Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A milwaukee-i zsidó közösség saját vizsgálata szerint – ami azért a helyén kezelendő – az „antiszemita incidensek” száma több, mint négy és félszeresére nőtt Wisconsin államban 2015 óta.

2020-as év 80 százalékos növekedést hozott az állam iskoláiban és 2021-ben sem mérséklődött szignifikánsan, ahol a „holokausztról szóló viccek és zsidó diákok közvetlen zaklatása” volt az „atrocitások” legjellemzőbb formája.

A Jewish Community Relations Council of the Milwaukee Jewish Federation felmérése szerint 2021-ben a „pandémiával kapcsolatos zsidóellenes összeesküvés-elméleteket” megosztók száma 46 százalékkal növekedett; a közösségi médiában az „antiszemita uszítás” 30 százalékkal, a „holokauszt relativizálása” pedig ugyancsak 30 százalékkal volt gyakoribb. Kisebb arányban nőtt Izrael és a cionizmus elítélése, valamit a „zaklatás, fenyegetések és személyek elleni támadások”.

Ari Friedman, a Milwaukee Jewish Federation biztonsági igazgatója a helyi rádiónak azt nyilatkozta, hogy már harmadik éve védelmi szolgáltatásokat nyújtanak a zsinagógáknak és zsidó intézményeknek Wisconsin állam egész területén, továbbá segítettek abban, hogy több mint 35 zsidó nonprofit szervezet kapjon támogatást az egész országban.

Kai Gardner Mishlove, a Jewish Community Relations Council igazgatója kijelentette, hogy a vallások és kultúrák közötti kapcsolatok fejlesztése sok közösséget segíthet az ellenük irányuló gyűlölet táplálta erőszak csökkentésében.

„Mindnyájan ezen a bolygón élünk… A gyűlölet elleni küzdelem csakis vállvetve és szolidaritással képzelhető el” – mondta.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE