Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Lassan telnek a napjai, nem tudja a pontos időt és nem bízhat senkiben Ilaria Salis, akinek ügyvédei mindent megtesznek azért, hogy olaszországi házi őrizetet harcoljanak ki – olvashatjuk a szívszaggató sorokat, írja a Mandineren nyomán a Magyar Jelen.

Csütörtökön folytatódott az antifa aktivista Ilaria Salis perének magyarországi tárgyalása, a brutális támadás résztvevőjének ügyvédei mindent megtesznek azért, hogy Olaszországban, vagy minimum Magyarországon engedjék házi őrizetbe a börtönkörülmények miatt panaszkodó vádlottat – írja a La Repubblica, amely úgy fogalmaz, a szélsőbaloldali Salis három neonáci fegyverest támadott meg. Ez persze egyáltalán nem igaz. Salis ismét közzétette börtönnaplóját, amelyben a létesítményt egy mély kútként ábrázolta, nem tud bízni senkiben, nem látja a pontos időt, összességében pedig nagyon lassan telnek a napjai – írja a Mandiner.

Milánóban eközben Salis tettestársa is a bíróság elé lép, hogy megpróbálja meggyőzni arról, ne adja át a magyar igazságszolgáltatásnak. Korábban egyébként a berlini fellebbviteli bíróság jelentést kért Magyarországtól, hogy hogyan bánnak az őrizetben lévő nem bináris-személyekkel, és milyen védelmi intézkedések vannak érvényben – mutatnak rá.

Az ismert (azért nem szélesebb körben) kommunista provokátor Vajnai Attila is úgy érezte, ki kell állnia elvtársa mellett. Emlékeztessünk, ők azok, akik minden év február 11-én terrorista szervezet (Kurdisztáni Munkáspárt) zászlóját lobogtatják a Budai Várban.

A Mandiner mai cikkében idézi a La Republica-t, amely úgy fogalmaz, hogy „a szélsőbaloldali Salis három neonáci fegyverest támadott meg.”

„Ennek akartam utána nézni, amikor megtaláltam a képernyőképen szereplő oldalon lévő februári cikket. Mire eljutunk a jogerős ítéletig, addigra talán az is kiderül, hogy valójában én próbáltam meg paprika spray-el lefújni szegény vonatra váró antifákat, a dohányboltnál pedig csak védekeztek a rájuk cselesen háttal támadó eladóval szemben. Mind a tizenöten, viperákkal és műanyag borítású kalapácsokkal a kezükben” – ezt pedig már Lipták Tamás, a Jobbszélső Telegram csatorna üzemeltetője írta, kit szintén megtámadtak az antifák 2023 februárjában.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Nem csak Olaszországban, de idehaza is egyre többet hangoztatja a szélsőbaloldal, hogy a tavaly februárban Budapesten összevert emberek csupán „könnyebb sérüléseket” szenvedtek. 

A közelmúltban derült ki, hogy a Pest vármegyei Szigetszentmártonban 1944 novemberében négy huszárt temettek el, akik a Csepel-sziget védelmében haltak hősi halált.

Meglepő, de nem szerzői jogi okok miatt kellett hozzányúlni a vérmocskos Mickey egeres játékhoz: az Infestation 88-cal ennél is nagyobb baj volt.

A „punk ötlet” régen az volt, hogy lementek a térre kannás borozni, most meg az, hogy két libsi diáklány kitalálja, miért ne lehetne Emese, a magyarság mitológiai ősanyja fekete.

72 éves korában meghalt Michael Knape, a berlini rendőrség korábbi főnöke, akit csak „neonácivadásznak”, illetve „kemény kutyának” hívtak.

A második világháború végén számos német választotta azt, hogy meghal a gyermekeivel együtt, de ők nem kegyetlen szörnyetegek voltak.

Miután Olaszországban EP-képviselőnek választották az antifasiszta Ilaria Salist, a magyar rendőrség elengedte a házi őrizetből az antifasiszta útonállót. Most a Guardiannek panaszkodott egy sort, hogy milyen körülmények között tartották fogva.

Ilaria Salist az európai parlamenti választáson jelöltként indítja a Vörös-Zöld Szövetség nevű olasz politikai formáció, amely megerősítette, hogy a Magyarországon fogva tartott nő felkerült a listájukra.

Déri Tibor, Újpest DK-s polgármestere számára a sajótóból derült ki, hogy egy patrióta szellemiségű, kétestés koncertet terveznek november második hétvégéjére a kerületben.

Megvonta az állami támogatást a következő hat évre a német alkotmánybíróság a zsidó-liberális sajtóban „neonáciként” számon tartott Die Heimat nevű párttól.

Akármennyi bűnnel is vádolják, a Führer is csak ember volt, aki ráérős óráikban sokszor egészen hétköznapi hobbiknak hódolt.

Az AfD 67 éves politikusa, Stefan Hrdy épp az autójából kiszállva próbált bejutni az épületbe, amikor körülbelül 20 antifasiszta állta el az útját.

A 84 éves Bosnyák Imrét, a Nyilaskeresztes Párt egykori propagandistáját, 1997. augusztus 24-én temették a Rákoskeresztúri köztemető 298-as parcellájába.

A korabeli német sajtóban csodafegyverként (Wunderwaffe) emlegetett rakéta a mai robotrepülőgépek elődjének tekinthető.

Szálasi Ferenc 1946. évi Börtönnaplójának február 28-i bejegyzésében ezt olvassuk: "Ma reggel kivégezték Imrédy Bélát. Nyugodjék békében. A Nemzet vértanúja volt."