Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Orosz hírszerzési források szerint az Európában állomásozó amerikai haderők harckészültségét olyan szintre (Defcon 2) emelték, amire mindeddig csak kétszer került sor: az 1962-es kubai válság idején és az amerikai szoldateszka iraki Sivatagi vihar hadműveletének megkezdése előtt.

Ugyanakkor az utóbbi időben jelentősen megnövekedett amerikai katonaiműhold-konstelláció jelenlétét regisztrálták Oroszország területe felett, az amerikai hadsereg 101. légideszant-hadosztálya pedig – majdnem 80 éve először bevetve Európában – az Oroszország elleni háborút gyakorolja néhány kilométerre az ukrán határtól Romániában. Az amerikaiak tehát tovább szítják a feszültséget és provokálják Oroszországot, miközben prüszkölnek az iráni harci drónok ukrajnai megjelenése miatt. Objektíve persze minden okuk megvan rá.

Az iráni Sahed-136 deltaszárnyú kamikaze drónok ugyanis technikailag jobbak és praktikusabbak, mint az örmény–azeri konfliktus legutóbbi fordulójában az azeri fél csodafegyverének bizonyuló török Bayraktar TB2-es drónok. Ukrajnai bevetésükkel Oroszország az amerikai Himars harcászati ballisztikus rakétarendszerekre is csapást mérhet, nem véletlenül nevezik őket a katonai szakzsargonban Himars-gyilkosnak. Ha az amerikaiak tervezték volna, akkor következő generációs lopakodónak neveznék, és a nyugati katonai szaksajtó dicshimnuszokat zengene róluk. Rakétavédelemmel persze viszonylag könnyű leszedni őket, a probléma csak az, hogy az ellenrakéták hússzor többe kerülnek, mint maga a drón. Rakétákkal lövöldözni rájuk kész gazdasági öngyilkosság. Ezek az iráni drónok a NATO katonai doktrínájának egyik gyenge pontját használják ki. Könnyű ellenük védekezni, de bármilyen ellenszer, amelyet a NATO bevet az elhárításukra, horribilis összegbe kerül.

Amerika fegyvereit nem háborúra tervezték, hanem elsősorban arra, hogy maximalizálják a profitot az amerikai politikai rendszert és médiát uraló globalista vállalati-pénzügyi kaszt számára, másodsorban pedig hogy lenyűgözzék velük az amerikai közvéleményt. A profitmaximalizálás magában foglalja a váltságdíj beszedését is az amerikai maffiának behódoló korrupt külföldi bábkormányoktól, amelyek túlárazott bóvlikat vásárolnak Amerikától. Az irániak okosabbak, mint az amerikaiak, mivel a háborús stratégiájuk arról szól, hogy hogyan lehet gazdaságilag fenntartható hadsereggel harcolni korlátozott erőforrások birtokában. Ezzel szemben az amerikai katonai doktrína mottója: minden pénzt elkölteni, minden erőforrást elpazarolni, költséges tömegpusztító fegyvereket gyártani, tömegesen bevetni őket, és nem gondolni a holnapra. Amerika terrorizmus elleni háborúja a pénzügyi hadviselés iskolapéldája. Pontosan ehhez folyamodtak az irániak és a tálibok is, hogy elűzzék az amerikaiakat Irakból és Afganisztánból. Olyan stratégiát folytattak, amely arra kényszerítette az USA-t, hogy eszetlenül költekezzen és pazaroljon, amíg teljesen ki nem merült anyagilag. A Sahed-136 lényegében gerilla-hadviselés – csak a levegőben.

Az ukrajnai háború azt mutatja, hogy az egyenrangú vagy közel egyenrangú ellenségek közötti konfliktus megköveteli a technikailag fejlett, nagyipari mértékű termelőapparátus meglétét. Az orosz támadás olyan ütemben fogyaszt lőszert, amely jelentősen meghaladja az amerikai előrejelzéseket és lőszergyártási kapacitást. Ahhoz, hogy az USA a demokrácia arzenáljaként léphessen fel Ukrajna védelmében, meg kellett volna őriznie korábbi teljes spektrumú ipari bázisát, amelyet azonban időközben már jórészt de­lokalizált Kínába. Ez a helyzet azért kritikus számára, mert az orosz invázió mögött a világ gyártási központja, Kína áll. Miközben az USA egyre több és több készletét kezdi felhasználni, hogy Ukrajnát a háborúban tartsa, Kína még nem nyújtott érdemi katonai segítséget Oroszországnak. Márpedig a Nyugatnak abból kell kiindulnia, hogy Kína bizonyára nem fogja hagyni, hogy Oroszországot legyőzzék, pláne nem lőszerhiány miatt.

Ugyanakkor a különböző fegyveres erők harci képességét és az USA-t fenyegető potenciális veszélyeket elemző Heritage Foundation nevű washingtoni agytröszt az USA katonai erejéről szóló jelentésében – annak kilencéves történetében első alkalommal – az amerikai hadsereget „gyengének” minősítette. Kína továbbra is a legátfogóbb biztonsági kihívást jelenti a rosszul felkészült amerikai haderő számára. Az amerikai hadsereg által kapott általános „gyenge” minősítés mellett az alapítvány minden egyes haderőnemet külön-külön is rangsorolt a képesség, a teljesítmény és a készenlét alapján, és így a szárazföldi haderő „csekély jelentőségű”, a légierő „nagyon gyenge”, a haditengerészet pedig „gyenge” minősítést kapott. Az USA technikailag is lemaradt egyre erősebb riválisai mögött, beleértve a nagy hatótávolságú rakétákat, amelyekből jelenleg mindössze háromszázzal rendelkezik, szemben Kína több mint 14 ezer és Oroszország több mint 12 ezer rakétájával.

