Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy fehér nacionalista szervezet vezetője köztéri matricákkal, valamint Adolf Hitler és a Nagynémet Birodalom plakátjival az otthonában is faji gyűlöletet szított – közölte a brit koronabíróság.

Sam Meliát azzal vádolják, hogy a szélsőjobboldali „Százkezes hálózatot” a leedsi Pudsey-ben lévő otthonából irányította, és két közrendvédelmi vádat emelnek ellene: faji gyűlölet szításására írott anyagok közzétételével, valamint ilyen bűncselekmény elkövetésének szándékos bátorítása vagy segítségnyújtása.

A leedsi koronabíróság tárgyalta a Melia által állítólag 2019 és 2021 között tervezett és gyártott „rasszista” matricákkal kapcsolatos vádakat, amelyeket aztán közössége körül nyilvános helyeken tett közzé, és online követők ezreit ösztönözte az utánzásra. Ezek olyan „gondolatbűnöző” jelszavakat viseltek, mint: „Elutasítjuk a fehér bűntudatot”, „A nacionalizmus nevelés”, „2066-ra kisebbség leszünk szülőföldünkön” és „Sokszínűség – kudarcra tervezve, pótlásra építve”.

A 33 éves Meliát az ügyész, Tom Storey „médiaértőnek” nevezte a Százkezűek lebonyolítása során, aki „gondoskodott arról is, hogy a végső soron fajilag sértő perspektívák támogatására tett lépések valamilyen módon burkoltak legyenek”.

A rendőrség azonban olyan matricákat is talált a számítógépén, amelyeken „nyíltan rasszista” üzenetek szerepeltek, többek között „​A tömeges bevándorlás a fehérek népirtása”, a „Második generáció? Harmadik? Negyedik? Vissza kell menni”, „Háború van a fehérek ellen” és „Hódítást keresnek, nem menedéket” – sorolták a vádakat az esküdtszék előtt.

„A rendőrség egy Oswald Mosley-könyvet is talált az éjjeliszekrényén, és egy plakátot is talált a nappalijában” – közölte a bíróság a vérfagyasztó tényeket. Még könyv is volt nála!

A Telegramon, ahol a Százkezeseknek 3500 követője volt, a bíróságnak azt mondták, hogy Melia „rasszista rágalmakat” használt a négerekről, ázsiaiakról és zsidókról megnyilatkozva.

Egy alkalommal írt arról, hogy a Black Lives Matter felvonulása előtti éjszakán matricákkal fogja „bevakolni” szülővárosát, Pudseyt.

Egy másik alkalommal az ügyész azt mondta, hogy Melia azt írta, hogy a Rasszizmus Elleni Menetelés előtt a közeli Otleyben „kemény kézzel fog kimenni a matricákkal”, majd később közzétett egy fényképet, amelyen egy matrica látható egy lámpaoszlopon a munkáspárt irodiája előtt, amelyeken az állt: „A tömeges bevándorlás fehér népirtás”.

Ezeket „végső soron rasszista indíttatás vezérelte” – hangzott el a bíróságon.

A Százkezes csoportot, amelyet a görög mitológia 100 karú óriáslényeiről neveztek el, a bíróság „névtelennek” minősítette, ami azt jelenti, hogy senkinek sem kellett tudnia más személyazonosságát; ez egyértelműen egy olyan eszköz volt, amellyel a vádlott meg akarta védeni magát és másokat is az esetleges nyomozástól”. 

A vád részéről a bíróságon az is elhangzott, hogy a Melia számítógépén lévő fájlok között a rendőrség fél tucat más nyelvű, országspecifikus matricát talált, köztük spanyol és olasz szlogeneket.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A gyűlést az egyik római lakótelepen rendezték az Olasz Szociális Mozgalom (Movimento Sociale Italiano) nevű fasiszta ifjúsági szervezet két tagja 1978-as meggyilkolásának emlékére.

Megszüntette a rendőrség a „tiltott önkényuralmi jelkép használata” miatti nyomozást Szálasi Ferencné sírjának ügyében – derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából.

Joe Biden bemutatta az antiszemitizmus elleni küzdelemre vonatkozó stratégiát – írja örömködve a Jersualem Post.

1919. június 24-én robbant ki a tanácsköztársaság ellen szervezett legjelentősebb felkelés. A törekvés elbukott. Árulás, rossz időzítés, szervezetlenség, naivitás, ezek egyszerre okolhatóak a kudarcért.

