Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy fehér fajvédő aktivista három négert lőtt agyon a floridai Jacksonville-ben lévő boltban, egy korábbi rasszista akció évfordulóján.

Egy álarcos fehér férfi szombaton agyonlőtt három négert a floridai Jacksonville egyik üzletében, egy többségében feketék által lakott negyedben. A fegyverére egy horogkereszt volt felfestve. A lövöldöző, aki fajvédő írásokat is posztolt, ezután öngyilkos lett − írta meg az AP hírügynökség.

T.K. Waters Jacksonville-i seriff sajtótájékoztatón elmondta, hogy a két néger férfi és egy nő halálát okozó támadás egyértelműen „rasszista indíttatású” volt.

Waters szerint a 20-as éveiben járó lövöldöző egy Glock kézifegyvert és egy AR–15 félautomata puskát használt, amelyek közül legalább az egyikre horogkeresztet festettek. Golyóálló mellényt viselt. 

A gyilkosságok egy boltban történtek, mindhárom áldozat fekete volt, és ez nem véletlen. A helyi sheriff tájékoztatása szerint az elkövető több kiáltványt hagyott hátra a médiának, a hatóságoknak és szüleinek, amelyben egyértelművé tette, hogy tetteit feketék iránti gyűlölete motiválja. A sheriff szerint az időzítést motiválhatta egy másik jacksonville-i lövöldözés, amelyet öt évvel ezelőtt ugyanezen a napon követtek el.

A lövöldözés helyi idő szerint szombaton, nem sokkal délután 2 óra előtt történt egy Dollar General nevű üzletben, körülbelül háromnegyed mérföldre az Edward Waters Egyetemtől, amelynek hagyományosan főleg színes bőrű hallgatói vannak.

Az egyetem közleményében azt írta, hogy nem sokkal a lövöldözés előtt az egyik biztonsági őr meglátta a férfit az iskola könyvtárának közelében, és megkérte, hogy igazolja magát. Amikor a férfi ezt megtagadta, megkérték, hogy távozzon. A férfi visszatért az autójához.

Waters seriff szerint a férfit látták, amint felvette a mellényét és a maszkját, mielőtt távozott. Azt mondta, nem tudni, hogy eredetileg az iskolát akarta-e megtámadni.

Nem sokkal a támadás előtt a lövöldöző küldött egy sms-t az apjának, hogy ellenőrizze a számítógépét. Az apa megtalálta az írásokat, és a család értesítette a rendőrséget, de a lövöldözés akkor már megkezdődött.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Biden amerikai elnök az egyik beszédében azt mondta, hogy „Trump és republikánus hívei egy szélsőséget képviselnek, amely köztársaságunk alapelveit fenyegeti”. Ezzel a megosztó és kirekesztő kijelentésével a Reuter/Ipsos felmérése szerint a megkérdezettek 58 százaléka egyetértett.

A második világháború végén számos német választotta azt, hogy meghal a gyermekeivel együtt, de ők nem kegyetlen szörnyetegek voltak.

A sztálinista rendszer szétválaszthatatlan magától Sztálin személyétől. A bolsevik rendszer működési mechanizmusa gyakorlatilag Sztálin személye köré épült, és a diktátor 1953-as halálával szükségszerűen meg is változott.

Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszter és főügyész úgy döntött, hogy szabadon enged egy 21 éves patriótát, akit három év börtönre ítéltek, amiért a 2020-as poznani pride-on összetűzésbe keveredett egy deviánssal.

Egyre szélesebb körűvé válik az X (volt Twitter) elleni nagyvállalati hirdetési bojkott, sőt, az amerikai cégek mellett az Európai Bizottság is közölte, hogy felfüggeszti a hirdetéseit az oldalon, mert nem akarja, hogy azok „antiszemita és náci” tartalmak mellett jelenjenek meg.

