Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A nyári iskolai szünet ideje alatt a fiatal negrid lányok gyakran utaznak családjukat meglátogatni olyan afrikai országokba, ahol ilyen beavatkozásokat a mai napig végeznek.

Becslések szerint több mint 35 ezer Belgiumban élő afrikai nőt és lányt érint a női nemi szervek megcsonkítása – derül ki a közegészségügyi minisztérium megrendelésére készült friss tanulmányból, amelyet a The BrusselsTimes hírportál ismertetett.

A kutatók megállapították, hogy Belgiumban több mint 23 000 nő él megcsonkított nemi szervvel, és több mint 12 ezer kiskorú lányt érint ennek primitív beavatkozásnak a kockázata. Az ENSZ statisztikái szerint 200 millió nő esett át a beavatkozáson elsősorban Afrika északi felén és északkeleti, illetve északnyugati országaiban.

A legtöbb néger lányt általában 5 éves koruk körül vagy a pubertáskor előtt csonkítják meg.

A nyári iskolai szünet kritikus időszak a fiatal lányok számára

A gyakorlatot legtöbbször kulturális és vallási okokkal magyarázzák, valódi célja azonban az, hogy a néger nők szexualitását ellenőrzés alatt tartsák. Sarah Schlitz, a „nemek közötti egyenlőségért, esélyegyenlőségért és sokszínűségért” felelős belga államtitkár a tanulmány megállapításai kapcsán úgy nyilatkozott, hogy a nyári iskolai szünet kritikus időszak a fiatal fekete lányok számára, akik gyakran utaznak családjukat meglátogatni olyan országokba, ahol ilyen beavatkozásokat a mai napig végeznek.

A legutóbbi, 2016-ban készült felmérés elkészítése óta az érintett fekete nők és lányok száma 45 százalékkal nőtt a flamand országrészben.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE