Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Lengyelország lebontotta a bolsevik Vörös Hadsereg katonáinak négy korabeli kommunista emlékművét, amely még a szovjet megszállás idejéből maradt fenn.

Az eltávolítás hullám valószínűleg azért érinti éppen most az oroszok második világháború utáni uralmának szimbólumait, hogy hangsúlyozzák, a lengyel vezetés elítéli a jelenlegi háborút Ukrajna ellen.

Karol Nawrocki, a Nemzeti Emlékezet Intézetének elnöke természetesen azzal is magyarázza, hogy a szovjet emlékművek egy olyan rendszer szimbólumai, amelyik 1945 után gyarmatosította fél Európát, beleértve Lengyelországot. Megfélemlítette és gyötörte az embereket titkos kínzókamráiban, az erdőkben, az utcákon.

A lengyelországi szovjet emlékművek eltávolítását az állami történelmi intézet vezetője azért szorgalmazta, mert a Szovjetunió és az uralma alá vont térség pártállami vezetői bűnösek voltak saját népeik és más nemzetek leigázásában és meggyilkolásában.

„E bűn alól nem menti fel őket az sem, hogy szembeszálltak a németekkel” – tette hozzá a lengyelek másik „ősellenségével” kapcsolatban az egyik ledöntött emlékmű helyszínén mondott beszédében.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Nagyjából tizenkét kommunista jelent meg a IV. kerületi Tanácsköztársaság-szobornál, hogy méltassa a Kun (Konh) Béla-féle vörös terrort. Velük szemben kétszer ennyi hazafi fejezte ki nemtetszését – írja a Magyar Jelen.

Zsidó-liberális hisztéria vezette fel a Bayern München és az olasz Lazio visszavágóját, aminek a tétje negyeddöntőbe jutás a Bajnokok Ligájában.

Bár 25 évig népszerű és sikeres polgármesterként hihetetlen lendületet adott Kapfenberg városának, a Franz Feketéről elnevezett stadiont január elsejétől már nem hozzá kapcsolódva emlegetik majd.

Hivatalosan is visszalépett az önkormányzati választástól Soltysiak Edina táti független képviselőjelölt – írta meg a Telex.

Az ausztrál szövetségi kormány törvénymódosítást kezdeményez a nemzetiszocialista karlendítés betiltásáról is.

Az épület sosem készült el, egy részlete azonban modellként mégis megvalósult.

Négy német tartományban házkutatást tartottak a „szélsőjobboldali” Compact kiadványt megjelentető cég telephelyein és más ingatlanokban azt követően, hogy a belügyminisztérium betiltotta a havilapot, mondván, hogy az alkotmányos rend ellen dolgozik.

Lezajlott tehát a szűk körű izraeli–palesztin fogolycsere, amelynek keretében Izrael „biztonsági okokból” bebörtönzött palesztin nőket és fiatalkorúakat bocsátott szabadon.

Meglepő, de nem szerzői jogi okok miatt kellett hozzányúlni a vérmocskos Mickey egeres játékhoz: az Infestation 88-cal ennél is nagyobb baj volt.

A patrióta fiatalra házmester jellemű járókelők hívták ki a rendőröket, miután a zászlót mutatta fel nekik.

Egy nacionalista lengyel törvényhozó egy tűzoltókészülékkel oltotta el a hanukai gyertyákat az ország parlamentjében egy zsidókkal tartott rendezvényen, ami nemzetközi hisztériát váltott ki.

Engem és a legjobb barátnőmet együtt vittek ki a Gulágra. Mariska, a barátnőm, öt évvel később térhetett haza, mint én. Ő is visszajött a szülőfalunkba. Azon nyomban meglátogattam...

Joachim (Jochen) Peiper 1915. január 30-án született Berlinben. Apja is katonaként élte le az életét, igy a fiatal Jochen a katonás életet hamar megtanulta.

A dokumentum azt állítja, hogy a nemzetiszocialista Németország vezetősége 1944-ben az angol-amerikai erők és a Szovjetunió közötti szakításra várt, hogy az Egyesült Államokat és Nagy-Britanniát a tengely oldalára állítsa.

1943 elejére az SS vezetése a múlt évben engedélyezett 30 000 fős keretet időközben 50 000 főre akarta emelni Magyarországon.