Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Ausztráliában elsőként Tasmaniában tiltották be az összes „náci jelképet”, amibe beleértenek mindent, ami a „nácizmussal” kapcsolatos, tehát konkrétan nem neveztek meg semmit, így gyakorlatilag bármire ráfoghatják.

Victoria államban már korábban betiltották a horogkereszt használatát, de a karlendítést nem.

A karlendítés mellett „valamennyi náci jelkép”, így a horogkereszt közszemlére tétele is tilos szerdától az ausztrál szövetségi államban, Tasmaniában. A horogkereszt mellet még a fekete nap szimbólumot említik, mint üldözendő náci jelkép, ami egyébként még Németországban sem tiltott, mivel hivatalosan egyetlen nemzetiszocialista szervezet sem használta a Nagynémet Birodalomban.

Az ausztrál főváros, Melbourne partjaitól délre található szigetország, Tasmania igazságügyi minisztere kiemelte, hogy „a törvény figyelembe veszi azt is, hogy a két irányban, 4500 éve tradicionálisan használt horogkeresztnek milyen jelentősége van több kultúrában. Például a buddhista, hindu vagy dzsain hívők számára évezredes jelkép, ezért vallási, kulturális, tudományos és oktatási céllal a szimbólum továbbra is felhasználható, de náci jelképként nem”.

Elise Archer igazságügyi miniszter szerint az elfogadott törvény „erőteljes jelzés, amely azt üzeni, hogy a gyűlöletnek nincs helye a szigeten”. A tilalom megszegőit 3 hónapig terjedő börtönbüntetés fenyegeti majd, ha a jogszabály érvénybe lép.

Az ausztrál főváros államában, Victoriában államban tavaly hoztak törvényt a horogkereszt betiltásáról, de abban a jogszabályban a karlendítést egyelőre nem tiltották be, de máris folyamatban van az erre vonatkozó törvénymódosító javaslat előkészítése.

Szövetségi szinten is készül jogszabálytervezet a „náci jelképek közszemlére tételének és a náci relikviák kereskedelmének” betiltásáról, de a karlendítést az a javaslat sem érinti.

Magyarországon elzárással büntethető

Magyarországon elzárással büntetendő az „önkényuralmi” jelképek használata, mivel bűncselekménynek minősül. A Büntető törvénykönyv 335. §[1] a régi Btk. 269/B. § (1) bekezdése[2] szerint ide tartoznak a következők: horogkereszt, nyilaskereszt, SS-jelvény, sarló és kalapács és az ötágú vörös csillag.

A magyar Büntető törvénykönyv 335. paragrafusa így rendelkezik: „Aki horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vöröscsillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet a köznyugalom megzavarására alkalmas – különösen az önkényuralmi rendszerek áldozatainak emberi méltóságát vagy kegyeleti jogát sértő – módon

a) terjeszt,

b) nagy nyilvánosság előtt használ, vagy

c) közszemlére tesz,

ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt elzárással büntetendő.”

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az 1945 előtti korszak egyik legtisztább, legnagyobb képességű magyar államférfia, Bárdossy László volt az első, aki vértanúhalált halt a Rákosi Mátyás és Nagy Ferenc által állított kivégző oszlopok előtt.

A szerbiai Elektronikus Médiumokat Szabályozó Testület elnöke, Olivera Zekic a Telegramon tett közzé egy fotót, amelyen SS-egyenruhában tetszeleg.

Ausztria 2019 óta a nemzetiszocializmus 26 ezer „áldozatának”, illetve leszármazottjaiknak adott állampolgárságot – közölte Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter.

Feltételesen szabadlábra helyezték Nikosz Mikaloliakoszt, az Arany Hajnal görög nemzetiszocialista gyökerű politikai párt alapítóját és vezetőjét, miután letöltötte 13 éves börtönbüntetésének egy részét.

Közösség tagja elleni erőszak és plakátrongálás miatt fogtak el egy idős fővárosi férfit – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu-n.

1941. június 26-án három felségjel nélküli repülőgép bombázta a Magyarországhoz az első bécsi döntés után visszakerült Kassát. A máig tisztázatlan hátterű incidens után Magyarország belépett a második világháborúba.

Focsaniból 1945. június első hónapjaiban 2500 magyar tisztet indítottak útba a Szovjetunió belsejébe. A 22 napos út után megérkeztünk a Vjazna folyó partján fekvő Vjaznikiba.

Ismét nyilatkozott antifa erőszaktevő Ilaria Salis börtönben szerzett barátnője, Carmen Giorgio, hogy a magyar börtönállapotok „rémségeiről” beszéljen.

Három fekete férfi rasszizmussal vádolja, és beperelte az American Airlines légitársaságot, miután testszagukra érkező panaszok miatt leparancsolták őket a repülőgépről.

Egy Simon Knittel antifaiszta összefogott, a Laut gegen Nazis (Hangosan a nácik ellen, LGN) nevű szélsőséges szervezettel és egy hamburgi ügyvédi irodával, hogy a védjegyhivatalon keresztül kisajátítsák a hazafias jelszavakat.

Pénzgyűjtésbe kezdett a 2023-as antifa támadások kitervelőjének és elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak családja.

Megkezdődött kedden Frankfurtban a XIII. Heinrich Reuss herceg türingiai ingatlanvállalkozó és arisztokrata által vezetett államellenes csoport kilenc feltételezett tagja ellen terrorizmus és hazaárulás miatt indított per tárgyalása.

A közelmúltban az amerikai Massachusetts állambeli West Brookfield városában a zsidókat célzó „sértő üzeneteket” tartalmazó visszazárható zacskókat osztottak szét, ami médiahisztériát váltott ki.

Titkos dokumentumfilm készült Giorgia Meloni olasz miniszterelnök pártja, az Olaszország Fivérei ifjúsági tagozatáról, mely azt a köztudomású tényt igyekezett „leleplezni”, hogy a tagozat erősen fasiszta irányultságú.

Csupán néhány évvel ezelőtt, kilencvenhat évesen hunyt el Rochus Misch, Adolf Hitler testőre, a Führerbunker végóráinak utolsó szemtanúja.