogy részt vegyenek a sétáló történelemórán, számol be a Festung Budapest 2024-es rendezvénysorozata nyitányáról a honlapján a Légió Hungária.

Megdöbbentőnek nevezte a magyar külügyminiszter azt, ahogy a média kezeli Ilaria Salis ügyét. Szíjjártó Pétert egy Londonban tartott előadáson kérdezték antifa terroristanőről, és hangsúlyozta: azt az embert védik, aki azzal a céllal érkezett Budapestre, hogy agyonverjen embereket az utcán.

Az Alternatíva Németországért (AfD) eltiltotta minden nyilvános megjelenéstől és kampányeseménytől a párt európai parlamenti listavezetőjét, Maximilian Krah-t – jelentette be a párt szóvivője, miután az illető a címben idézett mondatot találta mondani.