Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A milwaukee-i zsidó közösség saját vizsgálata szerint – ami azért a helyén kezelendő – az „antiszemita incidensek” száma több, mint négy és félszeresére nőtt Wisconsin államban 2015 óta.

2020-as év 80 százalékos növekedést hozott az állam iskoláiban és 2021-ben sem mérséklődött szignifikánsan, ahol a „holokausztról szóló viccek és zsidó diákok közvetlen zaklatása” volt az „atrocitások” legjellemzőbb formája.

A Jewish Community Relations Council of the Milwaukee Jewish Federation felmérése szerint 2021-ben a „pandémiával kapcsolatos zsidóellenes összeesküvés-elméleteket” megosztók száma 46 százalékkal növekedett; a közösségi médiában az „antiszemita uszítás” 30 százalékkal, a „holokauszt relativizálása” pedig ugyancsak 30 százalékkal volt gyakoribb. Kisebb arányban nőtt Izrael és a cionizmus elítélése, valamit a „zaklatás, fenyegetések és személyek elleni támadások”.

Ari Friedman, a Milwaukee Jewish Federation biztonsági igazgatója a helyi rádiónak azt nyilatkozta, hogy már harmadik éve védelmi szolgáltatásokat nyújtanak a zsinagógáknak és zsidó intézményeknek Wisconsin állam egész területén, továbbá segítettek abban, hogy több mint 35 zsidó nonprofit szervezet kapjon támogatást az egész országban.

Kai Gardner Mishlove, a Jewish Community Relations Council igazgatója kijelentette, hogy a vallások és kultúrák közötti kapcsolatok fejlesztése sok közösséget segíthet az ellenük irányuló gyűlölet táplálta erőszak csökkentésében.

„Mindnyájan ezen a bolygón élünk… A gyűlölet elleni küzdelem csakis vállvetve és szolidaritással képzelhető el” – mondta.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az tény, hogy november 4-én hajnalban a szovjet csapatok ismét rátörtek Budapestre, Nagy Imre a Jugoszláv nagykövetségre menekült. Az viszont egyáltalán nem igaz, hogy ezen a napon leverték volna a szabadságharcot. Sőt.

1956. október 23-án délután a budai Bem-szobornál hatalmas, százezres tüntető tömeg gyűlt össze, hogy meghallgassa az egyetemi ifjúság előző nap, a Műegyetemen megfogalmazott 16 pontból álló petícióját.

Túlságosan roncsolódtak azok a kéz- és lábnélküli emberi csontvázak, amelyekre Hitler keleti fronti főhadiszállásánál, a mai Lengyelország területén leltek, így lehetetlen megállapítani az áldozatok kilétét, illetve haláluk okát.

Péntek hajnalban robbanás történt egy holland középiskolában, a bejárat környékére pedig horogkereszteket és különböző, nemzetiszocialismus-ellenes kifejezéseket festettek.

72 éves korában meghalt Michael Knape, a berlini rendőrség korábbi főnöke, akit csak „neonácivadásznak”, illetve „kemény kutyának” hívtak.

A 47 éves Jonathan Abraham londoni rabbit vették őrizetbe az ír fővárosban azzal a váddal, hogy illegálisan végzett körülmetélést egy gyermeken.

Az első bécsi döntés, így a felvidéki magyarság jelentős részének hazatérése az elmúlt évszázadok kevés sikeres, ám annál jelentősebb epizódjának egyike a magyar történelemben.

Mint ismert, az elmúlt napokban szörnyű esemény rázta meg Írországot: egy algériai migráns Dublinban megkéselt három kisgyereket.

Valószínűleg kevés furább szervezet létezett a nemzetiszocialista Németországban, mint az általában csak „Zsidók Hitlerért” néven emlegetett egyesület.

A tábori lelkész letörten lépett be a pasewalki kórház első világháborús sebesültekkel teli kórtermébe.

Gyorsított bírósági eljárással két év börtönbüntetésre ítéltek egy patrióta francia férfit, aki akciót tervezett az olimpiai fáklyát vivő staféta ellen.

Az Adidas megtiltotta a vásárlóknak, hogy az újonnan kiadott német mez 44-es számmal ellátott változatát megvásárolják, ugyanis a szám a média képviselői szerint nagyon hasonlít a német Schutzstaffel (SS) által használt szimbólumra.

Magyarország második világháborús történetének van egy apró, alig ismert, de egyben rendkívül érdekes fejezete: az egyéni fegyverténnyel ellenséges harckocsit megsemmisítő magyar honvédek termőfölddel való jutalmazása.

Valaha, réges-régen, még a II. világháborúban volt egy erődítményekből álló védvonal, melyet a később legyőzhetetlennel minősített szovjet haderő sem tudott áttörni. Árpád-vonalnak hívták.

Pár nappal ezelőtt súlyos támadás történt Berlinben. A Dritte Weg egyik fiatal aktivistáját támadta meg otthona előtt három antifa, akik kést is használtak az akció során.