Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Eddig ismeretlen aktivisták vörös színnel horogkeresztet festettek fel a Tisza parti sétány járdaburkolatára.

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. közösségi oldalán megjelentette, hogy azonnali intézkedéssel lemosták és eltávolították a tiltott „önkényuralmi” jelképet. 

A közelmúltban „önkényuralmi” jelkép használata miatt a Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy 23 éves és egy 19 éves nemzetiszocialista aktivista ellen.

A vádirat szerint a „szélsőséges eszméket valló vádlottak április 18-án délután Szolnokon a Tiszavirág híd korlátjához rögzítettek egy általuk készített molinót, hogy megemlékezzenek Adolf Hitler születésnapjáról. A molinón a »Számomra nincs más út: Győzelem vagy halál!« felirat, valamint egy horogkereszt részlete volt látható. A két nemzetiszocialista aktivista két nappal később, április 20-án este a Pozsonyi úti aluljáró belváros felőli bejárata fölé egy másik molinót függesztett ki, amelyen »Az élet nem nem bocsátja meg a gyengeséget« felirat mellett szintén egy horogkereszt részlete volt látható.”

A kihelyezés után tűnt fel nekik, hogy tévedésből kétszer írták a „nem” szót, ezért hazaindultak festékszóróért. Az aluljárótól nem messze a rendőrök intézkedés alá vonták a két férfit, akik közül az egyik SS-jelvényeket viselt a ruházatán. A rendőrség még aznap este eltávolította a molinót. Márciusban pedig Szálasi Ferenc halálának hetvenötödik évfordulóján a nemzetvezető fotójával emlékeztek meg hungarista aktivisták a világháborús emlékműnél, majd az erről szóló képet internetes közösségi oldalon tették közre.

Az esetek a városban zsidó-liberális felháborodást okoznak.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE