Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Folyik az oroszellenes hisztériakeltés keleten és nyugaton egyaránt. Az izraeli sajtóban cikkek, tanulmányok (sic!) jelennek meg Vlagyimir Putyin elmebetegségének súlyosságáról, illetve arról, hogy az orosz elnök milyen mértékben hasonlítható Adolf Hitlerhez.

A kampány egyik fő mókamestere a főnökeihez hasonlóan zsidó Jevgen Kornyijcsuk, Ukrajna izraeli nagykövete. A diplomata tegnap fényképeket tett ki az ukrán nagykövetség Fb-oldalára, amelyen a harkovi zsidó intézményeket ért „orosz náci” támadás nyomai láthatók – írja a Jedi’ot Áháronot.

Volodimir Zelenszkij ukrajnai elnök március 2-án hazudott, amikor azt állította, hogy az „orosz agresszoroknak” már semmi nem szent, hiszen lebombázták a Babij Jar-i holokauszt-emlékműveket. Rövid időn belül már harsogta is a világsajtó - így a magyarországi is -, hogy lám-lám, a holokauszt-emlékművek szándékos lebombázása újabb bizonyíték Vlagyimir Putyin háborús bűnös mivoltára. Ron Ben Jisáj veterán izraeli újságíró (mellesleg kiváló arabista és Közel-Kelet-szakértő – H. J.) vette magának a fáradságot, és Kijev belvárosából elsétált az ominózus Babij Jar-i holokauszt-emlékművekhez, s mit ad Isten, mindkettőt sértetlenül találta. Még szelfizett is előttük.

Az izraeli ukrán nagykövetség, személy szerint a bohócmutatványairól ismert Jevgen Kornyijcsuk nagykövet tegnap szintet lépett, amikor a külképviselet Fb-oldalára több fényképet is kitett, amelyen háborús tevékenység folytán megrongálódott zsidó vallási intézmények láthatók. A nagykövet képaláírása pedig így szól:

„Az orosz nácik Ukrajna-szerte folytatják a zsinagógák és zsidó kulturális központok szándékos lerombolását. Minek kell még történni ahhoz, hogy Izraeli kormánya segítse Ukrajnát az önvédelmi harcában?”

Az ukrán nagykövetség által posztolt harkovi zsidó intézmények ezúttal valóban megrongálódtak (nem úgy, mint a Babij Jar-i holokauszt-emlékművek), de a nagykövet állításával ellentétben nem dőltek romba. Az első fényképen a Chabad által működtetett zsidó teológiai iskola (jesívá) tetején átfúródott, de a beltérbe jutva működésbe nem lépett robbanófej ütötte lyuk tátong. A második képen a zsidó kulturális központ utcára néző, bezúzódott ablakai, míg a harmadik képen a zsidó iskola udvarán keletkezett bombatölcsér látható. (A felvételekből annyi kiderül, hogy ha szándékosan a zsidó intézményekre irányul a tűz, akkor a kár valószínűleg nagyobb lett volna. Ha egyáltalán orosz rakétákról van szó… - H. J.).

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE