Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Egy amerikai szervezet szeretné elérni, hogy a top 50 amerikai gimnáziumba kevesebb fehér gyerek járjon.

Egy faji „esélyegyenlőségi” érdekvédelmi szervezet, a Dallas Justice Now (DJN) kampányt folytat annak érdekében, hogy meggyőzze a „gazdag fehér, liberális” családokat, hogy ne küldjék gyermekeiket a színvonalasabb oktatást nyújtó intézményekbe azért, hogy több hely álljon rendelkezésre fekete és latin hallgatóknak – írta meg a V4NA.

A csoport weboldalán a fehér szülők ígéretet tehetnek arra, hogy nem küldik gyermekeiket az ominózus iskolákba. Az űrlap végén megkérdezik a kitöltőket: „Megtartja az ígéretét?”

Itt két lehetőség közül lehet választani, vagy hogy „igen”, vagy hogy „rasszista képmutató vagyok”.

A szervezet emellett egy elképesztő levelet küldött a fehér lakosoknak, amelyben leírják, hogy „azért írtuk ezt a levelet, mert megértjük, hogy fehér vagy, és a Highland Park iskolakörzetében élsz, de tudnod kell róla, hogy hatalmas előnyöket élvezel a színes közösség kárára. Dallas legszebb és legtehetősebb környékén élsz, és akár tudod, akár nem, színes emberek elnyomásával vagy örökléssel jutottál hozzá a vagyonodhoz.”

A csoport továbbá azt írja levelében, hogy fehér emberként, kiváltságokkal rendelkező személyként el kell ismerned, hogy áldozatokat kell hoznod a több száz évig tartó gyilkosságok, a rabszolgaság, a diszkrimináció, valamint a többi emberrel szemben elkövetett cselekedetek miatt.

Megértjük, hogy a jobb iskolákba való bejutás kulcsfontosságú eleme a gazdasági és társadalmi fejlődésnek. Ezért vállalnod kell, hogy a gyermekeid nem jelentkeznek az Ivy League iskolába és a US News & World Report által megállapított top 50 intézmény valamelyikébe, ezzel pedig helyet biztosítasz egy színes bőrű fiatalnak, és segítesz helyrehozni a történelmi hibákat. Ha nincs 18 évnél fiatalabb gyermeked, kérlek, mondd a fehér kiváltságokkal rendelkező barátaidnak, szomszédaidnak és gyermekes családtagjaidnak, hogy írják alá az ígéretet.

„Az ígéret lehetőségét azért hoztuk létre, hogy gyerekeinknek olyan oktatás lehetőségét tudjuk biztosítani, amit már évszázadok óta megtagadnak tőlünk. Ha a fehérek valóban a szövetségeseink akarnak lenni, akkor áldozatokat kell hozniuk” – nyilatkozta a DJN alapítója, Michele Washington a Dallas City Wire-nek.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE