Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Ilias Kasidiaris 2021 óta ül egy görög börtönben a betiltott Arany Hajnal párttal való kapcsolata miatt. Ez azonban nem akadályozta meg Kasidiarist, akinek horogkeresztes tetoválása is van, hogy induljon Athén polgármesteri székéért.

A pártot karhatalmi erővel oszlatták fel, miután több tagját elítélték „gyűlölet-bűncselekményekkel kapcsolatos bűnszervezet működtetéséért”.

A balközép PASOK pártszövetség olyan javaslatot nyújtott be, amely megtiltaná, hogy az olyan politikai elítéltek, mint Kasidiaris, induljanak a választásokon. Az eKathimerini görög hírportál szerint nem világos, hogy a kormány elfogadja-e a javaslatot.

A beszámolók szerint Kasidiaris a rácsok mögött is népszerű maradt hívei körében, rendszeresen használ mobiltelefont és posztol a közösségi médiában.

„Még arra is lehetőséget kapott, hogy rádióműsorokat tartson a cellájából, és nagyon hatékonyan használta a közösségi médiát, hogy támogatást gyűjtsön a fiatalok körében” – mondta egy hazafias mozgalmakat tanulmányozó csoport vezetője a Guardiannek.

Miután az Arany Hajnal pártot betiltották, új pártot alapított Nemzeti Párt – Görögök néven. A parlament azonban megtiltotta ennek a pártnak, hogy részt vegyen a júniusi választásokon, mivel attól tartottak, hogy Kasidiaris és mások, az Arany Hajnalhoz csatlakozott személyek újra bekerülhetnek a törvényhozó testületbe.

Kasidiaris – még szabadlábon – sem rejtette véka alá politikai hovatartozását

Kasidiaris mégis éreztette jelenlétét – börtöncellájából támogatta az új szélsőjobboldali pártok listáját, amelyek jól szerepeltek a választásokon, és az országos szavazatok több mint 12 százalékát szerezték meg.

Elemzők szerint az eredmények a hazafias szélsőjobboldal újjáéledését jelezhetik Görögországban.

Az Arany Hajnal – egy keményvonalas bevándorlóellenes párt volt, amely a 2010-es évek eleji görögországi pénzügyi válság nyomán alakult – tagjait azzal vádolták, hogy migránsokat és szélsőbaloldaliakat támadtak meg, néha fizikailag is. A tagok tagadták a „neonáci” jelzőt, de a csoport vezetői a német nemzetiszocialistákat dicsérték, megkérdőjelezték a holokauszt históriáját, és a fehér fajvédő szimbólumukat is használtak a hazafias jelképek mellett.

Az Arany Hajnal egykori tagját, Yiorgos Roupakias-t életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Pavlos Fyssas, egy antifa rapper 2013-as meggyilkolásáért.

Kasidiaris gond nélkül beismerte, hogy „holokauszttagadó”, más Arany Hajnal-tagok pedig Izraelt Görögország és a görög ortodoxia örök ellenségének nevezték. Görög zsidó csoportok viszonzásképpen hisztériukusan elítélték az Arany Hajnal korábbi vezetőjét, amiért azt mondta, hogy Auschwitzban nem voltak gázkamrák.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Lezajlott tehát a szűk körű izraeli–palesztin fogolycsere, amelynek keretében Izrael „biztonsági okokból” bebörtönzött palesztin nőket és fiatalkorúakat bocsátott szabadon.

Egy ausztrál nemzetiszocialista, aki a börtönbüntetése végéhez közeledik, megtámadta a szabadulása utáni állami felügyelet elrendelésére irányuló kérelmet, mert a hosszú börtönben töltött időszaka után szerinte már nem kellene szoros megfigyelés alatt maradnia, ám a törvényhozók éppen az elnyomás fokozásán dolgoznak.

A patrióta fiatalra házmester jellemű járókelők hívták ki a rendőröket, miután a zászlót mutatta fel nekik.

Fajvédő nemzetiszocialisták jelentek meg amerikai Connecticut állambeli Ritzy Greenwich-ben, hogy a fehér emberek elleni rasszista erőszak miatt tiltakozzanak.

A Kun (Kohn) Béla nevével fémjelzett proletárdiktatúra és vörösterror, a hírhedt 133 nap fenekestül forgatta fel az akkori magyar társadalmi és politikai életet.

Eva Vlaardingerbroek, a nemzetközi keresztény-konzervatív szcéna éppen aktuá­lis üdvöskéje nemrég Magyarországon kijelentette, hogy az európai nagy népességcsere nemcsak egy elmélet, hanem maga a valóság. Jé, tényleg?

Az 1913-as születésű Bosnyák Imrét az elsők között érintette meg a magyar nemzetiszocializmus, a hungarizmus eszméje.

Harminc éve már, hogy elhunyt a 28. Wallonien önkéntes SS gránátoshadosztály parancsnoka, a második világháború legendás „krónikása”, Léon Degrelle.

Szabadon engedték az antifasiszta Ilaria Salist, akit egy erőszakos bűncselekmény miatt tartottak eddig fogva a magyar hatóságok – írta a La Repubblica.

Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszter és főügyész úgy döntött, hogy szabadon enged egy 21 éves patriótát, akit három év börtönre ítéltek, amiért a 2020-as poznani pride-on összetűzésbe keveredett egy deviánssal.

1945 február 13-án, nem sokkal este 10 óra előtt a nyugvóra készülő szász főváros, Drezda, „az Elba parti Firenze” belvárosának ablakai remegni kezdtek a város fölé berepülő brit bombázókötelék motorjainak egyre jobban erősöd, vészjósló basszusától. 

Az emberiség egyik óriási bravúrja a nemzetiszocializmussal kapcsolódik össze: ötven éve a holdra szállás magába olvasztotta a III. Birodalom történetének egy részét.

Gyakorlatilag belső emigrációra kényszerült egy német iskola két tanára, miután elmenekültek a „szélsőjobboldali” diákok elől. Egy „jogvédő” szerint „a nácik otthonuknak kiáltották ki” Brandenburg tartományt.

A magyar származású önkéntesekből felállítandó Waffen-SS hadosztályok ügyében a tárgyalások még a Lakatos-kormány idején megkezdődtek. Az írásbeli, előzetes megállapodást végül is Beregfy Károly, a Szálasi-kormány honvédelmi minisztere és Otto Winkelmann, a magyarországi német SS- és rendőri erők parancsnoka 1944. október 23-án írta alá Budapesten.

Közösség tagja elleni erőszak és plakátrongálás miatt fogtak el egy idős fővárosi férfit – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu-n.