Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Bajtársunk és barátunk Cseresznye György, a Titkolt Ellenállás egykori énekese már lassan egy évtizede, idén 9 éve, hogy a Hadak Útjára távozott.

Emlékét őrizve hajdú-bihari divíziónk július 8-án immáron 5. alkalommal szervezte meg Debrecenben a Gyuri nevéhez fűződő emléknapot.

Ahogy eddig, úgy ez alkalommal is a debreceni köztemető bejáratánál gyülekeztek a bajtársak, volt barátok, és azon fiatalabb generáció tagjai is, akik Gyurit már csak a klasszikus Titkolt számokat hallgatva ismerhették meg.

Norbi a Gyurival közösen megélt történetek felelevenítésével kezdte megemlékező beszédét. Felidézve a baleset napjának felrázó napján történteket, valamint a közös kalandokból született anekdotákat, Norbi hangsúlyozta, hogy akkor tudjuk Gyuri emlékét megőrizni, ha dalait nem feledjük, és azok mondanivalóját mindennapi életünk során megéljük.

A megemlékezést S. István a Hundriver énekese és gitárosa által előadott Skrewdriver klasszikus, a Suddenly színesítette.

A küzdelem és harc folytonosságára, melyet Gyuri vívott a zene fegyverével az Incze Béla által levezényelt "Vagyunk” rítus emlékeztette a megemlékezés résztvevőit, melyet a fekete füstoszlopok kíséretében eltöltött egyperces néma csend követett.

Végül a megemlékezést a résztvevő szervezetek koszorúzása, valamint a jelenlevők által a mécsesek és virágok sokaságának az elhelyezésével zárult.

A temetőből kifele sétálva idén is meglátogattuk Komáromi Gábor nyughelyét is, és Komcsiról, Gyuri barátjáról is megemlékeztünk egy-egy mécses meggyújtásával.

A nap egy debreceni klubban folytatódott, ahol a felcsendült régi nóták mellett közösen koccinthattunk Gyurimesterre. A bajtársi találkozót a Hundriver akusztikus koncertje színesítette, mely jó hangulatban, többek között Gyuri kedvenc Skrewdriver számainak közös éneklésével telt.

Köszönjük a részvételt mindenkinek, jövőre találkozunk.

Kima Norbi egy kis érdekességet is megosztott a jelenlévőkkel, melyet ezúton is ajánlunk figyelmetekbe. A Titkolt Ellenállás web-oldala a közelmúltban megújult, ugyanis mind itthonról, mind külföldről folyamatos az érdeklődés a korábbi kiadványok iránt. A webshop mellett a zenekar történetével is megismerkedhetnek a fiatalabbak, illetve több videó is elérhető a felületen keresztül. A weboldal ide kattintva érhető el.

Forrás: Légió Hungária

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Hollandiában büntetőjogi következményekkel fog járni a „holokauszttagadás”, a „rasszizmus” és a „diszkrimináció” tilalmára vonatkozó törvényt kiterjesztik más események megtörténtének tagadására is – döntött a holland ügyvivő kormány.

„A közelgő győzelem lehetőséget ad Németországnak az európai zsidókérdés megoldására, ami véleményem szerint kötelességünk is. A kívánatos megoldás: minden zsidót kitenni Európából.

Hét évtizeddel a második világháború vége után még éltek emberek, akiknél hitelesebben senki sem tudta elmondani, mit tapasztalhatott egy civil a budai oldalon 1944-45 telén.

Lapos képernyős televízió, külön mosdó és négy darab emeletes ágy – ilyen körülmények között tartják fogva Ilaria Salist, a milánói terroristát, az antifa támadások első rendű vádlottját.

Egy szövetségi esküdtszék 63 vádpontban ítélte el Robert Bowerst, azt az ötvenéves férfit, aki 2018 októberében tizenegy zsidóval végzett egy pittsburghi zsinagógában.

Egy idős német asszonynak, aki személyesen ismerte, hiszen munkaadója volt, a név – Adolf Hitler – mosolyt csalt az arcára, nem pedig borzongást.

Ausztráliában hétfőtől életbe lépett a nemzetiszocialista tisztelgés és a nemzetiszocialista emléktárgyak tilalmáról szóló új törvény.

1941. június 26-án három felségjel nélküli repülőgép bombázta a Magyarországhoz az első bécsi döntés után visszakerült Kassát. A máig tisztázatlan hátterű incidens után Magyarország belépett a második világháborúba.

A második világháború minden karácsonya szomorú volt, azonban 1944 decembere kimondottan komoly megpróbáltatásokat jelentett a budapestiek számára.

A fejlesztők számára „kínos” problémákba futott a Google képgeneráló mesterséges intelligenciája, a javításig nem is lehet tőle emberábrázolást kérni.

Az első bécsi döntés, így a felvidéki magyarság jelentős részének hazatérése az elmúlt évszázadok kevés sikeres, ám annál jelentősebb epizódjának egyike a magyar történelemben.

A müncheni Oktoberfest közismerten a sörről szól, és egy ideje már visszatérő sláger a világhírű népünnepélyen Gigi D'Agostino L'Amour Toujours című dala, ami „az örök szerelemről” szól.

Az amerikai feketék sok olyan dologban hisznek, ami nem létezik, olyannyira, hogy azt lehet mondani, egy másik dimenzióban élnek, miközben a miénkben beszélnek.

A bolsevik Vörös Hadsereg 1944 nyarán az egész keleti frontvonalon támadásba lendült. Északon Lengyelországban átkelt a Visztulán, de a Keleti-Kárpátokban az Árpád-vonalat nem tudta áttörni a magyar és német védők szívós ellenállása miatt.

Déri Tibor, Újpest DK-s polgármestere számára a sajótóból derült ki, hogy egy patrióta szellemiségű, kétestés koncertet terveznek november második hétvégéjére a kerületben.