Kövess minket: Telegram — XVkontakte

 

Uju Anya, a pennsylvaniai Carnegie Mellon Egyetem professzora nem sokkal a királynő halála előtt Erzsébetet „nyomorult nőnek” és „népirtó gyarmatosítónak” nevezte, aki „egy tolvaj, erőszakoló, népirtó birodalom legfőbb uralkodója”.

„Hallottam, hogy egy tolvaj, erőszakoló, népirtó birodalom fő uralkodója végre haldoklik. Legyen gyötrelmes a fájdalma” – tweetelte, amit később törölt a negatív visszhangok tömkelege után.

Egy következő tweetben a néger mégis újra azt írta: „Ez a nyomorult nő és a vérszomjas trónja a család mindkét ágán átb*szta őseim generációit, és ő felügyelte azt a kormányt, amely támogatta a népirtást, amelyet a szüleim és a testvéreim túléltek. Haljon meg kínok között”.

(That wretched woman and her bloodthirsty throne have fucked generations of my ancestors on both sides of the family, and she supervised a government that sponsored the genocide my parents and siblings survived. May she die in agony. — Uju Anya (@UjuAnya) September 8, 2022)

Egy brit Twitter-felhasználó erre a következőképpen reagált: „Miért kívánod holtan az egyetlen királynőnk, Erzsébet halálát?”

Uju Anya erre azt replikázta: „Nem kívánom neki a halált. Már most is haldoklik. Olyan gyötrelmesen fájdalmas halált kívánok neki, mint amilyet ő okozott emberek millióinak”.

„Egy ilyen poszt nem várható el egy ilyen szintű embertől. Ilyet még a legnagyobb ellenségednek sem mondasz” – reagált egy másik Twitter-felhasználó, akinek válaszul odavetette: „B*zd meg a népirtó gyarmatosítók iránti tiszteleted.”

A királynő halálhírét követően Anya ismét a Twitterre lépett, hogy megerősítse, hogy „semmi mást nem fog kifejezni, csak megvetést” az uralkodó iránt, aki véleménye szerint „egy olyan kormányt felügyelt, amely támogatta a népirtást, és amely lemészárolta és kitelepítette a fél családját”.

Az nem derült ki, hogy az Észak-Amerikában, egy egykori brit gyarmaton, civilizált környezetben élő és dolgozó néger családját tulajdonképpen hol és kik mészárolták le, de a cikk megjelenését követően a Carnegie Mellon Egyetem közleményt küldött a Breitbart News számára, melyben a következő szerepel:

„Nem helyeseljük az Uju Anya által ma a személyes közösségi média fiókján közzétett sértő és kifogásolható üzeneteket. A szabad véleménynyilvánítás a felsőoktatás küldetésének központi eleme, azonban az általa megosztott nézetek egyáltalán nem képviselik az intézmény értékeit, sem a diskurzus normáit, amelyeket igyekszünk előmozdítani.”