Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Ahogy a közelmúltban olyan sok film, úgy az új, élőszereplős Pinokkió sem tudta elkerülni a modernek „haladó” ideológiáját, és sikerült a mesében szereplő kedves kék tündér bőrébe egy kopasz néger nőt bújtatni.

Hollywood részéről az összes remaket övező kritikacunamira általában annyi a reakció, hogy a nézők „tudatlanok”, „maradiak”, „rasszisták”, meg mindenfóbok. Tehát eddig is bevett gyakorlat volt a potenciális fogyasztók és vásárlók szisztematikus sértegetése, az viszont igen ritka, mikor a film egyik szereplője kel ki magából a közönség ellen.

Legutóbb erre Brie Larson vetemedett, mikor egy díjátadón arról beszélt, ő magasról tesz a fehér férfiak véleményére. Mint Marvel főhős, ezzel gyakorlatilag a nézői 60-80 százalékát fordította maga ellen, ami meg is látszott a bevételeken.

Ám Christine Wawira most ennél is messzebb ment. Ő az új, élőszereplős Pinokkióban alakítja a kék tündért. És mivel újabb fehér karaktert mázoltak négerre, ezért evidens volt, hogy még a plakáton is őt szerepeltetik.

Aligha meglepő, hogy ez a rajongóknak nem igazán tetszett. A kenyai származású, ám mégis a „rasszista” nyugaton letelepedő, és igen jól megélő színésznőnek pedig a kritika nem tetszett, így Facebookon kelt ki magából. Szerencsére viszonylag kevés néger szlenget használt, ezért viszonylag érthető a hozzászólása. Mint írta:

„Elképesztő mennyi ember hagy tudatlan, buta, rasszista hozzászólást. Szégyen, hogy 2022-ben felnőtt férfiak rinyálnak azért, mert a Disney egy borotváltfejű fekete nőt castingolt. Remélem a Disney továbbra is idegesíteni fog titeket. Tetszik, vagy sem, a világ megváltozott srácok! A fejetekben maradhattok a Jim Crow érában, de mi tovább haladtunk. Szedjétek össze magatokat.”

Ő legalább nem kertel. Nyíltan kimondja, hogy az új kor az övéké, és ne is reménykedjünk abban, hogy a civilizációnk olyan lesz, mint amilyennek szerettük.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A katonai kommentátorok többnyire egyetértenek abban, hogy a Kurszk környékén zajló ukrán diverzánsakciónak stratégiai értelme gyakorlatilag nincs, és legfeljebb arra szolgál, hogy erősítse a sorozatos harctéri kudarcok miatt igencsak letargikus ukrán katonák harci morálját.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2024. május 9-én előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben öt hazafias szkinhedet „csoportosan, társtettesként elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntettével” vádol az ügyészség.

Másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Győri Törvényszék azt a 17 éves kapuvári diákot, aki  állítólag halállistát készített és egy „neonáci” jelzővel leírt internetes csoportban azt írta tavaly ősszel, hogy másnap megöli osztálytársát a származása miatt.

1945 február 13-án, nem sokkal este 10 óra előtt a nyugvóra készülő szász főváros, Drezda, „az Elba parti Firenze” belvárosának ablakai remegni kezdtek a város fölé berepülő brit bombázókötelék motorjainak egyre jobban erősöd, vészjósló basszusától. 

November 8-án reggel 6 órakor rendőrök százai kutattak át több baloldali szélsőségesek által lakott ingatlant Szászországban és Türingiában.

Sikerült kizökkenteni Marine Le Pent a nyári sziesztájából, hogy ismét négerekért és arabokért rajongjon, de most nem az olimpián.

Valószínűleg kevés furább szervezet létezett a nemzetiszocialista Németországban, mint az általában csak „Zsidók Hitlerért” néven emlegetett egyesület.

Kiadta a német hatóság a 2023. februárban Budapesten elkövetett támadássorozat egyik feltételezett elkövetőjét.

Zsidó-liberális hisztéria vezette fel a Bayern München és az olasz Lazio visszavágóját, aminek a tétje negyeddöntőbe jutás a Bajnokok Ligájában.

1945. február 11-én a budapesti német-magyar helyőrség lőszere és élelme fogytán volt, a magyar főváros fegyveresen nem volt tovább tartható.

A világot reálisan figyelők körében több mint egy évszázadra nyúlik vissza a Judapest kifejezés, amely a nevéből adódóan Budapest elzsidósodásának gyors és jelentős mértékét hivatott kifejezni – ez az elzsidósodás már a 19. században is nagy méreteket öltött.

Az Alternatíva Németországért (AfD) eltiltotta minden nyilvános megjelenéstől és kampányeseménytől a párt európai parlamenti listavezetőjét, Maximilian Krah-t – jelentette be a párt szóvivője, miután az illető a címben idézett mondatot találta mondani.

Egy szentesi patrióta még tavaly decemberben az ablakában tett közszemlére egy horogkeresztes zászlót, emiatt „önkényuralmi jelkép” használatának vétsége miatt ütöttek rajta otthonában.

A dokumentum azt állítja, hogy a nemzetiszocialista Németország vezetősége 1944-ben az angol-amerikai erők és a Szovjetunió közötti szakításra várt, hogy az Egyesült Államokat és Nagy-Britanniát a tengely oldalára állítsa.

Immár 30 év telt el azóta, hogy 1914-ben szerény erőmmel szolgálatba álltam az első világháborúban, amelyet ráerőltettek a Birodalomra.