Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Kínában olyan mesterséges intelligenciát fejlesztettek ki, amely képes megállapítani, hogy ki mennyire hűséges a kommunista párthoz.

Kína legnépszerűbb közösségi hálóján, a Weibón jelent meg egy videó arról, hogy egy mesterséges intelligenciára épülő szoftverrel vizsgálják a párttagok hűségét – írja a hvg.hu a Tweak Town közlése alapján.

A videót azóta már eltávolították a több mint 300 millió felhasználó által látogatott Weibóról, de néhány információ még így is hozzáférhető maradt a neten. Ezekből az derül ki, hogy a mesterséges intelligenciát használó számítógépes programot június végén mutatták be.

A rendszerbe arcképek tömkelegét töltötték fel, hogy a gép megállapíthassa, hazudik-e a vizsgált személy. Ezzel egy érzelmileg intelligens gépet sikerült megalkotniuk a kínai fejlesztőknek, amit tudományos célokra helyett arra használnak, hogy a párttagokat vizsgáztassák, mennyire hisznek kommunista vezetés politikájában.

Kínát már többször érte az a vád, hogy a kommunista párt a legmodernebb technológiát is felhasználja hatalmának megőrzése érdekében.

Az országban több millió térfigyelő kamera működik, amelyeket hivatalosan a bűnüldözés segítése miatt szereltek fel, viszont arra is tökéleseten alkalmasak, hogy bárkit megfigyeljenek vele.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE