Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Izraelben közönnyel és érzéketlenül fogadják a repülőgépről leszálló ukrajnai menekülteket, s első lépésként különválasztják a zsidókat a nem zsidóktól.

A nem zsidókat aztán külön helyiségekben összezsúfolva, tisztálkodási lehetőség nélkül, hosszú ideig étlen-szomjan várakoztatják, míg végül legtöbbjük azt a választ kapja, hogy nem léphetnek be Izrael területére. A sokszor fél napot is várakoztatott nem zsidók között sok a kisgyermek, a csecsemő és az öreg, s az utóbbiak közül többen ájultan esnek össze a várakozás folyamán – írja az N12 hírportál. Mi meg igyekszünk minél előbb megjelentetni a tudósítást, nehogy az MTI lelője a hírt.

Izraelből kitoloncoltak egy Ukrajnából menekült kisgyermekes házaspárt, mert rájuk nem vonatkozik az úgynevezett Visszatérési törvény. Más szóval: az izraeli fajvédelmi törvények értelmében a kitoloncoltak nem számítanak zsidónak, nem zsidó közvetlen hozzátartozójukkal vagy nem Izraelben élő zsidó rokonaikhoz érkeztek a mintaállamba. Az N12 izraeli hírportál repülőtéri beszámolója jóvoltából megtudhatjuk, miként bánnak az utóbbi napokban egyre nagyobb számban Izraelbe érkező menekülőkkel az ilyen ügyekben mindenki más fölött szívesen pálcát törő zsidók.


Földön fekvő csecsemők és ájultan összeeső öregek

Az N12 izraeli hírportál stábja tegnap reggel kiment a Tel-Aviv melletti Lodi Ben-Gurion Nemzetközi Légikikötőbe, hogy meggyőződjön arról, miként zajlik az Ukrajnából érkező menekültek fogadása Izraelben.

Az izraeli hírportál e szavakkal indítja a tudósítást:

Csecsemők fekszenek a földön. Időnként elájuló öregek – hisztéria, pánik és sírás. Kiderült, hogy a háború elől menekülők idegőrlő útja az izraeli landolásukkal nem ér véget. Tudósítónk a Ben Gurion Nemzetközi Légikikötőben járt, és tanúja volt az Ukrajnából érkező több ezer ember viszontagságainak, s annak, hogy a menekültek ügyeit mindössze két hivatalnok intézi. Órák hosszat állnak végtelen sorokban étel és ital nélkül, érzéketlen közönyt tapasztalva és kérdéseikre választ hiába várva. „Itt sokkal rosszabb, mint minden más országban, amelyeken átjöttünk” – nyilatkozza az egyik menekült.

A tudósító megszólaltat egy Lilia nevű, nyakában nagyméretű keresztet viselő fiatal izraeli hölgyet (akinek bátorságát megsüvegeljük – H. J.), aki Ukrajnából menekülő unokahúga fogadására érkezett a repülőtérre:

Az unokahúgom Bécsen keresztül érkezett. Nem tudom, mennyi ideig tartott a repülőút. Az unokahúgom nem tudja, hogy engedik-e belépni Izraelbe, vagy nem. Eddig kétszer is elvitték kikérdezni, de senki nem ad neki választ. Már kitöltöttem itt kérdőíveket, fizetni is hajlandó lennék, úgymond garanciát, de senki nem ad választ. Mindig csak azt mondják, hogy várjak.


Nemsokára számokat tetoválnak a karokra

A fentebb nyilatkozó izraeli, láthatóan keresztény nő után hozzátartozója fogadására a repülőtérre érkezett, már régebben Izraelben élő zsidó férfi is megszólalt. Mivel ő zsidó, bátrabban nyilatkozott:

Azt mondják az érkezőknek: akinek vannak zsidó gyökerei, az álljon ebbe a sorba, s akinek nincsenek, az álljon a másikba. Valósággal úgy tesznek, mint a holokauszt idején. Ön érti ezt? Nemsokára számokat is tetoválnak a karokra. Már csak ez hiányzott nekünk. Ez történik nálunk, Izraelben. Mindez megtörténik úgy, hogy mi aztán tudjuk, hogy mi az a háború. Nézze csak meg, mekkora lidércnyomásnak vannak kitéve ott az emberek. Ott már több mint száz ember van – s még ezután is érkeznek a járatok.


Emberek egymás hegyén-hátán, földön fekvő emberek

Az általunk hivatkozott N12-tudósítás első, feltehetően telefonnal készített videóján egy teremben összezsúfolt, várakozó tömeget láthatunk sok kisgyermekkel. A videó második felében a felvételt készítő személy (nem hivatásos újságíró) végigpásztázza az emberekkel zsúfolt termet, miközben oroszul (vagy ukránul) kétségbeesett hangon, majdnem sírva kommentálja a látottakat:

Nézzék csak, egy kisgyermek! Nézzék, hogyan alszanak itt a gyermekek! Nézzék, mi folyik itt, nézzék, hogyan alszanak itt a poggyászkiadó fémszalagon a gyermekek! Meg nézzék a karon ülő gyermekeket, nézzék, mi folyik itt! Íme, nézzék csak, emberek alszanak a földön!

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE