Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Elfogták a budapesti rendőrök azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy pár nappal ezelőtt horogkeresztet festett a Frankel Leó úti zsinagóga falára.

Őrsi Gergely, második kerületi polgármester a Facebook-oldalán számolt be a történtekről vasárnap. Azt írta, hogy horogkeresztet festettek a zsinagóga falára, és korábban az épület liftjére is SS emblémát és Adolf Hitler monogramját firkálták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitányság önkényuralmi jelkép használata vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen azt követően, hogy a zsinagóga biztonsági őrei bejelentették a történteket.

A nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 48 éves budapesti férfit, akit a II. kerületi rendőrök kedden elfogtak és előállítottak.

Előállítását követően a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aki kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését. A gyanúsított férfi szabadlábon védekezik.

A zsinagóga összerfirkálásának ügyében Varga Judit igazságügyi miniszter is szükségét érezte megszólalni, aki hangsúlyozta: a kormány nem tolerálja a „kiválasztott nép” elleni ellenszenv egyetlen formáját sem.

Heiszler András, a Mazsihisz elnöke korábban azt állította, hogy elmúlt hetekben érezhető módon megszaporodtak a zsidók elleni atrocitások, amelyet szerinte „nagyon tudatos antiszemita cselekmények, nem indulati cselekmények, nem a hagyományos utcai antiszemitizmus részei”. Azt mondta, hogy ők ezeket előre kitervelt, egy valóságos támadásként tudják csak felfogni a zsidóság ellen.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE