Kövess minket: TELEGRAMVK — HUNDUB

Megosztás:

Amerikai diákok verték ki a liberális biztosítékot a napokban azzal, hogy horogkeresztes jelképekkel fotóztatták magukat.

A nagy hírű PennState University (Pennsylvania állami egyetem) hallgatói szerepelhetnek azon a közösségi oldalakra felkerült képen, amely sok tízezer intoleráns liberálist késztetett arra, hogy a diákok azonnali elbocsátását követeljék – írja a Jerusalem Online hírportál.

Az egyetem elhatárolódott az "antiszemita" képtől és közleményében úgy fogalmazott, az előkerült tartalom "beteges és zavaró". Elismerték, hogy a három hölgy közül az egyik biztosan az intézményük diákja, de a többi kilétének felderítéséért is "megtesznek mindent".

Ráadásul Ryan Milligan, akit sikerült beazonosítaniuk, éppen mentálhigiénés szakembernek készül az egyetemen.

A szólás- és kifejezési szabadságot gyűlölő "jogvédő szervezet", a Change.org Milligan azonnali elbocsátását követeli. Az ezt nyomatékosító petíciójukhoz alig néhány nap alatt 150 ezer aláírást gyűjtöttek – írja a portál.

"Nem elég, hogy az egyetem megkeresi Milligant. A fotó döbbenetes és végtelenül ijesztő is. (…) Ha megengedik, hogy továbbra is intézményük diákja lehessen, azzal rossz szolgálatot tesznek az élő és a holt zsidóknak is" – írták a petícióban, amelyben nem tudtak elmenni amellett, hogy a Penn State rajtakapott diákját olyan tantárgyakra oktatja, amelynek segítségével elviekben később embereken tudna majd segíteni. "Ez azt az üzenetet küldi, hogy az antiszemita cselekedetek és gondolatok elfogadhatóak, és hogy a PennState nem törődik a zsidó hallgatók, valamint más elnyomott és alulreprezentált kisebbségek védelmével".

"Hogy engedheti meg az egyetem magának azt, hogy folytassa egy antiszemita képzését, hogy aztán az majd ebben a szakmában helyezkedjen el?" – tették fel a költői kérdést a tiltakozó liberális tálibok.