Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

„Szakadár otthonoktatás” néven futott egy Telegram-csatorna, amely több mint 2400 csoporttagnak készített a fehér fajvédelmet a középpontba helyező órarendeket.

Mint kiderült egy négygyermekes ohiói házaspár áll a csatorna mögött – számolt be róla a zsidó-liberális extrémista VICE News és a HuffPost.

A csatorna „adminisztrátorai és tagjai szégyenkezés nélkül rasszista, homofób és antiszemita rágalmakat használnak, és naponta idéznek Hitlert és más náci vezetőket egy nyilvános csatornán” – írta Vice News.

A csatorna két készítője a Mr. és Mrs. Saxon néven futó Logan és Katja Lawrence. A holland származású feleség indította a csatornát 2021 októberében, mert úgy találta, túl sok degenerált anyag lelhető fel az állami iskolarendszerben.

Katja Lawrence az „Achtung! Amerikaner” fehér nemzetiszocialista podcastben arról beszélt:

Komoly erőket mozgósítottunk annak érdekében, hogy gyermekeink csodálatos nemzetiszocialisták legyenek.

Olyan tananyagot is megosztottak egyebek mellett, amely az írás gyakorlásánál Adolf Hitlertől és más nemzetiszocialista vezetőktől származó idézetek másolását jelentette.

A 37 éves nő nem csak az órarendjüket, a házi feladatokat és az óraterveket osztotta meg a csoport többi szülőjével, hanem azt is, hogy élik meg a fehér faji öntudatukat a mindennapokban. Például Führer-tortát sütött Adolf Hitler születésnapján, de megosztott egy hangfájlt is, amiben a gyerekei azt kiáltják: „Sieg heil!”

Az elvileg a magántanulásról szóló csatornán a házaspár bátorította a többieket, hogy találkozzanak, így a gyerekeik „játszhatnak más fehér gyerekekkel”, és teljesen nyíltan felvállalhatják a nézeteiket.

A csoportnak az Egyesült Államokból minden tagállamából lehettek tagjai, Európából viszont csak norvégok, németek és az Egyesült Királyság állampolgárai.

Az ohiói jog alapján Lawrencéknek csak be kellett jelenteniük a helyi hatóságnak, hogy a gyerekeiket magántanulóként akarják tanítani és ehhez csak minimális követelményekbe kellett belemenniük: évente 900 óra oktatást kell tartaniuk, minden évben értesíteniük kell a tanfelügyelőt, és biztosítaniuk kell a tanulók munkájának értékelését.

Hogy ezek a feltételek teljesültek a családnál, most, a beszámolók után az állami oktatási minisztérium próbálja támadni. Szakértők szerint nem szegett a házaspár törvényt, mert a szabályzat azt is kimondja, hogy a szülőket nem lehet arra kényszeríteni, hogy olyan tantervet tanítsanak, amely ellentétes vallási meggyőződésükkel.

Az ügyvéd Carmen Longoria-Green, aki a Felelős Otthonktatás Koalíció igazgatósági elnöke is, a VICE-nak azt mondta, korábban ő is magántanuló volt, az ennyire markáns nemzetiszocialista ideológia nem volt szokványos, a fehér fajvédelem ösztönzése már inkább. Példaként elmesélte, hogy ő, míg fel nem nőtt, addig úgy tanulta, hogy a hírhedt négerjogi szélesőséges Martin Luther King Jr. egyáltalán nem volt tiszteletre méltó személy.

Az Egyesült Államokban sok otthontanító tartozik olyan keresztény irányzatokhoz, amely felkarolja a fehér fajvédelmet, sok otthoni iskolai tanterv tartalmazza a fehér nacionalizmus és szeparatizmus más, kevésbé keményvonalas megnyilvánulási formáit.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE