Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

„Egyetlen náci van, aki miatt valóban szükség van a nácimentesítésre, és az nem más, mint Vlagyimir Putyin” – nyilatkozta egy másik rabbi, Jákob Bleich.

Ószövetségi prófétákhoz méltó átkokat szórt több ukrajnai rabbi is Vlagyimir Putyinra és az oroszokra. A magát Ukrajna főrabbinak tartó (ezt az informális címet három másik rabbi is viseli), Mojse Azman nem csak az orosz vezetés, hanem az invázió idején hallgató orosz emberek ellen is kikelt – Tórával a kezében.

„Emlékezzetek azokra, akik nem törődtek velünk, akik csendben egyetértenek – akik bűnrészessé válnak a bűnben. Egy háborús bűnben! (…) Rémálmaimban sem gondoltam volna arra, hogy az az Oroszország lehet a végzetem, ahol születtem, ahol iskolába jártam, ahol rengeteg barátot szereztem – akik most mind hallgatnak. Alapvetően senki nem hív fel a határ túloldaláról, és kérdezi meg, hogy vagyok, miközben a világ minden részéről hívnak, zsidók és nem-zsidók, még izraeli arabok is kifejezik támogatásukat” – mondta a rabbi.

Egyébként más rabbik is nagyon keményen kikelnek a háború ellen – jegyzi meg a hírről a Times of Israel nyomán beszámoló Telex. „Egyetlen náci van, aki miatt valóban szükség van a nácimentesítésre, és az nem más, mint Vlagyimir Putyin” – mondta például a nemzetközi zsidó szervezetek által ukrán főrabbinak elismert Jákob Bleich.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE