Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az olaszországi zsidók azon háborognak, hogy egy olyan képviselőt neveztek ki kormánytagnak, akit egykor horogkeresztes karszalagot viselve fotóztak le.

Galeazzo Bignamit, akit Giorgia Meloni miniszterelnök Fratelli d’Italia (Olasz Testvérek) pártjának listájáról választottak be a parlamentbe, hétfőn nevezték ki infrastrukturális miniszterhelyettesnek.

A 47 éves ügyvédet 2005-ben fotózták le, amint szvaszitás karszalagot visel egy buliban.

Egy Marco Furfaro nevű törvényhozó a Twitter-bejegyzésben úgy ítélte el kinevezését, mint „az alkotmány, a történelem, az emlékezet és a horogkereszt áldozatai elleni sértést, illetlenséget”.

„Szégyellje magát Giorgia Meloni” – tette hozzá.

Bignami is reagált, azt mondta, hogy a 2005-ös fotó privát környezetben készült, amiért többször is bocsánatot kért. Bignami elítélte „a totalitarizmus minden formáját, valamint a demokrácia- és szabadságellenes megnyilvánulásokat”.

A múlt hónapban Meloni lett Olaszország első női kormányfője, miután pártja első lett a szeptemberi parlamenti választásokon. Az ő kormánya a második világháború óta a legjobban jobboldali, amely Rómában hivatalba lépett. Meloni koalíciójában Matteo Salvini bevándorlásellenes Liga pártja és Silvio Berlusconi volt miniszterelnök jobboldali Forza Italia pártja vesz még részt.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy idős német asszonynak, aki személyesen ismerte, hiszen munkaadója volt, a név – Adolf Hitler – mosolyt csalt az arcára, nem pedig borzongást.

Geopolitikai szempontból semmi sem indokolja, hogy Európa az Egyesült Államok „szövetségese” (valójában csatlósa) legyen, ezért az atlantista projekt nem más, mint amerikai megszállás meghatalmazott (proxy) útján.

Egy céges prezentációtechnika tréningre készülve érdekes dolgot fedeztem fel az OpenAI képrajzoló mesterséges intelligenciájával való interakcióban.

Kevesen tudják, ki az az olasz, akit közel egy éve tartanak fogva egy magyar börtönben azzal a váddal, hogy 2023-ban antifasiszta támadásokban vett részt a magyar fővárosban – írta meg az olasz il Giornale nyomán a Magyar Nemzet.

Budán még heves harcok folytak, amikor Pesten, az új szovjet hatalom árnyékában megalakult néptörvényszék, amely hivatalosan a Budapesti Nemzeti Bizottság nevet kapta, végrehajtotta első halálos ítéletét.

A frankfurti zsidó szupremácisták Németországban elsőként indítottak el egy olyan alkalmazást, amely az antiszemiták elleni küzdelemben segít azáltal, hogy figyelmezteti a zsidókat a potenciális „biztonsági fenyegetésekre”.

Bűnözők szabadon engedését tervezi a brit kormány annak érdekében, hogy a börtönök túlzsúfoltsága ne késleltesse a nacionalisták és fehér patrióták megbüntetését, akiket az elmúlt hetek bevándorlásellenes tüntetésein, illetve a brit kormányt kritizáló bejegyzések megosztása miatt tartóztattak le.

Négy német állampolgáron ütött rajta az osztrák rendőrség, amint Adolf Hitler születésének évfordulóján fehér rózsát helyeztek el a Führer szülőházánál Nyugat-Ausztriában, írja a Guardian.

A ma már közel 100 éves nő 1943-1945 között a stutthofi tábor parancsnokának volt a gépírónője, és a bíróság szerint „elképzelhetetlen, hogy ne vette volna észre, mi történik körülötte”.

Iszonyatos dráma folyt a mai Széll Kálmán tér környékén 1945. február 11-én, amikor Budapest magyar és német védői megpróbálták áttörni a szovjet ostromgyűrűt. 

A világháborúban, 1915 szeptemberében vonultam be, mint hadnagy és századparancsnok, a bécsújhelyi akadémia elvégzése után.

A katonai kíséretek a kora középkor hadviselésének meghatározó szerveződései voltak, harcos fiatal férfiak egy karizmatikus vezető köré gyűlve vettek részt a személyes dicsőséget és vagyonszerzést ígérő hadjáratokban.

A szélsőliberális-zsidó Euronews azon örvendezik, hogy egy belgiumi flamand „szélsőjobboldali” aktivistát ítélt el a helyi bíróság, pusztán azért, mert gyakorolta a szólásszabadsághoz való jogát. Ez természetesen „jogállami” megoldásnak számít Brüsszelben.

A mai Németországban és Ausztriában rendkívül veszélyes vállalkozásra adja a fejét az, aki úgy gondolja, megpróbál kiállni hazája és népe mellett, és ilyen irányú aktivizmust folytat. 

2019-ben az eleki Resetár András házfelújítást végzett, mikor megdöbbentő felfedezést tett az ingatlanban, amely egykor a Faulhaber család otthona volt.