Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Lassan telnek a napjai, nem tudja a pontos időt és nem bízhat senkiben Ilaria Salis, akinek ügyvédei mindent megtesznek azért, hogy olaszországi házi őrizetet harcoljanak ki – olvashatjuk a szívszaggató sorokat, írja a Mandineren nyomán a Magyar Jelen.

Csütörtökön folytatódott az antifa aktivista Ilaria Salis perének magyarországi tárgyalása, a brutális támadás résztvevőjének ügyvédei mindent megtesznek azért, hogy Olaszországban, vagy minimum Magyarországon engedjék házi őrizetbe a börtönkörülmények miatt panaszkodó vádlottat – írja a La Repubblica, amely úgy fogalmaz, a szélsőbaloldali Salis három neonáci fegyverest támadott meg. Ez persze egyáltalán nem igaz. Salis ismét közzétette börtönnaplóját, amelyben a létesítményt egy mély kútként ábrázolta, nem tud bízni senkiben, nem látja a pontos időt, összességében pedig nagyon lassan telnek a napjai – írja a Mandiner.

Milánóban eközben Salis tettestársa is a bíróság elé lép, hogy megpróbálja meggyőzni arról, ne adja át a magyar igazságszolgáltatásnak. Korábban egyébként a berlini fellebbviteli bíróság jelentést kért Magyarországtól, hogy hogyan bánnak az őrizetben lévő nem bináris-személyekkel, és milyen védelmi intézkedések vannak érvényben – mutatnak rá.

Az ismert (azért nem szélesebb körben) kommunista provokátor Vajnai Attila is úgy érezte, ki kell állnia elvtársa mellett. Emlékeztessünk, ők azok, akik minden év február 11-én terrorista szervezet (Kurdisztáni Munkáspárt) zászlóját lobogtatják a Budai Várban.

A Mandiner mai cikkében idézi a La Republica-t, amely úgy fogalmaz, hogy „a szélsőbaloldali Salis három neonáci fegyverest támadott meg.”

„Ennek akartam utána nézni, amikor megtaláltam a képernyőképen szereplő oldalon lévő februári cikket. Mire eljutunk a jogerős ítéletig, addigra talán az is kiderül, hogy valójában én próbáltam meg paprika spray-el lefújni szegény vonatra váró antifákat, a dohányboltnál pedig csak védekeztek a rájuk cselesen háttal támadó eladóval szemben. Mind a tizenöten, viperákkal és műanyag borítású kalapácsokkal a kezükben” – ezt pedig már Lipták Tamás, a Jobbszélső Telegram csatorna üzemeltetője írta, kit szintén megtámadtak az antifák 2023 februárjában.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A magyar származású önkéntesekből felállítandó Waffen-SS hadosztályok ügyében a tárgyalások még a Lakatos-kormány idején megkezdődtek. Az írásbeli, előzetes megállapodást végül is Beregfy Károly, a Szálasi-kormány honvédelmi minisztere és Otto Winkelmann, a magyarországi német SS- és rendőri erők parancsnoka 1944. október 23-án írta alá Budapesten.

Halála óta számos összeesküvés-elmélet terjed, miszerint legszűkebb környezete megölte, hogy Berija megfojtotta, vagy újabban: patkányméreggel végeztek vele, miközben pár nappal később pedig a hasonmásával rendezték meg a „hivatalos” halálát.

Egy argentin étterem az „Anna Frank” hamburgerük mellé sajtos és szalonnával bevont „Adolf” névre keresztelt sült krumplit kínált, amíg be nem támadták a helyi zsidók.

A sztálinista rendszer szétválaszthatatlan magától Sztálin személyétől. A bolsevik rendszer működési mechanizmusa gyakorlatilag Sztálin személye köré épült, és a diktátor 1953-as halálával szükségszerűen meg is változott.

Tasmania a zsidó-liberális média tálalása szerint „történelmet írt azzal, hogy Ausztrália első államaként betiltotta a náci tisztelgést”.

A cionista német hatóságok vizsgálódnak, ugyanis egy olyan videó terjedt el, amelyben egy hazafias viseletbe öltözött férfi osztogatott léggömböket óvodásoknak.

Noha gyászoljuk az eltávozását még 25 év után is, de tudjuk, hogy ő nem halt meg idő előtt, mint ahogy a „senki ember” meghal.

A mai Magyarország 10 millió lakosának túlnyomó többsége, ha a Rajk nevet hallja, kizárólag a tragikus sorsú Rajk László, egykori kommunista belügyminiszter nevére asszociál, s az ő életútjából főleg a kivégzésére, majd a 7 évvel későbbi dísztemetésére emlékezik.

1946. január 19-én indult el Budaörsről az első, kitelepítésre ítélt magyarországi németeket szállító vonat, amely a második világháborút követő szélesebb kelet-európai etnikai tisztogatás hazai szakaszának kezdetét jelentette. 

Alexander Netlingnek jellegzetes megjelenést kölcsönöz a horogkereszt és számos más fajvédő szimbólum, amelyet különösen jól látható helyre tetováltak.

1945 januárjának elején a komáromi vasútállomáson kivagonírozott Tigris harckocsik hosszú sora nagy zajt csapva kígyózott a macskaköves utcákon, hogy a Vág-Duna hídján túl elfoglalják harcállásukat.

Furcsa észjárásuk van a németországi hatóságoknak: minél aktívabb és erőszakosabb a szélsőbaloldali Antifa, annál inkább fellépnek a nacionalista színtér ellen. Abszurd? Igen, de pont ez a valóság.

Hatalmas felháborodást váltott ki Rébecca Chaillon bevándorló hátterű francia „művész” legújabb színi előadása, melyben fehér játékbabákat húznak karóba a „rasszizmus ellen tiltakozva”.

A német munkásoknak kedvező első munkareformok egyike a fizetett évi szabadság létrehozása volt.

A New York-i Citibank kirúgta egyik alkalmazottját, aki Instagramon „politikailag nem korrekt” megnyilvánulást tett közzé a Führerrel kapcsolatban.

Joachim (Jochen) Peiper 1915. január 30-án született Berlinben. Apja is katonaként élte le az életét, igy a fiatal Jochen a katonás életet hamar megtanulta.