Ráadásul a személyi állománya tekintetében sem áll sokkal jobban. Az amerikai hadsereget népszerűsítő hollywoodi propagandafilmek ellenére a katonai pálya egyre kevésbé népszerű a fiatalok körében. Az idei például a vietnámi háború óta a legrosszabb toborzási évnek bizonyult, a célként kitűzött újonclétszám alig felét sikerült besorozni, mert a katonakorú fiatalok kevesebb mint egynegyede alkalmas a szolgálatra, a többieket büntetett előéletük, mentális vagy fizikai állapotuk (főleg elhízottságuk) miatt kénytelenek kiszuperálni. Hivatalba lépését követően a Biden-kormány sietett ugyan kijelenteni, hogy „a transzneműek jogai emberi jogok”, és ingyenes nemváltoztató műtéteket kezdett felajánlani az aktív szolgálatot teljesítő és a leszerelt katonáknak egyaránt, de sajnálatos módon az a kilátás, hogy ingyen megváltoztathatják a nemüket, mielőtt meghalni mennek Oroszország ellen Ukrajna védelmében, nem volt elég vonzó az amerikai fiataloknak ahhoz, hogy tömegesen megrohamozzák a toborzóirodákat.

Másrészt a leszerelt katonák közismert amerikai sorstragédiája is sokakat elrettent a szolgálattól. Az utóbbi két évtizedben ugyanis több mint 114 ezer amerikai veterán követett el öngyilkosságot, és ha a tendencia változatlan marad, 2030-ra 23-szor több obsitos amerikai katona végez magával, mint ahányan a 2001. szeptember 9-i iszlamista merényleteket követő háborúkban harci cselekmények során vesztették életüket. Amerika érdekében nem érdemes háborúzni – még maguknak az amerikaiaknak sem.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Négy német állampolgáron ütött rajta az osztrák rendőrség, amint Adolf Hitler születésének évfordulóján fehér rózsát helyeztek el a Führer szülőházánál Nyugat-Ausztriában, írja a Guardian.

„Ideje megtisztítani az algákat, gombákat és növényeket a kolonialista örökségtől, és végleg kiirtani a tudományos nevükből a sértő kifejezéseket” – indítványozta Gideon F. Smith és Estrela Figueiredo, a Nelson Mandela Egyetem két botanikusa 2021-ben.

Geopolitikai szempontból semmi sem indokolja, hogy Európa az Egyesült Államok „szövetségese” (valójában csatlósa) legyen, ezért az atlantista projekt nem más, mint amerikai megszállás meghatalmazott (proxy) útján.

Egy fiatal nő tett feljelentést, miután tanúja volt egy antiszemita kifakadásnak a párizsi metrón.

A kanadai kormány azt tervezi, hogy nyilvánosságra hozza a második világháború után Kanadába emigrált egykori állítólagos „náci kollaboránsok” listáját – közölte Justin Trudeau miniszterelnök, írja az AFP.

A rendőrök elfogták két feltételezett kivitelezőjét a hétfőn történt józsefvárosi rajtaütésnek, ahol öt-hat kapucnis, feketébe öltözött aktivista vette kezelésbe a Fáklya nevű szélsőséges baloldali szervezet vetítését a józsefvárosi „Kesztyűgyár” nevezetű közösségi házban.

Egy Simon Knittel antifaiszta összefogott, a Laut gegen Nazis (Hangosan a nácik ellen, LGN) nevű szélsőséges szervezettel és egy hamburgi ügyvédi irodával, hogy a védjegyhivatalon keresztül kisajátítsák a hazafias jelszavakat.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. december 3-án 15 óra 17 perckor. Jelen vannak: Dr. Szabó Ferenc népügyész, Harangozó Piroska jegyzőkönyvvezető, Szálasi Ferenc terhelt.

Nagyjából tizenkét kommunista jelent meg a IV. kerületi Tanácsköztársaság-szobornál, hogy méltassa a Kun (Konh) Béla-féle vörös terrort. Velük szemben kétszer ennyi hazafi fejezte ki nemtetszését – írja a Magyar Jelen.

1945 tavaszán Magyarország "felszabadítása" lényegében az ország szovjet megszállását, illetve leigázásának kezdetét jelenti.

A Kun (Kohn) Béla nevével fémjelzett proletárdiktatúra és vörösterror, a hírhedt 133 nap fenekestül forgatta fel az akkori magyar társadalmi és politikai életet.

Amikor Imrédy személyes származása körül a közismert polémiák folytak, akkor én magam adtam utasítást Kelecsényinek, hogy figyelje meg Imrédyt és figyeltesse meg másokkal is, hogy faji hovatartozása eldönthető legyen.

A vérzivataros 20. század során több híres és hírhedt személyiség is megfordult a szegedi Csillag börtön celláiban.

Miután Olaszországban EP-képviselőnek választották az antifasiszta Ilaria Salist, a magyar rendőrség elengedte a házi őrizetből az antifasiszta útonállót. Most a Guardiannek panaszkodott egy sort, hogy milyen körülmények között tartották fogva.

Gyászhírek és gyásztáviratok a gyászkeretes újságokban, sírva dolgozó munkásnők a hangulatjelentésekben, és az időjárás-jelentést is kiszorító rádióközvetítések.