Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Az Európa Erőd Szövetség immár négy éves múltra tekint vissza. Sem a világjárvány okozta lezárások, sem a jelenleg is dúló háború nem kedvezett egy ilyen jellegű pán-európai ernyőszervezet tevékenységének, de minden nehézség ellenére az erőd falai állnak, a szövetség tovább bővült.

2023-ban Budapest adott otthont az Európa Erőd Szövetség gyűlésének, ahol az alapítószervezetek az elkövetkezendő év offline és online tevékenységéről egyeztettek, illetve döntés született új szervezetek csatlakozási szándékáról is.

Bulgáriából a Bolgár Nemzeti Unió, Németországból az NPD - Die Heimat, Csehországból a Nacionalisté, Magyarországról pedig Mozgalmunk képviseltették magukat a Szövetség alapítószervezeti közül. Francia bajtársaink a Les Nationalistes technikai okokból nem tudtak jelen lenni az eseményen, de egy videóüzenet formájában eljuttatták álláspontjukat az aktuális kérdések kapcsán.

Emlékezetes, hogy a Szövetség 2019-es megalakulása után a hatóságok betiltották a lengyel bajtársak szervezetét, így a Szturm sajnos az elmúlt években nem tudott aktív tagja lenni a közösségnek. Az idei gyűlésen sikerült megoldást találni a problémára, így a jövőben az Autonom Poldand fogja képviselni Lengyelországot, kezdetben tagjelölti minőségben.

A gyűlésen jelen volt az orosz nacionalistákat tömörítő Russian Center és egy fiatal francia bajtársakból álló csoport delegációja a RED Angers. Utóbbi két szervezet a közeljövőben informális viszony keretei közt működik együtt Szövetséggel, bízva abban, hogy a jövőben szorosabbra fűződnek a köteléket a szervezetek közt.

A Légió Hungária ezúton is köszönetet mond minden résztvevő szervezetnek. Hiszünk benne, hogy a jövőben az Európa Erőd Szövetség képes lesz a teljes kontinenst lefedni, és emlékeztethetjük rá a társadalmakat: Európa nem egyenlő az EU-val, az öreg kontinensnek vissza kell találnia ahhoz a szerephez, mely annak idején a világ meghatározó erejévé tette. Mindez azonban csak a nemzetállamok valós és őszinte szövetsége révén valósulhat meg.

A péntektől vasárnapig tartó gyűlés lezárásaként a szervezetek delegációi mécsest gyújtottak a Hősök terén található ismeretlen katona sírjánál.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE