Kövess minket: TELEGRAMVK — HUNDUB

Megosztás:

Évtizedek óta számtalan brutális bűncselekményt követnek el bevándorlók Svédországban, de ez a mostani kifejezetten alávaló volt.

Azt a szudáni négert, aki tavasszal halálra szurkált egy svéd fiút, mert egy a bevándorlásellenes Svéd Demokraták logójával ellátott sapka volt a szobájában, majd áldozata barátnőjét a vértócsában fekve megerőszakolta, életfogytiglani börtönre ítélték.

A svéd igazságszolgáltatási rendszer több évtizednyi migránssimogatás után kezd visszavenni abból a mérhetetlen "toleranciából", amellyel az új hazájukban bűnt elkövető színes bőrű betántorgókat fogadták a 1970-es évek óta.

A svéd nagyvárosokban ostromállapotot előidéző bandaháborúk és a brutális kegyetlenséggel végrehajtott migránshátterű erőszakos bűncselekmények eddig még nem okoztak számottevő javulást a svéd modellnek hívott liberális elmebajban.

A legfrissebb felmérések szerint a nemzetiszocialista gyökerű, bevándorlásellenes Svéd Demokraták (SD) és a velük egyre több ügyben – elsősorban közbiztonsági témakörökben – egyet értő mérsékeltek összeállása esetén azonban a 2022-es választások után kezdhet csomagolni az inváziót 2015 után felgyorsító szociáldemokrata kormány.

Abubaker Mohamad Awad, a mindig kedélyesen mosolygó gyilkos állat semmilyen megbánást nem tanúsított a bíróságon

Nem is csoda: a legutóbb nagy port felvert brutális bűnesetben egy 23 éves szudáni migráns, Abubaker Mohamad Awad azért szurkált halálra egy 19 éves fiút, mert Tommie Lindh szobájában meglátott egy SD-logós sapkát, ezért

rasszistaként kezdte szidni vendéglátóját, aki ráadásul megpróbálta megakadályozni Awadot egy nemi erőszak elkövetésében is.

Az ügyben a svéd bíróság nemcsak rendkívül szokatlan határozottsággal járt el, de rendkívüli gyorsasággal is: október 1-jén emeltek vádat Awad ellen, és alig három héttel később ki is mondták rá az életfogytiglani ítéletet.

Abubaker Mohamad Awad májusban érkezett közvetett vendégként Tommie Lindh házibulijára, ahol az este vége felé egy lányt kezdett el szexuálisan zaklatni. Awad szobáról szobára kereste az előle menekülő lányt, eközben egy polcon meglátott egy SD feliratú sapkát. Abubakert nagyon feldühítette a sapka, ezért amikor rájuk talált, a lányt és a házigazdát is rasszizmussal vádolta.

A kialakult vita alatt a molesztált lány telefonon kért segítséget egy barátjától, aki azonban be sem tudott lépni a lakásba, mert Awad a bejárati ajtónál megszúrta, majd kizárta. Ekkor már teljesen kikelt magából: a lakás konyhájába visszatérve

késsel többször mellkason, nyakon és hátba szúrta Tommie Lindhet, s miközben áldozata a konyhakövön fetrengve az életéért küzdött, a késsel fenyegetőzve megerőszakolta a szerencsétlen fiatal lányt a vérfoltos padlón.

A mostani – nem jogerős – ítéletben a bíróság emberölés, nemi erőszak és emberölési kísérlet miatt szabott ki életfogytig tartó börtönbüntetést Abubaker Mohamad Awadra, aki az eljárás alatt sem mutatott megbánást, első kihallgatásán még bandajeleket mutogatva pökhendiskedett a rendőrökkel, később önvédelemre próbált hivatkozni, holott több tanú is megerősítette, hogy Tommie Lindh nem lépett fel támadólag vele szemben.

A másodfokú ítéletet azonban még várjuk ki, mert könnyen előfordulhat, hogy egy "jóemberkedő" liberális svéd bíró enyhít a büntetésen a másodfokon, ahogy azt Svédországtól az évtizedek alatt megszokhattuk.

(888 nyomán, fotók: Samhällsnytt, svéd rendőrség)