Sok amerikai nagyváros annyira tele van bűnözéssel, droggal és hajléktalanokkal, hogy nemcsak élhetetlenek, hanem egyenesen no-go zónák.

Itáliában tilos lesz a labdarúgócsapatoknak kiosztani játékosaiknak a 88-as számot, ugyanis ezzel a Führert éltetnék a játékosok.

Bajtársaink, a RED Angers (Rassemblement des Étudiants de Droite - Jobboldali Diákgyűlés) klubházában házkutatást tartott a rendőrség, most pedig több tag előzetes letartóztatásba helyezése mellett döntöttek – írja a Nacionalista Zóna Telegram csatornája.

Súlyos börtönévekkel fenyegetnek egy fiatal férfit Michigan államban, miután horogkeresztet festett egy zsinagóga falára.

1944. július 20-án reggel hat órakor két tiszt lépett ki a berlini Wannsee villanegyed egyik házából. Laus Schenk von Stauffenberg gróf vezérkari ezredes és jogász bátyja, Bertold tengerésztiszt.

A faji háborúra való előkészletek, illetve „terrorösszeesküvés” miatt ítéltek el finn nemzetiszocialista fiatalokat.

Alig néhány hónappal a harcok után elindult a feleslegessé vált eszközök hasznosítása a megszállt és kettészakított Németországban.

Lengyelországi zsidók pert indítottak németországi székhelyű multinacionális óriásvállalatok ellen „a szüleiket és nagyszüleiket ért világháborús atrocitások miatt” – írja a PCh24 lengyel hírportál.

Közismert az oroszok alábbi szövege: azért kell ide vagy oda terelni az embereket, hogy megkapják az igazolást, amivel aztán nyugodtan hazamehetnek.

A Szilágy megyei Érkáváson 1944 decemberének egyik napján megjelent egy orosz hadnagy és egy őrmester. Ez időben visszajöttek a román közigazgatás emberei: a csendőrség, a jegyző stb.

A tavaszt idéző napsütésben jó félszázan gyülekeztek a megadott időpontban a Keleti pályaudvar előtti téren, hogy részt vegyenek a sétáló történelemórán, számol be a Festung Budapest 2024-es rendezvénysorozata nyitányáról a honlapján a Légió Hungária.

A Nyilaskeresztes Párt Szálasi Ferenc nemzetvezető részvételével tartotta meg december havi Nagytanácsát, jelentette 1944 decemberében a Magyar Távirati Iroda.

Gyakorlatilag belső emigrációra kényszerült egy német iskola két tanára, miután elmenekültek a „szélsőjobboldali” diákok elől. Egy „jogvédő” szerint „a nácik otthonuknak kiáltották ki” Brandenburg tartományt.

Bajtársunk és barátunk Cseresznye György, a Titkolt Ellenállás egykori énekese már lassan egy évtizede, idén 9 éve, hogy a Hadak Útjára távozott.

Akkor is így köszöntött a tavasz és a március. A budai hegyek felől hideg, még a télre emlékeztető szél söpört végig a pesti utcákon.

A berlini rendőrség és az Állami Bűnügyi Rendőrség vizsgálatot indított az Alternatíva Németország (AFD) ellen, amiért a párt székházának teraszára egy integető hóemberfigurát helyeztek ki.

Hollandiában büntetőjogi következményekkel fog járni a „holokauszttagadás”, a „rasszizmus” és a „diszkrimináció” tilalmára vonatkozó törvényt kiterjesztik más események megtörténtének tagadására is – döntött a holland ügyvivő kormány.

Tíz napja volt hivatalban Vilhelm Junnila finn gazdasági miniszter. A politikus azt mondta, hogy „a kormány fennmaradása és Finnország jóhírének megvédése érdekében” távozik posztjáról.

Kun András 1911-ben született Nyírbátorban. Bölcsészeti és teológiai tanulmányait Rómában folytatta. 1941-ben szentelték pappá, majd minorita szerzetesként a kézdivásárhelyi rendházba került.