Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Alig hogy felállt az új légvédelmi ezred, máris több eredményes akcióról jött hír.

Összesen 5 repülő ellenséges járművet lőttek le egyetlen nap alatt. Három helikoptert, valamint két SU25-ös gépet. Több független orosz média is megerősítette a gépek lelövését. Két helikoptert városok felett, egyet pedig egy összecsapás alatt lőttek le. Rajtaütésekben több harci járművet zsákmányoltak a milícia tagjai. Közöttük egy igen érdekes és modern harcjárművet, a külföldi missziókra felkészített BTR-4E típusú páncélozott csapatszállítót.

 

Hídfő.net | Mi-24 roncs
Mi-24 roncs. A fényképet az egyik milicista készítette mobiltelefonnal.

Ezt a járművet a NATO csapatok több éves városi harc tapasztalatai alapján modernizálták, az Ukránok külföldi missziókban vetették be. A járművet az összecsapás helyszínéről elmenekült katonák hagyták hátra. Annak ellenére, hogy a páncélzat sok helyen sérült és több RPG találatot kapott, motorikusan még mindig működőképes. Sajnos olyan sérüléseket szerzett, ami miatt javításra szorul (több kilőtt gumi például). Mindettől függetlenül a fényképek tanulsága szerint a jármű utasai komoly sérüléseket szenvedtek, a jármű belseje és külseje tiszta vérfoltos, néhol egész vértócsák állnak a járműben.

Hídfő.net | BTR-4E
BTR-4E

Egy másik összetűzésben hátrahagytak a kijevi junta csapatai egy T64-es harckocsit. A harckocsit feltehetően azért hagyták hátra, mert nem tudták használni tüzelésre. Annak ugyanis minden tüzeléshez szükséges optikáját egy a milícia kötelékében harcoló mesterlövész teljesen leamortizálta. Találatot kapott a periszkóp, a célzó optika, elektronika, sőt még a repülők becélzására szolgáló 5 cm átmérőjű optika is tönkrement. Ezek után nem tudni milyen megfontolásból, de a harckocsit hátra hagyták.

Hídfő.net | T64-es kilőtt optikákkal
T64-es kilőtt optikákkal.

A nap folyamán komoly harcok voltak Szlavjanszk környékén, a várost a hadsereg folyamatosan bombázza. A milícia által elfoglalt és megnyitott határátkelőn órák alatt 50.000 ember kelt át. Főleg nőket, gyerekeket, öregeket menekítettek ki Új-Oroszországból biztonságos helyre. Jelenleg az ukrajnai vadászgépeket főleg izraeli zsoldos pilóták vezetik. Nekik nem volt aggályos, hogy a határátkelők civil forgalmát is bombázták. Egy ember meghalt (egy ingázó munkás) 4 embert sérülésekkel szállítottak kórházba, 2 állapota súlyos.

A Donbassi Népi Milícia parancsnoka nyilatkozott az elmúlt napok harcairól. Beszámolója szerint az ukránok főleg a civileket igyekeznek terrorizálni és megtörni, de az esztelen gyilkolással csak ellentétes hatást érnek el. A morál kiváló, a lakosok közül a nők és gyerekek nagy részét kimenekítettek, de sokan nem hajlandóak itt hagyni a harcolókat.

(Hídfő.net)

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az emigrációs hungarista sajtó évtizedeken keresztül főmunkatársának számító Koós Kálmán hosszú betegség után, 2006. júliusában, 91 éves korában a Colorado állambeli Denverből (USA) tért meg a teremtőjéhez.

A kárpáti harcok során elszakadtam alakulatomtól, a visszatérés lehetetlenné vált. Hazamentem Kecskemétre. Ott városszerte olvasható volt a felhívás: a volt katonák jelentkezzenek a szovjet parancsnokságon. Jelentkeztem.

Ilias Kasidiaris 2021 óta ül egy görög börtönben a betiltott Arany Hajnal párttal való kapcsolata miatt. Ez azonban nem akadályozta meg Kasidiarist, akinek horogkeresztes tetoválása is van, hogy induljon Athén polgármesteri székéért.

Budán még heves harcok folytak, amikor Pesten, az új szovjet hatalom árnyékában megalakult néptörvényszék, amely hivatalosan a Budapesti Nemzeti Bizottság nevet kapta, végrehajtotta első halálos ítéletét.

A 19 éves Sai Varshith Kandulát többek között az elnök és családja, illetve az alelnök és családja testi épségének veszélyeztetésével vádolhatják meg.

Letakarták egy bécsi protestáns templom ólomüveg ablakait, mert azokon állítólag „antiszemita” motívumok szerepeltek, és az ablakok alkotója tagja volt a NSDAP-nak.

Mihelyt a második világháború 1945-ben véget ért, Kanada és az USA elkezdett hajón élelmet szállítani az emberek százmillióinak, akik a háború következtében éhhalálnak voltak kitéve.

Amatőr régészek öt emberi csontvázat találtak Hermann Göring, a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt vezető tagja, a német légierő parancsnoka, a Nagynémet Birodalom második embere egykori otthona alatt, a mai Lengyelország területén.

November 8-án reggel 6 órakor rendőrök százai kutattak át több baloldali szélsőségesek által lakott ingatlant Szászországban és Türingiában.

Egy fehér nacionalista szervezet vezetője köztéri matricákkal, valamint Adolf Hitler és a Nagynémet Birodalom plakátjival az otthonában is faji gyűlöletet szított – közölte a brit koronabíróság.

Életében Lothrop Stoddard (1883–1950) Amerika egyik legbefolyásosabb írója volt. A Harvardon szerzett doktori címet, tizenöt könyvet írt, beleértve sokat vitatott könyvét is, az 1920-as The Rising Tide of Colort.

Bestiális kivégzését követően Olaszország fasiszta vezetőjének holtteste számos hányattatáson ment keresztül, mire állandó nyughelyére került.

Anti-antifa, white pride és „gyűlölünk mindenkit” a IX. kerületi diákok falán Fradi-tabló keretében.

A sztálinista rendszer szétválaszthatatlan magától Sztálin személyétől. A bolsevik rendszer működési mechanizmusa gyakorlatilag Sztálin személye köré épült, és a diktátor 1953-as halálával szükségszerűen meg is változott.

Az antifasiszta szervezetek szerint Németországban megnövekedett az „antiszemita vandalizmus” a zsidó holokausztnak állított emlékműveknél.