Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az osztrák közélet filoszemita személyiségeinek egy csoportja az ország zsidó diákszervezetével közösen követelte az újonnan kinevezett belügyminiszter lemondását.

Az új belügyér korábban azzal vádolta politikai riválisait, hogy „amerikai és izraeli urainak” dolgozik — írja a nemzetközi zsidó szupremácisták New York-i székhelyű szócsöve, a The Algemeiner.

Nyílt levélben felszólították a konzervatív ÖVP párti Gerhard Karnert, hogy „antiszemita retorikája” miatt mondjon le posztjáról. A levelet az Osztrák Zsidó Diákok Szövetsége (JOH) kezdeményezte.

A Karnerrel kapcsolatos vita három nappal a kinevezése után a Spiegel német hírmagazinban megjelent cikkel robbant ki.

Az egyik említett példa a 2008-as ausztriai államfőválasztási kampány idején történt. Az APA, az osztrák nemzeti sajtóügynökség által akkor idézett nyilatkozataiban Karner azzal vádolta a szociáldemokrata SPÖ pártot, hogy „amerikai és izraeli uraikkal együtt az ország ellen dolgoznak”, és „megmérgezik a légkört”.

A levél aláírói „megdöbbenésüknek és aggodalmuknak” adtak hangot Karner kinevezése miatt, és megkérdőjelezték, hogy ez hogyan egyeztethető össze a kormány által az év elején bejelentett nemzeti cselekvési tervvel, amely az „antiszemitizmus növekedése elleni küzdelemre” irányul. A levél szerint Karner 2008-as megjegyzésének antiszemita jellege „nyilvánvaló … egyrészt kifejezi a ’zsidó világösszeesküvés’ gondolatát, másrészt pedig felhasználja a ’zsidó kútmérgező’ évszázados legendáját”.

A levélíró zsidó szupremácisták azt állították, hogy „Ausztria történelmét antiszemitizmus, diktatúra és nemzetiszocializmus jellemzi”. Az uniós tagállam múltjának három befolyásos személyiségét – Karl Lueger, Bécs antiszemita polgármestere az 1900-as évek elején, akit Adolf Hitler nagyra becsült, Engelbert Dolfuss, az 1934-ben meggyilkolt ’osztrákfasiszta’ kancellár és Kurt Waldheim, a háború utáni kancellár, aki a második világháború alatt az SS tisztjeként szolgált a Balkánon – idézve a levél megjegyezte: „Reméltük, hogy az antiszemita politika folytonossága a mainstream osztrák pártokban véget ért.”

A válaszként kiadott nyilatkozatában Karner azt mondta, hogy 2008-as megjegyzését nem antiszemitának szánta.

„Nagyon határozottan és nyomatékosan elutasítom az antiszemita eszméket” – írta.

A közlemény a továbbiakban kiemelte, hogy Karner találkozót beszélt meg Oskar Deutschdal, az IKG, az osztrák zsidó közösségi testület elnökével.

Deutsch külön nyilatkozatban elmondta, hogy feltételezi, hogy Karner nem fogja megismételni „rendkívül problematikus” kijelentéseit, valamint beismeri és bocsánatot kér a „lejáratott antiszemita trópusok” használatáért.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Évtizedekig agyonhallgatták a világtörténelem legsúlyosabb, legtöbb – 9343 – áldozatot követelő hajókatasztrófáját, a Wilhelm Gustloff 1945. január 30-án történt megtorpedózását.

A szlovák Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) hat év börtönbüntetésre ítélte Marián Magátot, akit törvénybe ütköző gondolatok kifejtésével kapcsolatos vádpontokban bűnösnek találtak.

A francia rendőrség megölt egy kés és vasrúd miatt egy férfit, aki a palesztinok elleni népirtás elleni tiltakozásul fel akart gyújtani egy zsinagógát az északnyugati Rouen városában.

Joseph Goebbels egykori birodalmi propagandaminiszter birtokának fenntartása drága, de felújítani még költségesebb lenne, mivel hagyták rohadni az elmúlt évtizedekben.

A berlini rendőrség és az Állami Bűnügyi Rendőrség vizsgálatot indított az Alternatíva Németország (AFD) ellen, amiért a párt székházának teraszára egy integető hóemberfigurát helyeztek ki.

Másodjára állt bíróság elé az antifa támadások elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis a Fővárosi Törvényszéken. A Markó utcai épület tárgyalótermébe ismételten széles vigyorral a képén nézett végig a hallgatóságon. 

Zsidó-liberális megbotránkoztatást váltott ki a jelenleg az Atlético Madridban futballozó Marcos Llorente és a már visszavonult spanyol labdarúgó, Ibai Gómez által promotált új spanyol kávémárka.

Őrizetbe vették az Alternatíva Németországért egyik tagját hétfőn, a vád szerint „tiltott totalitárius jelképeket” hordott, többen azt állítják, hallották, ahogy a „Sieg Heil!” üdvözléssel köszönt.

Magyarország második világháborús történetének van egy apró, alig ismert, de egyben rendkívül érdekes fejezete: az egyéni fegyverténnyel ellenséges harckocsit megsemmisítő magyar honvédek termőfölddel való jutalmazása.

„Ne egyen annyit Carius, ha haslövést kap, nem tesz jót!” Tréfálkozott Schwaner őrnagy Otto Cariusszal, a Wehrmacht 502. nehézpáncélos-osztálya 2. századának parancsnokával 1944. július 24-én reggel.

A sztálinista rendszer szétválaszthatatlan magától Sztálin személyétől. A bolsevik rendszer működési mechanizmusa gyakorlatilag Sztálin személye köré épült, és a diktátor 1953-as halálával szükségszerűen meg is változott.

Budán még heves harcok folytak, amikor Pesten, az új szovjet hatalom árnyékában megalakult néptörvényszék, amely hivatalosan a Budapesti Nemzeti Bizottság nevet kapta, végrehajtotta első halálos ítéletét.

A diktatúra Magyarországon 1950-re elérte az otthonokat, a hétköznapok része lett.

A Neokohn című zsidó szupremácista online hírlap egyik olvasója fotózta le a nem hétköznapi matricát.

Soha nem is kapták el, hiába szerepelt négy évtizeden át az FBI körözési toplistáján. 1985-ben végül magát adta fel.