Kövess minket: Telegram — XVkontakte

„A gyanúsított bizonyíthatóan neonáci ideológiát, antiszemitizmust terjesztett, korábbi lövöldözők tetteit dicsőítette, és egyértelműen az ő példájuk utánzásának vágyát és szándékát mutatta” – állítja az FBI.

Egy nemzetiszocialista aktivistát Michiganben azzal vádoltak meg, hogy „antiszemita terrortámadást” tervezett egy helyi zsinagóga ellen – közölték az amerikai tisztviselők.

A zsidó-liberális média arról számolt be, hogy a 19 éves Seann Patrick Pietila beismerte: „antiszemita kiáltványokat tett közzé Instagram-profilján, ahol dicsőítette többek között a 2011-es norvégiai és a 2019-es új-zélandi tömeges lövöldözéseket elkövető fegyvereseket”.

Vádat emeltek ellene – egyelőre fenyegetés miatt.

Szövetségi ügynökök nemzetiszocialista zászlókat és több lőfegyvert találtak az aktivista Upper Peninsula-i otthonában.

A nyomozók szerint a telefonján egy olyan feljegyzés volt, amelyben a michigani East Lansingban található Shaarey Zedek zsinagóga és a 2024. március 15-i dátum szerepelt. Ez a dátum egyben az új-zélandi Christchurch-ben történt tömeges lövöldözés ötödik évfordulója, amikor a fehér fajvédő Branton Tarrant 51 iszlamistát tett el láb alól.

Pietila telefonjában lévő felszerelési listán csőbombák és Molotov-koktélok szerepeltek. A letartóztatás egybeesett a pittsburghi zsinagógában elkövetett gyilkosság vádlottja elleni ítélettel is. A Pittsburghben 2018. október 27-én elkövetett akció az Egyesült Államok történetének „legsúlyosabb” antiszemita támadása volt, melynek során 11 zsidó lelte halálát.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A magyar származású önkéntesekből felállítandó Waffen-SS hadosztályok ügyében a tárgyalások még a Lakatos-kormány idején megkezdődtek. Az írásbeli, előzetes megállapodást végül is Beregfy Károly, a Szálasi-kormány honvédelmi minisztere és Otto Winkelmann, a magyarországi német SS- és rendőri erők parancsnoka 1944. október 23-án írta alá Budapesten.

Megszüntette a rendőrség a „tiltott önkényuralmi jelkép használata” miatti nyomozást Szálasi Ferencné sírjának ügyében – derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából.

Ami Magyarországon az 1945-ös budavári kitörés évfordulója, a Becsület Napja, az Bulgáriában a Lukov-menet.

1944. március 19-én a szövetséges Nagynémet Birodalom katonái bevonultak Magyarország területére, azonban ennek hosszú előzményei voltak.

Kampánycsapatának egyik tagja hozta zsidó-liberális támadások kereszttüzébe az elnökjelöltségért induló kormányzót.

Életének nyolcvanharmadik évében elhagyta a földi világot László András filozófus, a metafizikai tradicionalitás egyik legnagyobb magyarországi képviselője, írja a Duo Gladii.

Kanadában letartóztatták a „Sötét idegent”, az elmúlt évtized egyik legbefolyásosabb nemzetiszocialista propagandistáját.

A második világháború lezárást követő vérgőzös évek feltárása, megismertetése a nyilvánossággal, valahogy elfelejtődött az 1990-es "rendszerváltozás" óta.

Az alpesi ország korábbi jogszabályai ugyan tiltják az „emberek becsmérlését vallási, etnikai vagy szexuális irányultságuk miatt”, de csak akkor, hogy ha az elhangzott kijelentések, a használt jelképek vagy bemutatott mozdulatok „propagandisztikus célokat” szolgálnak, jelentsen ez bármit.

A második világháború óta nem látott szintet ért el a Dániában feljegyzett antiszemita megnyilvánulások száma – közölte Henri Goldstein, a skandináv ország zsidajinak vezére.

Az amerikai neobolsevik rezsim feudális hierarchiájában értelemszerűen legfe­lül tanyázó, sőt egyenesen piedesztálra emelt feketék elsősorban a rabszolga őseik által a déli gyapotföldeken végzett ingyenmunka kompenzálásaként akarják kirázni a gatyájukból fehér hűbéreseiket.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. október 23-án.

Az ügyészek egy 98 éves egykori tábori őr ellen emeltek vádat, akit azzal vádolnak, hogy részt vett a Sachsenhausen koncentrációs tábor 3300 rabjának „kegyetlen és alattomos meggyilkolásában”.

A biztonsági erők több száz fegyvert, valamint horogkeresztes zászlókat és kellékeket foglaltak le Ausztriában hazafias motorosokhoz köthető ingatlanokban.

A varégok a mai Svédország területén a középkorban letelepedett vikingek. De honnan jöttek ezek a vikingek, akikről a ma emberének a varkocsos, szakállas, baltát lóbáló északi óriások jutnak elsőre az eszébe?

Megvonta az állami támogatást a következő hat évre a német alkotmánybíróság a zsidó-liberális sajtóban „neonáciként” számon tartott Die Heimat nevű párttól.