Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy fehér nacionalista szervezet vezetője köztéri matricákkal, valamint Adolf Hitler és a Nagynémet Birodalom plakátjival az otthonában is faji gyűlöletet szított – közölte a brit koronabíróság.

Sam Meliát azzal vádolják, hogy a szélsőjobboldali „Százkezes hálózatot” a leedsi Pudsey-ben lévő otthonából irányította, és két közrendvédelmi vádat emelnek ellene: faji gyűlölet szításására írott anyagok közzétételével, valamint ilyen bűncselekmény elkövetésének szándékos bátorítása vagy segítségnyújtása.

A leedsi koronabíróság tárgyalta a Melia által állítólag 2019 és 2021 között tervezett és gyártott „rasszista” matricákkal kapcsolatos vádakat, amelyeket aztán közössége körül nyilvános helyeken tett közzé, és online követők ezreit ösztönözte az utánzásra. Ezek olyan „gondolatbűnöző” jelszavakat viseltek, mint: „Elutasítjuk a fehér bűntudatot”, „A nacionalizmus nevelés”, „2066-ra kisebbség leszünk szülőföldünkön” és „Sokszínűség – kudarcra tervezve, pótlásra építve”.

A 33 éves Meliát az ügyész, Tom Storey „médiaértőnek” nevezte a Százkezűek lebonyolítása során, aki „gondoskodott arról is, hogy a végső soron fajilag sértő perspektívák támogatására tett lépések valamilyen módon burkoltak legyenek”.

A rendőrség azonban olyan matricákat is talált a számítógépén, amelyeken „nyíltan rasszista” üzenetek szerepeltek, többek között „​A tömeges bevándorlás a fehérek népirtása”, a „Második generáció? Harmadik? Negyedik? Vissza kell menni”, „Háború van a fehérek ellen” és „Hódítást keresnek, nem menedéket” – sorolták a vádakat az esküdtszék előtt.

„A rendőrség egy Oswald Mosley-könyvet is talált az éjjeliszekrényén, és egy plakátot is talált a nappalijában” – közölte a bíróság a vérfagyasztó tényeket. Még könyv is volt nála!

A Telegramon, ahol a Százkezeseknek 3500 követője volt, a bíróságnak azt mondták, hogy Melia „rasszista rágalmakat” használt a négerekről, ázsiaiakról és zsidókról megnyilatkozva.

Egy alkalommal írt arról, hogy a Black Lives Matter felvonulása előtti éjszakán matricákkal fogja „bevakolni” szülővárosát, Pudseyt.

Egy másik alkalommal az ügyész azt mondta, hogy Melia azt írta, hogy a Rasszizmus Elleni Menetelés előtt a közeli Otleyben „kemény kézzel fog kimenni a matricákkal”, majd később közzétett egy fényképet, amelyen egy matrica látható egy lámpaoszlopon a munkáspárt irodiája előtt, amelyeken az állt: „A tömeges bevándorlás fehér népirtás”.

Ezeket „végső soron rasszista indíttatás vezérelte” – hangzott el a bíróságon.

A Százkezes csoportot, amelyet a görög mitológia 100 karú óriáslényeiről neveztek el, a bíróság „névtelennek” minősítette, ami azt jelenti, hogy senkinek sem kellett tudnia más személyazonosságát; ez egyértelműen egy olyan eszköz volt, amellyel a vádlott meg akarta védeni magát és másokat is az esetleges nyomozástól”. 

A vád részéről a bíróságon az is elhangzott, hogy a Melia számítógépén lévő fájlok között a rendőrség fél tucat más nyelvű, országspecifikus matricát talált, köztük spanyol és olasz szlogeneket.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Oroszok és civil román rendőrök vették körül 1945. január 2-án Érdmindszentet. Senki sem távozhatott.

Fajvédő nemzetiszocialisták jelentek meg amerikai Connecticut állambeli Ritzy Greenwich-ben, hogy a fehér emberek elleni rasszista erőszak miatt tiltakozzanak.

A 17 másodpercnyi, fekete-fehér felvétel 82 év után került elő 2015 júliusában. Az amatőr filmen az látszik, ahogy az akkor hétéves Erzsébet nemzetiszocialista karlendítést tesz.

Mint tüzér – aki megjárta a Don-kanyar poklát – 1944. november 4-én estem szovjet fogságba Dunaföldvárnál.

Eva Braun és Adolf Hitler kapcsolatának története közismertnek mondható: a népvezér politikusért, majd teljhatalmú államférfiért rajongó nő a Führer legbelsőbb köreibe is bejárással bírt, ám a politikába beleszólása nem volt, végül pedig a halálba is követte őt.

Hernádnémetiben sokan éltünk német vagy németes nevűek (Schmidt, Fuchs stb.). 1945. január 23-án kora délelőtt két karszalagos nemzetőr azzal keresett meg, hogy várnak a községházán az anyakönyvi adatok pótlására.

A közelmúltban derült ki, hogy a Pest vármegyei Szigetszentmártonban 1944 novemberében négy huszárt temettek el, akik a Csepel-sziget védelmében haltak hősi halált.

Az alábbi írás a szerző utolsó írása, amelyet 1999. augusztusában vetett papírra és a Magyar Összetartás 1999. novemberi számában látott napvilágot.

Egy nappal a chemnitzi csonkolás előtt is hallattak magukról az antifa terroristák: hétfő éjjel bombatámadás történt a Königsblut Tattoo & Piercing Stúdió ellen Zeulenrodában (Greiz kerület, Türingia).

A sztálinista rendszer szétválaszthatatlan magától Sztálin személyétől. A bolsevik rendszer működési mechanizmusa gyakorlatilag Sztálin személye köré épült, és a diktátor 1953-as halálával szükségszerűen meg is változott.

Tasmania a zsidó-liberális média tálalása szerint „történelmet írt azzal, hogy Ausztrália első államaként betiltotta a náci tisztelgést”.

„Ne egyen annyit Carius, ha haslövést kap, nem tesz jót!” Tréfálkozott Schwaner őrnagy Otto Cariusszal, a Wehrmacht 502. nehézpáncélos-osztálya 2. századának parancsnokával 1944. július 24-én reggel.

Vád alá helyezték a németországi hazafias szélsőjobb egyik vezető politikusát, Björn Höckét, mert „náci” jelszó használatával vádolják, írja a BBC.

Egy angol nemzetiszocialista, akin horogkeresztes zászlókkal, hűtőmágnesekkel és Adolf Hitler portréjával díszített házában ütöttek rajta, gondolatbűnökért került börtönbe Nagy-Britanniában.

A ceglédi táborban 1945 elején mint elhurcoltakat bevagoníroztak bennünket, azzal a mesével, hogy Debrecenbe visznek, és ott az új magyar hadsereg tagjai leszünk.