Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Ausztráliában hétfőtől életbe lépett a nemzetiszocialista tisztelgés és a nemzetiszocialista emléktárgyak tilalmáról szóló új törvény.

Erről Mark Dreyfuss főállamügyész a honlapján számolt be. Azt írta: „Mostantól törvénytelen a náci tisztelgés nyilvános végrehajtása, illetve a náci gyűlöletszimbólumok nyilvános bemutatása vagy kereskedelme”. Hozzátette: „Az új törvények azt is biztosítják, hogy a terrorcselekmények dicsőítése a nemzetközösségi jog szerint bűncselekménynek minősül”.

A törvénytervezet múlt havi elfogadása a szövetségi parlamentben egyértelmű üzenetet küldött, hangoztatta Dreyfuss. „Ausztráliában nincs helye a holokauszt borzalmait és a terrorcselekményeket dicsőítő cselekedeteknek és szimbólumoknak” – nyilatkozta.

Az ausztrál parlament 2023. december 6-án egyhangú támogatással fogadta el a terrorizmusellenes jogszabályok módosításáról (tiltott „gyűlöletszimbólumok” és egyéb intézkedésekről) szóló törvényt.

„Ez az első ilyen jellegű jogszabály, amely biztosítja, hogy Ausztráliában senki sem dicsőítheti a nácikat és gonosz ideológiájukat ünneplő cselekedeteket és szimbólumokat, illetve nem profitálhat azokból” – írta Dreyfuss a közleményében.

Az ausztrál kormány tavaly júniusban kezdte meg a jogi lépéseket a nemzetiszocialista szimbólumok és kellékek nyilvános bemutatásának és árusításának betiltására. Kezdetben a Hitler-köszöntés nem szerepelt az országos tilalomra vonatkozó jogszabályban, azt az egyes államok és területek belátására bízták. Októberben három férfit letartóztattak, és vádat emeltek ellenük Sydneyben, miután állítólag nemzetiszocialista tisztelgést mutattak be a Sydney-i Zsidó Múzeum előtt.

Két éve, 2022-ben Victoria lett az első ausztrál állam, amely betiltotta a horogkereszt nyilvános használatát. Ezután kiterjesztette jogszabályát a tisztelgésre is, miután tavaly Melbourne-ben „transzneműek” jogaiért tüntetők és fehér nemzetiszocialisták között összecsapások voltak.

Tavaly augusztusban Tasmania szövetségi állam kormánya az országban elsőként törvényben tiltotta meg a nemzetiszocialista tisztelgést. A hétfőn hatályba lépett törvény országos szinten lesz hivatott üldözni az elhajlókat Ausztráliában.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A nemzetiszocialista Nagynémet Birodalom egyik első embere, Heinrich Himmlernek bajorországi, festői környezetből álló tóparti villáját szállodává és étteremmé alakították át, amiért „természetesen” áll a bál a zsidó-liberális médiában.

Lengyelországi zsidók pert indítottak németországi székhelyű multinacionális óriásvállalatok ellen „a szüleiket és nagyszüleiket ért világháborús atrocitások miatt” – írja a PCh24 lengyel hírportál.

Bajtársunk és barátunk Cseresznye György, a Titkolt Ellenállás egykori énekese már lassan egy évtizede, idén 9 éve, hogy a Hadak Útjára távozott.

A katonai kíséretek a kora középkor hadviselésének meghatározó szerveződései voltak, harcos fiatal férfiak egy karizmatikus vezető köré gyűlve vettek részt a személyes dicsőséget és vagyonszerzést ígérő hadjáratokban.

A világ félrevezetett népei, főként az amerikai demokrácia szemében ma is úgy él a hajdanvaló „Csehszlovákia”, mint a „humanizmus és a becsület, a jólét ás szocialista igazságosság” hazája – ezzel szemben persze a régi Magyarországot szeretik úgy feltüntetni a csehek, mint a feudalizmus, a reakció, túlzó sovinizmus földjét.

Megszólaltak a német közmédiának azoknak a feltételezett elkövetőknek a szülei, akiket a tavaly februári budapesti támadások elkövetése miatt köröznek.

Hatalmas felháborodást váltott ki Rébecca Chaillon bevándorló hátterű francia „művész” legújabb színi előadása, melyben fehér játékbabákat húznak karóba a „rasszizmus ellen tiltakozva”.

Oroszok és civil román rendőrök vették körül 1945. január 2-án Érdmindszentet. Senki sem távozhatott.

Gyászhírek és gyásztáviratok a gyászkeretes újságokban, sírva dolgozó munkásnők a hangulatjelentésekben, és az időjárás-jelentést is kiszorító rádióközvetítések.

Kun Béla, születési és 1916-ig használt nevén Kohn Béla, a 133 napos magyarországi tanácsköztársaság zsidó vezére 1886. február 20-án született.

Menetünk 1945 nagypénteként indult el Ausztria felé. Május 2-án Gmunden városka közelébe értünk. Az oroszok a hátunk mögött, előttünk a linzi műút, azon túl a szövetséges csapatok tanyáztak.

Kevesen tudják, ki az az olasz, akit közel egy éve tartanak fogva egy magyar börtönben azzal a váddal, hogy 2023-ban antifasiszta támadásokban vett részt a magyar fővárosban – írta meg az olasz il Giornale nyomán a Magyar Nemzet.

Februárban sorozatos szélsőbaloldali támadások történtek Budapest különböző pontjain, az első hírek szerint az áldozatokat a ruhájuk alapján választották ki az antifasiszta támadók.

A liberális brit bíróság „elkötelezett fajgyűlölőknek” nevezte őket, akik a bíró szerint „terrorizmusra buzdítottak”.

A balközép zöldpárt berlini politikusa Adolf Hitlert éltette, amikor a rendőrök éppen alkoholtesztre vitték.

Az osztrák parlament szigorította a nemzetiszocialista jelképek betiltásáról szóló törvényt, kiszélesítette annak hatályát és megerősítette a tiltott jelképek megjelenítésére és terjesztésére kiszabott büntetéseket arra hivatkozva, hogy erősödik az „antiszemitizmus”.