Egy fehér fajvédő aktivista három négert lőtt agyon a floridai Jacksonville-ben lévő boltban, egy korábbi rasszista akció évfordulóján.

Manapság a multinacionális nagyvállalatok számítanak a woke-izmus legbefolyásosabb terjesztőinek, ami paradoxonnak tűnik, tekintettel a baloldal fennen hangoztatott kapitalizmusellenességére.

Híradó szakaszparancsnokként szolgáltam Ungváron 1944 októberében. Közben Nyékládházára kerültem, ahonnan november 4-én a szovjet katonák vittel el többedmagammal „kicsi robotra”, amiből négyévi kényszermunka lett.

Több tízezer zsidó és zsidószimpatizáns vonult fel Izrael mellett Washingtonban, ám ez nem mindenkinek volt kedvére.

Kevesen tudják, ki az az olasz, akit közel egy éve tartanak fogva egy magyar börtönben azzal a váddal, hogy 2023-ban antifasiszta támadásokban vett részt a magyar fővárosban – írta meg az olasz il Giornale nyomán a Magyar Nemzet.

1945. február elejére a neuhammeri táborban kiképzés alatt álló magyar hadosztályok (az SS 25. „Hunyadi” és 26. „Hungária” fegyveres-gránátoshadosztályai) által elfoglalt elhelyezési körleteket a szovjet csapatok egyre jobban megközelítették.

A Haus am Bogenseet az a Film Heritage Inc. vásárolta meg, amely a Panama-iratokban az ukrán first lady résztulajdona volt.

Egy angol nemzetiszocialista, akin horogkeresztes zászlókkal, hűtőmágnesekkel és Adolf Hitler portréjával díszített házában ütöttek rajta, gondolatbűnökért került börtönbe Nagy-Britanniában.

A második világháború magyarországi hadszínterén folytatott végső küzdelmek közül a Vértes hegység területén vívott harcok magyar szempontból jelentős haditetteknek számítottak.

Jó három órai gyaloglás után érkeztünk Szucsányba, ahol a gimnázium udvarán, 1945. április 18-án 10 órakor adtuk át fegyvereinket a csehszlovák katonáknak, akik az épületben szállásoltak el bennünket.

William Joyce-ra gyakran utalnak „Lord Haw-Haw” néven, ami viccnek tűnik, és ami tényleg az is. Akik azonban valóban tudják, ki volt Joyce, tisztában vannak vele, hogy kivételes ember volt, aki Nyugat-párti nézeteiért szenvedett mártírhalált.

Jól emlékszem, 1945. január 19-e volt. Mi, gyerekek már feküdtünk szüleim Barcika alsói házában. Éjszaka két pulin zörgetett be, puskával a vállán: értem jöttek.

Őrizetbe vették az Alternatíva Németországért egyik tagját hétfőn, a vád szerint „tiltott totalitárius jelképeket” hordott, többen azt állítják, hallották, ahogy a „Sieg Heil!” üdvözléssel köszönt.

A Lustgartenben a nemzeti ünnepnap alkalmából tartott tömeggyűlésen Hitler kancellár, mint minden évben, most is beszédet mondott.

„Én vagyok az utolsó szemtanú magyar részről” – olvasható Dr. Szakáts István a Hungária Szabadságharcos Mozgalom ügyvezető elnökének történelmi dokumentumában, aki nemcsak a nemzetiszocialista mozgalom egész harci korszakát végig élte, hanem intenzív kapcsolatban állt Hitlerrel is.

Az aktuális amerikai társadalmi folyamatok megértéséhez célszerű megismerni a woke-izmus elhatalmasodásához vezető események vázlatos kronológiáját.

Miután a keleti fronton megszakadt a tengelyhatalmak hadiszerencséje és a szovjet Vörös Hadsereg ellentámadásba lendült.

Az első ember alkotta eszközt, amely áttörte a világűr határát, az Adolf Hitler szupertitkos csodafegyver-programját, az A-4-es vagy közismertebb nevén a V-2-es ballisztikus rakétát megépítő fejlesztőcsoport vezetője, dr. Wernher von Braun konstruálta meg.

Az 1944 őszén szovjet megszállás alá került Kecskeméten a nyugat-magyarországi harci cselekmények és a világháború vége után is még fél évvel, 1945 karácsonyán is előfordultak a szovjet katonák által elkövetett rablások és gyilkosságok a polgári lakossággal és az újonnan felálló rendőrség tagjaival szemben egyaránt.

1944. április 3-án a déli órákban az amerikai légierő végrehajtotta Budapest ellen az első terrorbombázást a második világháború során.