Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszter és főügyész úgy döntött, hogy szabadon enged egy 21 éves patriótát, akit három év börtönre ítéltek, amiért a 2020-as poznani pride-on összetűzésbe keveredett egy deviánssal.

Marika Matuszak és három társa akkor egy szivárványszínű táskát akart elvenni egy aberrált felvonulótól. Az iratok szerint „a támadás miatt az áldozatnak zúzódásai keletkeztek, és megrándult a csuklója”.

Az ügy nemrégiben híresült el, amikor a Ordo Iuris Katolikus Intézet kampányt indított Matuszek szabadulásáért, mivel pusztán ideológiai alapon ítélték el. Az Ordo Iuris azzal érvelt, hogy enyhébb büntetést is kiszabhattak volna, habár az ügyben – elvileg – a három éves börtön számít minimálisan kiszabhatónak.

Miután az Ordo Iuris kiállt véleményével, az interneten elindult a lengyel szélsőjobboldali úthenger. A hagyományos értékek védelmezőjeként és az LMBT-terror ellen harcoló hazafiként emelték pajzsra a meghurcolt Matuszeket, és egyben követelték a szabadon bocsátását.

A szimpla táskacibálásért kimért büntetés mértékéért az érzékenyített bírákat tették felelőssé. A hangokat maga az igazságügyi miniszter is felerősítette azzal, hogy a Twitteren közölte: „A bíróság három évre börtönbe vetett egy fiatal lányt, amiért tiltakozott a baloldali ideológia és a homoszexualitás népszerűsítése ellen. A bíróságok kíméletlenül büntetik a lengyeleket, már amennyiben a hit és a hagyományos értékek védelmére kelnek, ellenben a templomok megtámadásáért, hívők lincseléséért és rendőrök leköpéséért szabadon engedik őket. Külön kérdés egyes ügyészek eljárása ebben az ügyben. A tettük nem marad következmények nélkül.”

Matuszekről hamar közreadta a zsidó-liberális sajtó helyi fiókja, hogy nemzetiszocialista nézeteket vall. Az Euractiv szerint találtak róla fotókat, melyeken „neonáci” jelképeket visel, illetve kapcsolatba hozták egy radikális jobboldali aktivistával, aki a Nagynémet Birodalom zászlajával fényképezkedett egy, a Gestapo uniformisára hasonlító egyenruhában. Kiderült, hogy alapítói voltak a Nemzeti Tisztogatásért Front nevű nemzetiszocialista szervezetnek, melynek elsődleges célja Lengyelország megtisztítása a lengyeleket bemocskoló szennytől és ellenségtől.

Az illetőt Matuszekkel együtt elítélték, mert részt vett ugyanabban a akcióban.

Arról nem tudni, hogy őt is hazaszállították-e, Matuszek viszont most Andrzej Duda lengyel elnök kegyelmére vár.

Borítókép: nacionalisták demonstrációja Katowicében, „Katowice a nacionalizmus városa” szlogennel – a Nemzeti Tisztogatásért Front aktivistái vezetésével

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Azokat az ausztrálokat, akik nyilvánosan nemzetiszocialista tisztelgést mutatnak be Victoria államban, tetemes pénzbírsággal vagy akár egy év börtönnel is sújthatják az új törvényjavaslat értelmében.

Az alpesi ország korábbi jogszabályai ugyan tiltják az „emberek becsmérlését vallási, etnikai vagy szexuális irányultságuk miatt”, de csak akkor, hogy ha az elhangzott kijelentések, a használt jelképek vagy bemutatott mozdulatok „propagandisztikus célokat” szolgálnak, jelentsen ez bármit.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendôrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. október 5. napján, délelôtt 10 órakor.

A varégok a mai Svédország területén a középkorban letelepedett vikingek. De honnan jöttek ezek a vikingek, akikről a ma emberének a varkocsos, szakállas, baltát lóbáló északi óriások jutnak elsőre az eszébe?

Egy viking nő lépett először partra az Újvilágban, méghozzá Kolumbusz előtt félezer évvel. De nemcsak Amerika felfedezésében volt az első, hanem abban is, hogy ott adott életet fiának, aki az első fehér gyermekként született a kontinensen, több mint 500 évvel Virgina Dare előtt.

Miután a keleti fronton megszakadt a tengelyhatalmak hadiszerencséje és a szovjet Vörös Hadsereg ellentámadásba lendült.

A vérzivataros 20. század során több híres és hírhedt személyiség is megfordult a szegedi Csillag börtön celláiban.

Szigorúbb fellépést kér számos zsidó szupremácista prominens a TikTok vezetőitől „a platformon elharapózó antiszemita tartalmak ellen”.

A második világháború lezárást követő vérgőzös évek feltárása, megismertetése a nyilvánossággal, valahogy elfelejtődött az 1990-es "rendszerváltozás" óta.

A Patriot Front fehér nacionalista csoport öt tagját börtönbüntetésre ítélték, mert „összeesküvést szőttek” egy idahói LGBTQ+ Pride-vonaglás ellen.

Bár a mi hazánkos Novák Előd kérésére előbb tömegsport-rendezvényként felvette az állami szervező a Kitörés emléktúrát az Olimpiai Ötpróba Programba, később azt törölte.

1944-ben és 1956-ban a történelem megismételte önmagát. Az 1944/1945-ös vérhullással újabb magok kerültek az áldott magyar földbe.

A szlovák Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) hat év börtönbüntetésre ítélte Marián Magátot, akit törvénybe ütköző gondolatok kifejtésével kapcsolatos vádpontokban bűnösnek találtak.

72 éves korában meghalt Michael Knape, a berlini rendőrség korábbi főnöke, akit csak „neonácivadásznak”, illetve „kemény kutyának” hívtak.

A felvidéki Szencen található Anton Bernolák Gimnázium történelem tanárát Slavomír Maľát diákjai jelentették az iskolának, miután nézeteivel és véleményeivel a „törvénysértés határán mozgott”.