Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Rengeteg migráns érkezik csónakokon az Egyesült Királyságba nap mint nap. A Ruandából érkezőkre viszont egy új, meglehetősen szokatlan szabályok fognak vonatkozni.

A britek belügyminisztériuma ugyanis kiadott egy Equality Impact Statement nevű dokumentumot, melynek egyik pontja alapján a csónakokon érkező ruandaiakat nem lehet hazaküldeni, ha transzneműnek vallják magukat és különösen akkor nem, ha transznemű nőnek.

Érdekessége ennek a dokumentumnak, hogy egyébként még nőket és gyereket is visszaküldenek az afrikai országba, ha illegális a tartózkodásuk.

„A Ruandáról szóló országos politikai és információs feljegyzés példákat hoz arra, hogy a transznemű nők – akik valószínűleg feltűnőbbek, mint a csoport többi tagja – olyan bánásmóddal szembesülnek, mint az önkényes letartóztatások és fogva tartás, valamint a megalázó bánásmód, amely ellentétes a 3. cikk szerinti emberi jogokkal” – olvasható a dokumentumban, majd a végén még hozzáteszik, hogy „senkit nem helyezünk át, ha az nem biztonságos vagy nem megfelelő megoldás”.

Érdekessége ennek a dokumentumnak, hogy egyébként a nőket és gyereket is simán visszaküldenek az afrikai országba, ha illegális a tartózkodásuk. A transzneműség viszont itt is kiskapu lesz.

Kiváló húzás, innentől minden ruandai, transznemű lesz, mire partot ér. Sőt, egyszeri muciológus ez alapján akár azt is gondolhatja majd, hogy Ruandában csak transzneműek élnek. Rendkívüli gender-tanulmányok születhetnek majd.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A sikertelen hatalommegragadási kísérlet utáni per hozott országos ismertséget Adolf Hitlernek, amelyben egész Németország megismerhette nézeteit.

A Haus am Bogenseet az a Film Heritage Inc. vásárolta meg, amely a Panama-iratokban az ukrán first lady résztulajdona volt.

A gyűjtőtáborba kerülésünk után napokon belül szájról szájra járt a hír, hogy itt kapjuk meg azt az igazoló papírt, amivel biztonságosan hazaindulhatunk. 

Kijut az Európai Parlamentbe az antifa támadások elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis. Olasz lapok szerint ezzel az ellene indult eljárásnak is vége a mentelmi jogának köszönhetően.

Az évek során megszámlálhatatlan adaptáció készült már Time Rice és Andrew Lloyd Webber Jézus Krisztus szupersztár című rockoperájához, és az sem lenne igaz, ha azt mondanám, hogy az Ivo van Hove belga rendező által dirigált verzió lenne az első, amely fekete Jézussal hamisít, ám legjobb tudomásom szerint, ha a világon nem is, Európában ez az első ilyen feldolgozás.

„Ideje megtisztítani az algákat, gombákat és növényeket a kolonialista örökségtől, és végleg kiirtani a tudományos nevükből a sértő kifejezéseket” – indítványozta Gideon F. Smith és Estrela Figueiredo, a Nelson Mandela Egyetem két botanikusa 2021-ben.

A müncheni Oktoberfest közismerten a sörről szól, és egy ideje már visszatérő sláger a világhírű népünnepélyen Gigi D'Agostino L'Amour Toujours című dala, ami „az örök szerelemről” szól.

A szélsőliberális-zsidó Euronews azon örvendezik, hogy egy belgiumi flamand „szélsőjobboldali” aktivistát ítélt el a helyi bíróság, pusztán azért, mert gyakorolta a szólásszabadsághoz való jogát. Ez természetesen „jogállami” megoldásnak számít Brüsszelben.

Sikerült kizökkenteni Marine Le Pent a nyári sziesztájából, hogy ismét négerekért és arabokért rajongjon, de most nem az olimpián.

A szélsőjobboldali zenei színtéren nem ritka, hogy a zenekarok fel- és átdolgozzák más bandák közkedvelt dalait. Például az angol Skrewdriver és a német Landser különösen sok nép fiait megihlette.

Az alpesi ország korábbi jogszabályai ugyan tiltják az „emberek becsmérlését vallási, etnikai vagy szexuális irányultságuk miatt”, de csak akkor, hogy ha az elhangzott kijelentések, a használt jelképek vagy bemutatott mozdulatok „propagandisztikus célokat” szolgálnak, jelentsen ez bármit.

Ami Magyarországon az 1945-ös budavári kitörés évfordulója, a Becsület Napja, az Bulgáriában a Lukov-menet.

Túlságosan roncsolódtak azok a kéz- és lábnélküli emberi csontvázak, amelyekre Hitler keleti fronti főhadiszállásánál, a mai Lengyelország területén leltek, így lehetetlen megállapítani az áldozatok kilétét, illetve haláluk okát.

A brazil Nemzeti Emberi Jogi Tanács nevezetű szervezet különböző felméréseken alapuló tanulmánya szerint „riasztóan növekszik a náci csoportok jelenléte” a dél-amerikai országban. 

A második világháború minden karácsonya szomorú volt, azonban 1944 decembere kimondottan komoly megpróbáltatásokat jelentett a budapestiek számára.