Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A fővárosi önkormányzat emléket állít Nelson Mandela, Dél-Afrika első néger elnöke tiszteletére: a Gellért-hegy északi lejtőjén, a Filozófusok kertje és a Hegyalja út között hoznak létre új, „kreatív, zöld emlékművet” – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A hivatal közleménye szerint az ötezer négyzetméteres gyepes-fás területen létrehozott Nelson Mandela park lesz Budapest első állandó „land art” alkotása.

„A land art alkotások olyan szabadtéri, monumentális, sokszor ideiglenes installációk, amik nem csak alkalmazkodnak a környezeti adottságokhoz, hanem az alkotás szerves részévé teszik a természetet. A Nelson Mandela emlékhely koncepcióját alapjaiban határozzák meg a lejtésviszonyok és a növényzet elhelyezkedése” – írták.

Szerintük a névtelen domboldal ezzel „többletjelentést, egyedi karaktert kap”, a környék új látványossága, találkozóhelye lehet, miközben megmarad értékes zöldfelületnek.

Az emlékpark a 2013-ban, 95 éves korában elhunyt fehérgyűlölő kommunista Nelson Mandela életművének állítólagos üzenetét idézi fel, amelyet a budapesti liberálisokon kívül csak hasonlóan retardált nagyvárosi etnomazochisták osztanak: „a megbékélés és megbocsátás útját”. Ahogy ő is, az emléket állítók is hisznek abban, hogy csak a sérelmeket hátra hagyó, bosszúra nem szomjazó, békében együtt élő társadalom tud épülni és a jövő felé tekinteni – olvasható a közleményben.

A fentiekre az lenne a pozitív példa, hogy Mandela és utódai uralma alatt több, mint 1 millió fehér bőrű állampolgárt üldöztek el Dél-Afrikából és több tízezret bozótvágókkal mészároltak le az egyenlő jogokhoz jutott bosszúszomjas négerek.

Karácsonyék azt írják, az emlékmű átadása július 18-án, az úgynevezett Nemzetközi Mandela napon lesz. Az emlékmű kialakítása összesen 9,4 millió forintba kerül, amire a csődközeli állapotban lévő Budapesten, ahol Karácsony elmondása szerint lassan a villamos üzemeltetésére sincs pénz, fehérgyűlölő néger kommunisták emlékének ápolására természetesen van keret, aminek a megrendelője a Budapest Brand nZrt., kivitelező a BKM Budapesti Közművek nZrt. Főkert divíziója.

Korábban már Újbudán próbálkoztak egy Mandeláról elnevezett közterülettel, de abból végül még a kerület DK-s polgármestere, Dr. László Imre is kihátrált, aki egy tévéstúdióban Mengele parkként emlegette az akkor elvetélt ötletet.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE