Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az Adidas megtiltotta a vásárlóknak, hogy az újonnan kiadott német mez 44-es számmal ellátott változatát megvásárolják, ugyanis a szám a média képviselői szerint nagyon hasonlít a német Schutzstaffel (SS) által használt szimbólumra.

Az Adidas megtiltotta a futballszurkolóknak, hogy 44-es számmal ellátott német futballruhákat vásároljanak, miután a zsidó-liberális média hisztériát keltett, hogy a mezek hasonlítanak az SS-egységek által használt szimbólumra.

„Megakadályozzuk a mezek megszemélyesítését” – mondta az Adidas szóvivője.

Az újonnan kiadott szerelés a rózsaszín színválasztásával is vitát váltott ki. A szimbolizmus kérdését először Michael König történész vetette fel, aki szerint a mezek kialakítása „nagyon megkérdőjelezhető”.

Az SS-jelvényt két sig-rúnából 1929-ben tervezték a védőosztag egységek számára, amely szimbólumot ma számos országban – úgy Németország, mint Magyarországon – üldöznek.

Az Adidas szóvivője, Oliver Brüggen tagadta, hogy a szerelés SS-szimbólumra való hasonlósága szándékos lenne.

„Mi mint vállalat elkötelezettek vagyunk az idegengyűlölet, az antiszemitizmus, az erőszak és a gyűlölet minden formája ellen” – mondta fel a kötelező mantrát a média érdeklődésére. Az Adidas külön közölte a BBC-vel, hogy a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) és partnerei tervezték a számokat a mezeken.

A DFB a Twitter/X-en közzétett bejegyzésében azt írta, hogy a mezek terveit a tervezési folyamat során benyújtották az UEFA-nak felülvizsgálatra, és hogy „egyik érintett fél sem látta a náci szimbolizmus közelségét”. Hozzátették, hogy a 4-es számra egy alternatív dizájnt fognak kidolgozni.

Ugyanez a mez további vitákat váltott ki az élénk rózsaszín színe miatt. A liberális extrémisták szerint a szín az ország sokszínűségét jelképezi. A kritikusok szerint azonban ez a szín nem hagyományos, és azért vezették be, hogy pénzt gyűjtsenek a DFB-nek. 

Az Adidas egyékbént az 1950-es évek óta gyártja a német mezeket, kezdetben még kevesebb megfelelési kényszerrel a zsidók és liberálisok és antifasiszták felé.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Zsidó-liberális hisztéria vezette fel a Bayern München és az olasz Lazio visszavágóját, aminek a tétje negyeddöntőbe jutás a Bajnokok Ligájában.

Alig néhány hónappal a harcok után elindult a feleslegessé vált eszközök hasznosítása a megszállt és kettészakított Németországban.

Franciaország az utóbbi éjszakákon ugyanazt élte át, amit néhány évtizede már többször is, és amit a jövőben törvényszerűen egyre gyakrabban fog átélni: a söpredék („la racaille”) féktelen tombolását gyújtogatással, fosztogatással, lövöldözéssel fűszerezve.

1944. március 19-én a szövetséges Nagynémet Birodalom katonái bevonultak Magyarország területére, azonban ennek hosszú előzményei voltak.

A második világháború minden karácsonya szomorú volt, azonban 1944 decembere kimondottan komoly megpróbáltatásokat jelentett a budapestiek számára.

Megszólaltak a német közmédiának azoknak a feltételezett elkövetőknek a szülei, akiket a tavaly februári budapesti támadások elkövetése miatt köröznek.

Szigorúbb fellépést kér számos zsidó szupremácista prominens a TikTok vezetőitől „a platformon elharapózó antiszemita tartalmak ellen”.

Hernádnémetiben sokan éltünk német vagy németes nevűek (Schmidt, Fuchs stb.). 1945. január 23-án kora délelőtt két karszalagos nemzetőr azzal keresett meg, hogy várnak a községházán az anyakönyvi adatok pótlására.

Az angolszász szövetségesek 1943 nyarán elkezdett és a második világháború végéig megállás nélkül folytatott hadászati bombázóoffenzívája füstölgő romhalmazzá változtatta Németországot, ami bosszúért kiáltott az égre.

Szigorú beléptetés, hatalmas sajtóérdeklődés és csurig telt tárgyalóterem – elkezdődött az antifasiszta támadások tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken hétfő reggel.

Közismert az oroszok alábbi szövege: azért kell ide vagy oda terelni az embereket, hogy megkapják az igazolást, amivel aztán nyugodtan hazamehetnek.

A szélsőliberális-zsidó Euronews azon örvendezik, hogy egy belgiumi flamand „szélsőjobboldali” aktivistát ítélt el a helyi bíróság, pusztán azért, mert gyakorolta a szólásszabadsághoz való jogát. Ez természetesen „jogállami” megoldásnak számít Brüsszelben.

Az, hogy az emigrációban minden a nemzeti irányt képviselő férfi ellen a legaljasabb hajsza folyik, lassan már természetes lesz még azok számára is, akiken a rágalom ostora csattog.

A szovjet hadsereg katonái 1945. január 17-én hurcoltak el budapesti lakásomról, a Fővámtér 8. alatti épületből.

Az alábbi nyilatkozatot Paula Hitler (1896. január 21. - 1960. június 1.), a Führer egyetlen lánytestvére 1957-ben tette, újra kifejezve meggyőződését, ahogy 12 évvel korábban, szeretett fivérének halálát követően.

1944. április 3-án a déli órákban az amerikai légierő végrehajtotta Budapest ellen az első terrorbombázást a második világháború során.