Kövess minket: Telegram — XVkontakte

2014. január 1-én bizonyos értelemben eljött az igazság pillanata Nagy-Britannia számára.

Ettől a naptól fogva ugyanis megszűntek a román és bolgár állampolgárok munkavállalására vonatkozó korlátozások a szigetországban. Feltehetően több tíz- vagy több százezer cigány fog a két balkáni államból útnak indulni. A románok és bolgárok persze boldogok, és mi, magyarok is örülhetünk annak, hogy mostantól fogva legalább a britek is megértik, miért is vagyunk olyan „rasszisták".

A Daily Mail értesülései szerint a Romániából Nagy-Britanniába közlekedő repülőgépeken minden hely foglalt. Jellemző módon a WizzAir megszimatolta a nagy üzleti lehetőséget, és kétszeresére emelte a két balkáni államból a szigetországba repülő járatainak a számát. A Szófiából Nagy-Britanniába közlekedő buszjáratokra január 9-ig már nem lehet jegyet kapni. Pedig a buszjegyek árát az utóbbi időben – a hatalmas keresletre tekintettel – jelentősen megemelték.

Hogy mire készülnek a szigetországban letelepedni szándékozó „román és bolgár állampolgárok"? Íme egy kis válogatás az internetes közösségi oldalakon közzétett tervek közül: „A férjem és én gyermeket szeretnénk vállalni Nagy-Britanniában. Szeretnénk tudni, milyen fajta juttatásokra tarthatunk igényt. Szeretnénk egy önkormányzati lakáshoz jutni." Egy édesanya arról álmodozik, miképpen tudná családját kijuttatni a szigetországba, mert a gyerekek után járó kedvezményeket óhajtja igénybe venni. Egy férfi álma pedig az, hogy egy házat fognak neki adományozni a vendégszerető britek. Egy áldott állapotban lévő román nő pedig a fórumozók segítségét kérte: „Olvastam ezen a weboldalon, hogy 190 fontot kaphatok egy héten a brit kormánytól a terhesség 25. hetétől kezdődően. Meg tudja mondani valaki, milyen dokumentumokra van szükségem?"

Többen abban reménykednek, hogy egy brit kórházban hozzák majd világra a gyermeküket. Egy másik terhes nő kérdése: „Szülhetek egy brit kórházban ingyen annak ellenére, hogy sem nekem, sem a férjemnek nincsenek meg a szükséges papírjaink? Kaphat a gyerekünk brit állampolgárságot?"

Aleksandra Dzhongova, egy Szófiában működő munkaközvetítő iroda vezetője arról beszélt a brit lap munkatársainak, hogy az övéhez hasonló profilú vállalkozások már nem is annyira munkahelyek közvetítésével foglalkoznak, hanem a brit segélyezési és jóléti rendszerrel kapcsolatban adnak tanácsokat. Egy meg nem nevezett munkaközvetítő cég munkatársa szerint „már most is nagyon sokan veszik igénybe a szociális juttatásokat olyanok, akiknek arra nem lenne szüksége". „Ha az ember megkérdez egy románt, miért is akarja igénybe venni a juttatásokat, a válasz az, hogy ha a törvény engedi, akkor miért ne? Azt látják, hogy britek és más nemzetiségűek is igénylik a segélyeket, ezért ők is beállnak a sorba" – teszi hozzá.

A Daily Mail riportere megkérdezte a nagy-britanniai letelepedéssel kapcsolatban a románoknak tanácsokkal szolgáló Priority Point nevű céget arról, hogy tudnak-e segíteni egy papírokkal nem rendelkező, kétgyermekes nőnek a juttatások megszerzésében. És láss csodát: tudnak. Mint a cég munkatársa elmagyarázta: „Mindezzel semmi gond. Először a nőnek társadalombiztosítási számot kell igényelnie, majd kérelmezheti a gyermekei után járó pénzt." A cég pedig még a dokumentumok kitöltésére is vállalkozik!

(Perge Ottó, Kuruc.info - The Daily Mail nyomán)

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

1941. június 22-én kezdődött meg a Barbarossa hadművelet, a Német Birodalom harca a Szovjetunió ellen. A német Wehrmacht három hadseregcsoportja indított támadást, kötelékükben a németekkel szövetséges országok katonai egységeivel és önkéntes alakulatokkal.

Összevont 15 év börtönbüntetésre ítéltek két brit fehér fajvédő, nemzetiszocialista podcastert, akik Harry herceg és félvér negrid fia, Archie kivégzésére szólítottak fel.

Az első bécsi döntés, így a felvidéki magyarság jelentős részének hazatérése az elmúlt évszázadok kevés sikeres, ám annál jelentősebb epizódjának egyike a magyar történelemben.

1944 szeptember utolsó napjaiban sajátos közjáték zajlott le az német 503. nehézpáncélos-osztály otthont adó Sennelagerben. Noha az újabb bevetés helyszínét még nem ismerték a katonák, egyes részek már el is indultak.

Miért maradnak le a férfiak – konkrétan a fehér férfiak Nyugaton – manapság jobban, mint valaha? Vagy lemaradnak a nőkhöz képest, vagy egyszerűn teljesen kiesnek a társadalomból, olyannyira, hogy egyesek kezdik a gyengébb nemnek nevezni őket.

A balközép zöldpárt berlini politikusa Adolf Hitlert éltette, amikor a rendőrök éppen alkoholtesztre vitték.

Amerika rohamosan sodródik a harmadik világ felé, közben pedig a harmadik világból özönlő bevándorlók lépnek a fehér amerikai­ak helyébe.

Első fokon pénzbüntetéssel sújtotta a Szentesi Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly decemberben egy horogkeresztes zászlót rakott ki lakásának ablakába – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az MTI-t.

A korabeli német sajtóban csodafegyverként (Wunderwaffe) emlegetett rakéta a mai robotrepülőgépek elődjének tekinthető.

Egy felüljáró alatt tűnt fel egy graffiti Pesten, amely egy akasztófán lógva ábrázolta az Ilaria Salis nevezető olasz antifasiszta bandavezért, az antifa-per első számú vádlottját.

A második világháború magyarországi hadszínterén folytatott végső küzdelmek közül a Vértes hegység területén vívott harcok magyar szempontból jelentős haditetteknek számítottak.

A 98 éves ukrán Jaroslav Hunka, a Galícia SS-hadosztály veteránjának a kanadai parlamentben való kitüntetése „meghozta gyümölcsét”, de nyilván nem pozitív értelemben.

A mai Magyarország 10 millió lakosának túlnyomó többsége, ha a Rajk nevet hallja, kizárólag a tragikus sorsú Rajk László, egykori kommunista belügyminiszter nevére asszociál, s az ő életútjából főleg a kivégzésére, majd a 7 évvel későbbi dísztemetésére emlékezik.

A nyugati szövetségesek és Németország között többször is volt hadifogolycsere a második világháború alatt, ám ezeket nem volt könnyű megszervezni.

A gyűjtőtáborba kerülésünk után napokon belül szájról szájra járt a hír, hogy itt kapjuk meg azt az igazoló papírt, amivel biztonságosan hazaindulhatunk.