Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Letiltotta a YouTube egy portugál szélsőjobboldali szervezet fiókját a „gyűlöletbeszédet tiltó irányelvek folyamatos megsértése miatt”.

A Grupo 1143 nevű csoport tevékenységét eredetileg a New York Times vizsgálta egy cikk keretében, amely azzal foglalkozik, hogy a bevándorlók elleni internetes gyűlöletkeltés hogyan generál valódi erőszakos cselekményeket. A videómegosztó portált is az amerikai újság munkatársai értesítették, az ezt követő vizsgálat vezetett a tiltáshoz. A szóban forgó cikket egyébként zsidó és néger újságírók jegyzik.

A NYT globálisan szemügyre vette a bevándorlókat támadó közösségi médiában megjelent bejegyzéseket, amelyek írói magyarázata szerint „a félelem légkörét szították Nagy-Britanniában, Portugáliában és más országokban (…) A vitriolos nyelv most az utcákon ömlik”.

Az Euronews magyar nyelvű videója:

"Ezek a hálózatok egy mérgező fanatizmust terjesztenek az interneten, amely tisztviselők és kutatók szerint egyre inkább szítja az offline erőszakot – a brit zavargásoktól a németországi véres támadásokig és az írországi gyújtogatásokig. Nehéz közvetlen összefüggést megállapítani az online nyelv és a való világban zajló események között, de a kutatók és tisztviselők szerint a kapcsolat bizonyítékai elsöprővé váltak" - fogalmazott a zsidó lap.

A New York Times cikkében sérelmezi, hogy az Elon Musk által birtokolt X, valamint a Telegram nem lép fel a "szélsőségesek" ellen. A lap szerint egyébként Musk arra használja a platformját, hogy olyan kormányok ellen intézzen támadást, amely nem képes kordában tartani a bevándorlást, mint pl a Biden-kormány. Mintha a szélsőliberális véleményterror zászlóshajói (pl. a Meta) nem avatkoznának be a választásokba.

A nacionalista csoport a független Portugália létrejöttének évéről kapta a nevét. A szervezet vezetője Mario Machado, akit többször is börtönbe vetett a portugál hatalom. A börtönben egyébként jogi diplomát szerzett. Machado a portugál Hammerskins, valamint a nemzetiszocialista Nova Ordem Social (Új Társadalmi Rend) nevű párt egykori vezetője.


Mario Machado

A szervezet eddig leginkább egy februári lisszaboni tüntetéssel hívta fel magára a figyelmet, a demonstrációt Európa iszlamizációja ellen hirdették meg. A csoport a Sporting Lisboa labdarúgócsapat Juventude Leonina (Juve Leo) nevű szurkolói csoportjából jött létre még a 2000-es évek elején, majd hosszabb inaktivitást követően, 2023-ban Machado rázta fel őket. 

Május elején egy szkinhedekből álló csoport rátámadt két algériai betolakodóra, akiket baseballütőkkel vertek össze. Az egyik az ablakon keresztül kiugorva menekült el. A New York Times által bemutatott felvételeken egyébként vérfoltok vannak a padlón és a migránsok ágyán. A hatóságok szerint az elkövetők az 1143-hoz tartoztak. A támadás napján még két támadás történt Portóban, amely során szintén szélsőjobboldalaik támadtak arab bevándorlókra.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A sikertelen hatalommegragadási kísérlet utáni per hozott országos ismertséget Adolf Hitlernek, amelyben egész Németország megismerhette nézeteit.

A szélsőjobboldali zenei színtéren nem ritka, hogy a zenekarok fel- és átdolgozzák más bandák közkedvelt dalait. Például az angol Skrewdriver és a német Landser különösen sok nép fiait megihlette.

Feltételesen szabadlábra helyezték Nikosz Mikaloliakoszt, az Arany Hajnal görög nemzetiszocialista gyökerű politikai párt alapítóját és vezetőjét, miután letöltötte 13 éves börtönbüntetésének egy részét.

A ma már közel 100 éves nő 1943-1945 között a stutthofi tábor parancsnokának volt a gépírónője, és a bíróság szerint „elképzelhetetlen, hogy ne vette volna észre, mi történik körülötte”.

Anti-antifa, white pride és „gyűlölünk mindenkit” a IX. kerületi diákok falán Fradi-tabló keretében.

Lezajlott tehát a szűk körű izraeli–palesztin fogolycsere, amelynek keretében Izrael „biztonsági okokból” bebörtönzött palesztin nőket és fiatalkorúakat bocsátott szabadon.

A müncheni Oktoberfest közismerten a sörről szól, és egy ideje már visszatérő sláger a világhírű népünnepélyen Gigi D'Agostino L'Amour Toujours című dala, ami „az örök szerelemről” szól.

A mennoniták anabaptista felekezetét a 16. században hozta létre egy frízföldi reformátor, Menno Simons. A javarészt Poroszországban letelepedett mennoniták a 18. században a militarista alapokra épülő államból II. Katalin cárnő Oroszországába menekültek.

Lapos képernyős televízió, külön mosdó és négy darab emeletes ágy – ilyen körülmények között tartják fogva Ilaria Salist, a milánói terroristát, az antifa támadások első rendű vádlottját.

Ausztria 2019 óta a nemzetiszocializmus 26 ezer „áldozatának”, illetve leszármazottjaiknak adott állampolgárságot – közölte Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter.

Schleswig-Holsteinben töltöttük 1945 nyarát. Itt gyűjtötték össze az angol fogságba került többi magyar katonát és leventét is. 

Több tízezer zsidó és zsidószimpatizáns vonult fel Izrael mellett Washingtonban, ám ez nem mindenkinek volt kedvére.

Lassan telnek a napjai, nem tudja a pontos időt és nem bízhat senkiben Ilaria Salis, akinek ügyvédei mindent megtesznek azért, hogy olaszországi házi őrizetet harcoljanak ki – olvashatjuk a szívszaggató sorokat, írja a Mandineren nyomán a Magyar Jelen.

1945 tavaszán Magyarország "felszabadítása" lényegében az ország szovjet megszállását, illetve leigázásának kezdetét jelenti.

Magyarországon már több mint két hónapja vége volt a II. világháborúnak, amikor a budapesti összekötő vasúti híd építéséről elhurcoltak, a vasúti peronon elfogott civilekkel együtt.