Kövess minket: TELEGRAMVK — HUNDUB

Megosztás:

Piros póló, fehér háttér előtt fekete horogkereszt, tükörfordítva. Ezzel az emblémával sétált a vásárló, a zsidók és az antifasiszták kiakadtak.

Az illető zavartalanul vásárolt, de egy antifa sunyin lencsevégre kapta és kiposztolta a közösségi médiában, mindezek után az antifasiszta extrémista "No pasaran emberjogi és kisebbségvédő" Facebook-oldal tette közzé a felvételt.

Némely kommentelő azzal védte a férfit, hogy fordított horogkeresztet visel csupán, az ilyenformán buddhista jelképnek számító szvasztikával kapcsolatban az intoleráns antifasiszták azonban úgy vélték, így is, úgy is provokáció az embléma, és a "tiltott önkényuralmi jelkép" használata miatt büntetőjogi szankciót érdemel, hiába áll tükörfordítva a törvényileg szankcionált, "önkényuralmi jelképnek" számító hitleri horogkereszthez képest.

A Szombat.org elnevezésű zsidó nacionalista lap azt írja a hírről, hogy a "tiltott önkényuralmi jelkép" értelmezésében az segített nekik, hogy a pólón megjelenő színösszeállítás emlékeztette őket a Nagynémet Birodalom lobogójára.