Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Az UC Berkeley egyik campuson kívüli intézménye, a „The Person of Color Theme House” kitiltja a fehér embereket a közös helyiségekből, hogy „elkerüljék a fehér erőszakot”.

„Sok PoC-tag azért költözött ide, hogy elkerülje a fehér erőszakot és a fehér emberek jelenlétét” – írja a ház szabályainak listája.

A szabályok azt is hangsúlyozzák, hogy a lakók gondoskodjanak arról, hogy vendégeik „megértsék házunk értékeit, és betartsák a házirendet”.

Bár a fehér embereket nem tiltják ki teljesen az intézményből, a lakókat arra ösztönzik, hogy figyelmeztessék a bérlőtársaikat, ha fehér embert hoznak az ingatlanba.

„Mindig jelentse be a vendégeket a közösségi csevegőprogramban, ha egy helyiségben tartózkodnak önnel, és fehérek” – mondja az egyik szabály.

 A fehér embereket „nem engedik be” a ház közös helyiségeibe, hogy a nem fehérek elkerülhessék a „fehér erőszakot és a fehér emberek jelenlétét”.

„A vendégek a közös helyiségekben tartózkodhatnak, de kérjük, vegye figyelembe, ha az intézmény tagjai a szobában vannak. Fehér vendégek nem léphetnek be a közös helyiségekbe!” – szól egy másik szabály.

A szabályok arra is felszólítják a lakókat, hogy „kerüljék a fanatizmust kifejező szülők/családtagok meghívását”, mert „a queer, fekete és bennszülött tagoknak nem kell kerülniük a közös tereket a homofób vagy rasszista családtagok miatt”.

A Fox News szerint az egyetemen kívüli „Person of Color Theme House” egy magánlakás, és állítólag nem áll kapcsolatban az egyetemmel. (Habár az egyetem diákjait szállásolja el.)

„A ház célja az alacsony jövedelmű, első generációs, bevándorló és a színes bőrű diákok lakhatásának biztosítása” – olvasható a honlapjukon.

„A Person of Color Theme House azért létezik, hogy biztonságos és barátságos teret hozzon létre a ház tagjai számára, és szolidaritást építsen ki a színes közösségekkel Berkeley körzetében és azon túl” – teszi hozzá a weboldal.

Tehát a fehér nem szín, a rasszizmus pedig a nem fehér bőrű embereknek megengedett, sőt kötelező.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE