Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Hermann Göring, a Lufwaffe parancsnoka autójának árverésére mondott nemet az eBay aukciós portál.

A Mercedes Benz listázását szabályzatukra hivatkozva utasították el, amely tartalmazza a "gyűlöletkeltő" tételek tilalmát. A Führer bizalmasa igényei szerint 1941-ben gyártott Mercedes Benz Cabriolet jelenleg egy floridai luxusautó-szalonban áll darabokban. A tulajdonosok mintegy 750 ezer dollárt (170 millió forintot) terveznek rákölteni.

Az eBay arra kérte a szalon tulajdonosait, töröljék a tételt, amelyre július elejétől lehetett volna licitálni. "Szabályzatunk tiltja a sértő jellegű árucikkek és tartalmak eladását. Ez magában foglalja az olyan tételeket, amelyek támogatják vagy dicsérik a gyűlöletet, az erőszakot, a faji, nemi vagy vallási intoleranciát" - írta Ryan Moore, a portál szóvivője.

David Rathbun, az autószalon egyik tulajdonosa szerint a járművet az amerikai hadsereg foglalta le Berchtesgadenben. A háború után a kocsi a hadseregben feleslegessé vált, végül eladták Sam Hosier főtörzsőrmesternek, aki a megszállt Németországban autózott vele. Ő vitte magával Amerikába, ahol 1955-ben megvette tőle egy észak-karolinai illető, aki egészen 2014-ig birtokolta a kocsit.

A jelenlegi tulajdonosok nem árulták el, mennyit fizettek a járműért, csak annyit, hogy 5-7 millió dollárt (1,1-1,6 milliárd forint) reméltek érte. Göring egy másik autóját, a Kék Lúd becenevű Mercedes 540 K-t körülbelül 2 millió dollárért (453 millió forintért) árverezték el 2011-ben Olaszországban.

(MTI nyomán)

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE