Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Jogerősen elítélték az "újságírókat fenyegető" Zagyvát - számol be az atv.hu.

A szélsőbaloldali orgánum beszámolója szerint az elsőfokú elmarasztaló határozatot megerősítve, az ítélet súlyosbításáról döntött a másodfokú bíróság abban a perben, melyet újságírók fenyegetése miatt indítottak Zagyva Gyula korábbi jobbikos parlamenti képviselő, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke és Incze Béla, a HVIM másik vezetője ellen.

Zagyva 300 ezer, Incze 120 ezer forintos pénzbüntetésben részesült. Ha nem fizetnek fogházbüntetéssel válthatják ki az összeget. Zagyva György Gyula korábban több ízben is képtelennek nevezte a vádakat.

Az ítéletre Toroczkai László, a HVIM tiszteletbeli elnöke reagált Facebook-oldalán. Bejegyzését változatlanul közöljük:

"Elítélték Zagyva György Gyulát és Incze Bélát, a HVIM két vezetőjét, azért, mert a Hit Gyülekezetének (Hetek) két újságíróját állítólag karikás ostorral hadonászva (!) megfenyegette évekkel ezelőtt a Magyar Szigeten. Arról már nem szól a fáma, hogy ezek az újságírók tendenciózusan hazug, csúsztató, álruhás riportokat közöltek a nemzeti szervezetek rendezvényeiről, így a Magyar Szigetről is. Az a helyzet, hogy Magyarországon egy-két kivétellel az összes médium, s így az újságírók is hazudnak, rágalmaznak, csúsztatnak, s ezzel félrevezetik a magyar társadalmat, amely aztán ennek megfelelően szavaz 4 évente a választásokon is. A jó hír, hogy egyre több ember lát át rajtuk. Egyébiránt én azzal a bírói gyakorlattal sem értek egyet, miszerint a közszereplőknek a legtöbbször el kell viselniük a média rágalmait. Éppen ellenkezőleg: a közszereplőt kellene jobban védeni a média torzításaitól, hiszen a választópolgárok zöme a média hatására dönt a voksáról. Ha rossz politikai vezetői voltak/vannak Magyarországnak, azért elsősorban a média képviselői a felelősek. Lényegesen nagyobb társadalmi károkat okoznak az ilyen Hetek-féle manipuláló újságírók, mint a karikás ostor (amely egyébként népi hagyományőrző kellékként volt ott a fesztiválon), amitől megijedtek az újságírók".

atv.hu nyomán alfahir.hu

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE