Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Nancy Faeser német szövetségi belügyminiszter szerint a gyerekeket már az óvodában meg kell tanítani a „jobboldali szélsőségesség veszélyeire”, de a baloldali szélsőségességet vagy az iszlámot nem említette.

„Össze kell zúznunk a jobboldali 'szélsőséges' hálózatokat” – mondta Nancy Faeser német szövetségi belügyminiszter a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lapnak. „A jogállam nem fogadhatja el a gyilkosságra való felhívásokat és fenyegetéseket”. A miniszter a továbbiakban azt állította, hogy már a hároméves gyerekeket társadalmilag úgy kell nevelni, hogy idegenkedjenek a jobboldali radikalizmustól.

„Határozottan küzdünk az erőszaknak ez ellen a táptalaja ellen, de a jobboldali szélsőségesség elleni harc sokkal korábban kezdődik, mégpedig a jó nevelőmunkával. Már az óvodában el kell kezdeni” – mondta.

„Miért nem kezdjük el az agymosást már az anyaméhben, csak a biztonság kedvéért?” – kérdezi cikkében a Summit News. Faeser kitart amellett, hogy a kisgyermekeket „játékos” módon kell megtanítani a témára, szerinte a kisgyermekek nem lehetnek többé kiszolgáltatottak a „kirekesztő ideológiáknak”.

A gyerekeket viszont nem fogják a baloldali szélsőségek veszélyeiről tanítani – hívja rá fel a figyelmet a Summit News, annak ellenére, hogy a baloldaliak rendszeresen erőszakosan támadnak meg jobboldali politikusokat az utcán, és az Antifa tagjai megesküdtek arra, hogy meggyilkolják a német parlament tagjait.

Az iszlám szélsőségek jelentette veszélyre sem figyelmeztetik a gyerekeket, annak ellenére, hogy Németországot az elmúlt években többször iszlám szélsőségesek által elkövetett súlyos terrortámadás érte. A hisztéria ellenére a belügyminisztérium statisztikái azt mutatják, hogy 2021-ben kevesebb „jobboldali szélsőséges” támadás történt, mint 10 évvel ezelőtt.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Jó ideje keringett egy különös történet, miszerint a sarkkörön lévő Alexandra Land nevű szigeten működött egy meteorológiai állomás, amely második világháború alatt a titkos német tudományos projektek helyszíne volt.

Egyes források szerint a Waffen-SS állományának 83 százaléka sem az NSDAP-nak, sem pedig az általános SS-nek nem volt tagja.

Kannibálszigetnek vagy a halál szigetének nevezik a Szibériában, az Ob folyó mentén található Nazino-szigetet, amely a sztálini terror egyik legsötétebb fejezetének helyszínéül szolgált.

Fogságba esésem első percei veréssel teltek. Miközben a sorfalat álló angol katonák előtt elvonultunk, a géppisztoly agyával ütöttek, majd rugdaltak bennünket, gyorsabb haladásra késztetve a mintegy 300 embert.

Mint tüzér – aki megjárta a Don-kanyar poklát – 1944. november 4-én estem szovjet fogságba Dunaföldvárnál.

Az olasz legfelsőbb bíróság, a semmítőszék foglalt állást az olasz szélsőjobboldali, hazafias csoportok találkozóin, megemlékezésein országszerte használt köszöntési formáról.

Bár gyors javítást ígértek, végül 6 hónapba telt, hogy javítsák a Gemini történelmileg pontatlan emberábrázolását a Google-nél.

Péntek hajnalban robbanás történt egy holland középiskolában, a bejárat környékére pedig horogkereszteket és különböző, nemzetiszocialismus-ellenes kifejezéseket festettek.

A korabeli német sajtóban csodafegyverként (Wunderwaffe) emlegetett rakéta a mai robotrepülőgépek elődjének tekinthető.

Valószínűleg kevés furább szervezet létezett a nemzetiszocialista Németországban, mint az általában csak „Zsidók Hitlerért” néven emlegetett egyesület.

Chris Minns, az ausztrál Új-Dél-Wales szövetségi állam miniszterelnöke megfogadta, hogy határozottan fellép a jobboldali „szélsőségesekkel” szemben, mindössze azért, mert egy csoport nemzetiszocialista balaklavát viselve felszállt egy sydney-i vonatra az Ausztrália napon.

Halála óta számos összeesküvés-elmélet terjed, miszerint legszűkebb környezete megölte, hogy Berija megfojtotta, vagy újabban: patkányméreggel végeztek vele, miközben pár nappal később pedig a hasonmásával rendezték meg a „hivatalos” halálát.

Egy Simon Knittel antifaiszta összefogott, a Laut gegen Nazis (Hangosan a nácik ellen, LGN) nevű szélsőséges szervezettel és egy hamburgi ügyvédi irodával, hogy a védjegyhivatalon keresztül kisajátítsák a hazafias jelszavakat.

A szélsőliberális-zsidó Euronews azon örvendezik, hogy egy belgiumi flamand „szélsőjobboldali” aktivistát ítélt el a helyi bíróság, pusztán azért, mert gyakorolta a szólásszabadsághoz való jogát. Ez természetesen „jogállami” megoldásnak számít Brüsszelben.

A Kun (Kohn) Béla nevével fémjelzett proletárdiktatúra és vörösterror, a hírhedt 133 nap fenekestül forgatta fel az akkori magyar társadalmi és politikai életet.