Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Megdöbbentőnek nevezte a magyar külügyminiszter azt, ahogy a média kezeli Ilaria Salis ügyét. Szíjjártó Pétert egy Londonban tartott előadáson kérdezték antifa terroristanőről, és hangsúlyozta: azt az embert védik, aki azzal a céllal érkezett Budapestre, hogy agyonverjen embereket az utcán.

„Ilaria Salis antifasisztát 2023 februárjában tartóztatták le, mert társaival Budapesten súlyosan összevert embereket, mert azt gondolták róluk, hogy a neonáci Kitörés túra résztvevői” – állt a korábbi vádiratban.

„Szégyen és kínos, de nem nekünk" – ezzel a címmel osztott meg bejegyzést még Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, akit egy Londonban tartott előadás során kérdeztek Ilaria Salisról.

A miniszter arra a kérdésre, miszerint mennyire lesz kínos, hogy egy európai parlamenti képviselő Budapesten ül börtönben, miközben Magyarország átveszi a soros elnökséget az Európai Unióban, a miniszter úgy reagált, hogy „számomra az a kínos, ahogyan kezelik ezt az ügyet, ahogy a média kezeli ezt az ügyet, és ahogy az olasz politikai élet kezeli ezt az ügyet. Megdöbbentő számomra, hogy őszinte legyek. Megdöbbentő, mert önök azt az embert védik, aki azzal a céllal érkezett Budapestre, hogy agyonverjen embereket az utcán”.

„Tényleg védjük az ilyen embereket? Tényleg az ilyen embereket tekintjük hősöknek? Ezek az emberek, beleértve ezt a hölgyet is, Budapestre jöttek azzal a határozott szándékkal, hogy embereket verjenek az utcán. Mit tettek? Nem találtak szélsőjobboldali embereket, ezért vadásztak olyan emberekre, akik fekete öltönyt vagy fekete ruhát viseltek, és kevesebb hajuk volt, mert azt gondolták, hogy ők szélsőjobboldaliak, és megverték őket az utcán, nyíltan” – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

A miniszter úgy folytatta, hogy „látta a képeket ezekről az emberekről a viperákkal? Majdnem megölték őt. Nézze meg a képeket a fejükről, a testükről, ez a hölgy ezzel a szándékkal jött, és megverték ezeket az embereket. Most meg hősként kellene tekinteni rá? Hol élünk? És minket vádolnak, hogy hogyan bánunk azzal a személlyel, aki ilyen kegyetlen szándékkal jött Magyarországra. Sajnálom, hogy börtönben tartjuk őt, de mit kellene vele tegyünk? Tegyük őt a Hősök terének a közepébe, és mutassuk meg, hogy ez Európa jövője?"

Korábban megírtuk, hogy annak ellenére, hogy Magyarországon Ilaria Salist bűnszervezetben, bűnsegédként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés kísérletével gyanúsították meg, és letartóztatását is elrendelték, Olaszországban jelöltként indítja a baloldal az európai parlamenti választásokon.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Lapos képernyős televízió, külön mosdó és négy darab emeletes ágy – ilyen körülmények között tartják fogva Ilaria Salist, a milánói terroristát, az antifa támadások első rendű vádlottját.

Ismét nyilatkozott antifa erőszaktevő Ilaria Salis börtönben szerzett barátnője, Carmen Giorgio, hogy a magyar börtönállapotok „rémségeiről” beszéljen.

Hét évtizeddel a második világháború vége után még éltek emberek, akiknél hitelesebben senki sem tudta elmondani, mit tapasztalhatott egy civil a budai oldalon 1944-45 telén.

Az ausztrál kormány a „szélsőjobboldal erősödése” miatt a nemzetiszocialista jelképek betiltását fogja kezdeményezni, jelentette be Mark Dreyfus igazságügyi miniszter.

A brazil szövetségi rendőrség szerint 2019 óta megugrott a „neonácizmusra való felbujtás” miatt indított nyomozások száma, amely idén is „jelentős növekedést” mutat.

Mint tüzér – aki megjárta a Don-kanyar poklát – 1944. november 4-én estem szovjet fogságba Dunaföldvárnál.

A gyűlést az egyik római lakótelepen rendezték az Olasz Szociális Mozgalom (Movimento Sociale Italiano) nevű fasiszta ifjúsági szervezet két tagja 1978-as meggyilkolásának emlékére.

Kétségtelen, hogy 2023. október 7-ét az izraeli hadsereg (IDF) fennállásának eddigi leggyászosabb napjaként fogja nyilvántartani a hadtörténet.

Letakarták egy bécsi protestáns templom ólomüveg ablakait, mert azokon állítólag „antiszemita” motívumok szerepeltek, és az ablakok alkotója tagja volt a NSDAP-nak.

Az alpesi ország korábbi jogszabályai ugyan tiltják az „emberek becsmérlését vallási, etnikai vagy szexuális irányultságuk miatt”, de csak akkor, hogy ha az elhangzott kijelentések, a használt jelképek vagy bemutatott mozdulatok „propagandisztikus célokat” szolgálnak, jelentsen ez bármit.

Az első bécsi döntés, így a felvidéki magyarság jelentős részének hazatérése az elmúlt évszázadok kevés sikeres, ám annál jelentősebb epizódjának egyike a magyar történelemben.

Rájöttem, hogy egy próféta veszett el bennem – de szerencsére meglett. A frankisztáni permanens arabjárás (vö. tatárjárás) legutóbbi menetével kapcsolatos eszmefuttatásomat azzal zártam, hogy a rezsim egyik válasza a történtekre az lesz, hogy további fehér adópénzekkel igyekszik majd betömni az országra szabadított Mohamedek és Fatimák millióinak egyre mohóbb száját. És mit ad Allah, igazam lett.

Krefeldben a Bismarckplatz 32. szám alatti, impozáns villában rendezkedett be a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt, melynek tagjai bizonyára elhűlve figyelték volna a mostani gyalázatot.

A magyar származású önkéntesekből felállítandó Waffen-SS hadosztályok ügyében a tárgyalások még a Lakatos-kormány idején megkezdődtek. Az írásbeli, előzetes megállapodást végül is Beregfy Károly, a Szálasi-kormány honvédelmi minisztere és Otto Winkelmann, a magyarországi német SS- és rendőri erők parancsnoka 1944. október 23-án írta alá Budapesten.

Dr. Bárdossy László Szombathelyen született 1890. december 10-én, római katolikus vallású kisnemesi, hivatalnoki családból.