Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A biztonsági erők több száz fegyvert, valamint horogkeresztes zászlókat és kellékeket foglaltak le Ausztriában hazafias motorosokhoz köthető ingatlanokban.

A razziák két tartományt, Felső- és Alsó-Ausztriát érintettek, és összesen tizenhárom ingatlant kutattak át. Az akció során hat embert tartóztattak le. Mindez még hétfőn történt, de az osztrák belügyminisztérium csak most közölt részleteket. A hatóságok szerint törvényen kívüli motoros bandákhoz tartoznak a letartóztatottak és a lefoglalt eszközök.

A rendőrök 35 puskát, 25 géppisztolyt, 100 pisztolyt, több mint 1000 fegyveralkatrészt és 400 jelzőfegyvert foglaltak le, ezenkívül több mint 10 ezer darab lőszer és több gránátvető is előkerült. Ezen felül még legalább egymillió eurónyi készpénzt is találtak a házkutatások során, a fotók tanúságai szerint pedig horogkeresztes zászlók, nemzetiszocialista egyenruhák is előkerültek.

A belügyminisztérium azt közölte, hogy 2022 decemberében kaptak információt arról, hogy a Bandidos nevű nemzetközi motoros csoport Ausztriában kezdett terjeszkedni. Hasonló folyamat zajlott le Svájcban is, ahol a Bandidos a Hell's Angels nevű csapattal csapott össze többször is.

Omar Haijawi-Pirchner, az ország hírszerző ügynökségének (DSN) vezetője azt mondta, hogy ezekben a motoros bandákban erősen jelen van a „jobboldali szélsőségesség”, és ezek a csoportok egyre jobban militarizálódnak.

A rendőrség szerint a razziák során letartóztatottak közül néhányan szoros kapcsolatban állnak az Object 21 nevű nemzetiszocialista csoportosulással.

Ausztriában diktatórikus jogszabályok vannak érvényben, amelyek tiltják a Nagynémet Birodalom iránti nosztalgiát, és még a nemzetiszocialista emléktárgyak birtoklása is illegális.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Összevont 15 év börtönbüntetésre ítéltek két brit fehér fajvédő, nemzetiszocialista podcastert, akik Harry herceg és félvér negrid fia, Archie kivégzésére szólítottak fel.

Aki nem volt a fronton, nem tudja elképzelni, milyen érzés napról-napra embereket ölni. Ellenfeleid jönnek feléd, lőnek, még nem találtak el, de menekülni nincs idő.

A korabeli német sajtóban csodafegyverként (Wunderwaffe) emlegetett rakéta a mai robotrepülőgépek elődjének tekinthető.

Egy argentin étterem az „Anna Frank” hamburgerük mellé sajtos és szalonnával bevont „Adolf” névre keresztelt sült krumplit kínált, amíg be nem támadták a helyi zsidók.

A leginkább narancsos ízben fogyasztott szénsavas ital a Coca-Cola mellett talán a legismertebb üdítő szerte a világon.

Jóllehet a biológiai fajfogalom nem azonos az etnográfiai fajfogalommal, mégsem nagyon különbözik tőle.

A szlovák Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) hat év börtönbüntetésre ítélte Marián Magátot, akit törvénybe ütköző gondolatok kifejtésével kapcsolatos vádpontokban bűnösnek találtak.

Szálasi Ferenc 1946. évi Börtönnaplójának február 28-i bejegyzésében ezt olvassuk: "Ma reggel kivégezték Imrédy Bélát. Nyugodjék békében. A Nemzet vértanúja volt."

Kun Béla, születési és 1916-ig használt nevén Kohn Béla, a 133 napos magyarországi tanácsköztársaság zsidó vezére 1886. február 20-án született.

Az évek során megszámlálhatatlan adaptáció készült már Time Rice és Andrew Lloyd Webber Jézus Krisztus szupersztár című rockoperájához, és az sem lenne igaz, ha azt mondanám, hogy az Ivo van Hove belga rendező által dirigált verzió lenne az első, amely fekete Jézussal hamisít, ám legjobb tudomásom szerint, ha a világon nem is, Európában ez az első ilyen feldolgozás.

Őrizetbe vették az Alternatíva Németországért egyik tagját hétfőn, a vád szerint „tiltott totalitárius jelképeket” hordott, többen azt állítják, hallották, ahogy a „Sieg Heil!” üdvözléssel köszönt.

Eva Braun és Adolf Hitler kapcsolatának története közismertnek mondható: a népvezér politikusért, majd teljhatalmú államférfiért rajongó nő a Führer legbelsőbb köreibe is bejárással bírt, ám a politikába beleszólása nem volt, végül pedig a halálba is követte őt.

Horogkeresztes zászlókat lengetve és a Führert éltetve vonultak fel fehér fajvédő, nemzetiszocialista csoportok a floridai Orlandó városában a hétvégén.

Közösség tagja elleni erőszak és plakátrongálás miatt fogtak el egy idős fővárosi férfit – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu-n.

72 éves korában meghalt Michael Knape, a berlini rendőrség korábbi főnöke, akit csak „neonácivadásznak”, illetve „kemény kutyának” hívtak.