Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Folyik az oroszellenes hisztériakeltés keleten és nyugaton egyaránt. Az izraeli sajtóban cikkek, tanulmányok (sic!) jelennek meg Vlagyimir Putyin elmebetegségének súlyosságáról, illetve arról, hogy az orosz elnök milyen mértékben hasonlítható Adolf Hitlerhez.

A kampány egyik fő mókamestere a főnökeihez hasonlóan zsidó Jevgen Kornyijcsuk, Ukrajna izraeli nagykövete. A diplomata tegnap fényképeket tett ki az ukrán nagykövetség Fb-oldalára, amelyen a harkovi zsidó intézményeket ért „orosz náci” támadás nyomai láthatók – írja a Jedi’ot Áháronot.

Volodimir Zelenszkij ukrajnai elnök március 2-án hazudott, amikor azt állította, hogy az „orosz agresszoroknak” már semmi nem szent, hiszen lebombázták a Babij Jar-i holokauszt-emlékműveket. Rövid időn belül már harsogta is a világsajtó - így a magyarországi is -, hogy lám-lám, a holokauszt-emlékművek szándékos lebombázása újabb bizonyíték Vlagyimir Putyin háborús bűnös mivoltára. Ron Ben Jisáj veterán izraeli újságíró (mellesleg kiváló arabista és Közel-Kelet-szakértő – H. J.) vette magának a fáradságot, és Kijev belvárosából elsétált az ominózus Babij Jar-i holokauszt-emlékművekhez, s mit ad Isten, mindkettőt sértetlenül találta. Még szelfizett is előttük.

Az izraeli ukrán nagykövetség, személy szerint a bohócmutatványairól ismert Jevgen Kornyijcsuk nagykövet tegnap szintet lépett, amikor a külképviselet Fb-oldalára több fényképet is kitett, amelyen háborús tevékenység folytán megrongálódott zsidó vallási intézmények láthatók. A nagykövet képaláírása pedig így szól:

„Az orosz nácik Ukrajna-szerte folytatják a zsinagógák és zsidó kulturális központok szándékos lerombolását. Minek kell még történni ahhoz, hogy Izraeli kormánya segítse Ukrajnát az önvédelmi harcában?”

Az ukrán nagykövetség által posztolt harkovi zsidó intézmények ezúttal valóban megrongálódtak (nem úgy, mint a Babij Jar-i holokauszt-emlékművek), de a nagykövet állításával ellentétben nem dőltek romba. Az első fényképen a Chabad által működtetett zsidó teológiai iskola (jesívá) tetején átfúródott, de a beltérbe jutva működésbe nem lépett robbanófej ütötte lyuk tátong. A második képen a zsidó kulturális központ utcára néző, bezúzódott ablakai, míg a harmadik képen a zsidó iskola udvarán keletkezett bombatölcsér látható. (A felvételekből annyi kiderül, hogy ha szándékosan a zsidó intézményekre irányul a tűz, akkor a kár valószínűleg nagyobb lett volna. Ha egyáltalán orosz rakétákról van szó… - H. J.).

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Házunkba 1944. december 31-én lépett be az első szovjet katona, és németeket keresett. Miután jól megetettük őt, társai is meglátogattak egyre sűrűbben. Közben néha elvittek tolmácskodni, mert lengyelül beszéltem.

A szélsőjobboldali zenei színtéren nem ritka, hogy a zenekarok fel- és átdolgozzák más bandák közkedvelt dalait. Például az angol Skrewdriver és a német Landser különösen sok nép fiait megihlette.

Letiltotta a YouTube egy portugál szélsőjobboldali szervezet fiókját a „gyűlöletbeszédet tiltó irányelvek folyamatos megsértése miatt”.

Sokkolja a holland zsidókat és liberálisokat, hogy Vilmos Sándor király anyai nagyapjáról kiderült: az NSDAP tagja volt.

Anti-antifa, white pride és „gyűlölünk mindenkit” a IX. kerületi diákok falán Fradi-tabló keretében.

Az NZóna Podcast tematikus Homo Viator sorozata ezúttal az 1945-ös budavári kitörést és a Becsület Napját vizsgálja világnézeti szempontból.

1945. február 11-én a budapesti német-magyar helyőrség lőszere és élelme fogytán volt, a magyar főváros fegyveresen nem volt tovább tartható.

A faji háborúra való előkészletek, illetve „terrorösszeesküvés” miatt ítéltek el finn nemzetiszocialista fiatalokat.

A gyűlést az egyik római lakótelepen rendezték az Olasz Szociális Mozgalom (Movimento Sociale Italiano) nevű fasiszta ifjúsági szervezet két tagja 1978-as meggyilkolásának emlékére.

Egy nacionalista lengyel törvényhozó egy tűzoltókészülékkel oltotta el a hanukai gyertyákat az ország parlamentjében egy zsidókkal tartott rendezvényen, ami nemzetközi hisztériát váltott ki.

A berlini rendőrség és az Állami Bűnügyi Rendőrség vizsgálatot indított az Alternatíva Németország (AFD) ellen, amiért a párt székházának teraszára egy integető hóemberfigurát helyeztek ki.

Kommandósok és bilincsek nélkül jelent meg legutóbbi tárgyalásán az antifa támadások elsőrendű vádlottja. Az olasz nőnek az ügyben ez volt a harmadik tárgyalása, de vallomást mindeddig még nem tett az ülések idején.

Jó ideje keringett egy különös történet, miszerint a sarkkörön lévő Alexandra Land nevű szigeten működött egy meteorológiai állomás, amely második világháború alatt a titkos német tudományos projektek helyszíne volt.

1945 február 13-án, nem sokkal este 10 óra előtt a nyugvóra készülő szász főváros, Drezda, „az Elba parti Firenze” belvárosának ablakai remegni kezdtek a város fölé berepülő brit bombázókötelék motorjainak egyre jobban erősöd, vészjósló basszusától. 

Kétségtelen, hogy 2023. október 7-ét az izraeli hadsereg (IDF) fennállásának eddigi leggyászosabb napjaként fogja nyilvántartani a hadtörténet.