Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A horvát hatóságok már korábban leállították a forgalmat, beindították a vészjelző szirénákat, és evakuálták Rijeka kikötőváros egy részét, hogy felrobbanthassák a tengerfenéken talált, második világháborús német hajóaknát.

A New York Post jelentése szerint a horvát rendőrség több felvételt is közzétett a veszélyes és bonyolult műveletről, melyeken látszik, ahogy a búvárok hevederekkel rögzítik az 1500 kilós, második világháborús lőszermaradványt, hogy el tudják mozdítani.

Egy másik felvételen már a szerkezet robbanása hallható tisztes távolságból, mely egy gigantikus vízfelhős küldött az ég felé. A hajóaknát még júniusban fedezték fel az Adriai-tengeren lévő kikötő közelében, ahhoz pedig, hogy megsemmisíthessék, távolabb szállították a várostól, mielőtt egy különleges rendőri egység segítségével felrobbantották volna.

A rendőrség közlése szerint az akna tetemes mennyiségű robbanóanyagot tartalmazott, a művelet előtt pedig mintegy 500 lakost evakuáltak a környékről.

A tervezett detonációban és annak előkészítésében két tucat szakember vett részt, a rendőrség pedig kiemelte, hogy bármilyen más stratégia „túl veszélyes lett volna a lakosságra és az infrastruktúrára nézve”.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE