Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Az elmúlt három év nehézségei miatt elmaradt testvérvárosi látogatást pótolták be Jászberényben.

A városháza dísztermében Budai Lóránt polgármester személyesen adta át Andreas Michalowskinak, a Vechtai Önkéntes Tűzoltóság vezetőjének a város tiszteletbeli polgára címet.

A ceremóniát egy tréfás közjáték előzte meg. A jászsági városba érkező vendégeknek, Vechta polgármesterének és kíséretének a német himnusz helyett a nemzetiszocialista Németország idején hivatalos szöveggel kezdték lejátszani a dalt („Deutschland, Deutschland über alles”). Gedei József, a város egyik önkormányzati politikusa szerint a dalnak a német küldöttség egyik tagja vetett véget azzal, hogy „határozott kézmozdulattal jelezte, fejezzék be a lejátszást”.

„Valóban történt a testvérvárosi eseményen egy nagyon kellemetlen malőr. Természetesen, mindez véletlen volt, és elnézést kértem” – mondta Budai Lóránt városvezető a képviselő-testület ülését követően egy helyi képviselő kérdésére válaszolva.

Budai végül a sajtónak azt mondta, hogy „megtalálták a felelőst, és az eset nem marad következmények nélkül”. Budai szerint a vacsoránál „barátsággal fogadta” bocsánatkérését a vechtai delegáció.

Jászberényben egyébként az eset előtt egy nappal oszlatta fel magát a képviselő-testület, ezért hamarosan új választást fognak tartani a városban.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE