Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Ilias Kasidiaris 2021 óta ül egy görög börtönben a betiltott Arany Hajnal párttal való kapcsolata miatt. Ez azonban nem akadályozta meg Kasidiarist, akinek horogkeresztes tetoválása is van, hogy induljon Athén polgármesteri székéért.

A pártot karhatalmi erővel oszlatták fel, miután több tagját elítélték „gyűlölet-bűncselekményekkel kapcsolatos bűnszervezet működtetéséért”.

A balközép PASOK pártszövetség olyan javaslatot nyújtott be, amely megtiltaná, hogy az olyan politikai elítéltek, mint Kasidiaris, induljanak a választásokon. Az eKathimerini görög hírportál szerint nem világos, hogy a kormány elfogadja-e a javaslatot.

A beszámolók szerint Kasidiaris a rácsok mögött is népszerű maradt hívei körében, rendszeresen használ mobiltelefont és posztol a közösségi médiában.

„Még arra is lehetőséget kapott, hogy rádióműsorokat tartson a cellájából, és nagyon hatékonyan használta a közösségi médiát, hogy támogatást gyűjtsön a fiatalok körében” – mondta egy hazafias mozgalmakat tanulmányozó csoport vezetője a Guardiannek.

Miután az Arany Hajnal pártot betiltották, új pártot alapított Nemzeti Párt – Görögök néven. A parlament azonban megtiltotta ennek a pártnak, hogy részt vegyen a júniusi választásokon, mivel attól tartottak, hogy Kasidiaris és mások, az Arany Hajnalhoz csatlakozott személyek újra bekerülhetnek a törvényhozó testületbe.

Kasidiaris – még szabadlábon – sem rejtette véka alá politikai hovatartozását

Kasidiaris mégis éreztette jelenlétét – börtöncellájából támogatta az új szélsőjobboldali pártok listáját, amelyek jól szerepeltek a választásokon, és az országos szavazatok több mint 12 százalékát szerezték meg.

Elemzők szerint az eredmények a hazafias szélsőjobboldal újjáéledését jelezhetik Görögországban.

Az Arany Hajnal – egy keményvonalas bevándorlóellenes párt volt, amely a 2010-es évek eleji görögországi pénzügyi válság nyomán alakult – tagjait azzal vádolták, hogy migránsokat és szélsőbaloldaliakat támadtak meg, néha fizikailag is. A tagok tagadták a „neonáci” jelzőt, de a csoport vezetői a német nemzetiszocialistákat dicsérték, megkérdőjelezték a holokauszt históriáját, és a fehér fajvédő szimbólumukat is használtak a hazafias jelképek mellett.

Az Arany Hajnal egykori tagját, Yiorgos Roupakias-t életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Pavlos Fyssas, egy antifa rapper 2013-as meggyilkolásáért.

Kasidiaris gond nélkül beismerte, hogy „holokauszttagadó”, más Arany Hajnal-tagok pedig Izraelt Görögország és a görög ortodoxia örök ellenségének nevezték. Görög zsidó csoportok viszonzásképpen hisztériukusan elítélték az Arany Hajnal korábbi vezetőjét, amiért azt mondta, hogy Auschwitzban nem voltak gázkamrák.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Joachim (Jochen) Peiper 1915. január 30-án született Berlinben. Apja is katonaként élte le az életét, igy a fiatal Jochen a katonás életet hamar megtanulta.

Bajtársaink, a RED Angers (Rassemblement des Étudiants de Droite - Jobboldali Diákgyűlés) klubházában házkutatást tartott a rendőrség, most pedig több tag előzetes letartóztatásba helyezése mellett döntöttek – írja a Nacionalista Zóna Telegram csatornája.

A Los Angeles-i székhelyű zsidó szupremácista Simon Wiesenthal Központ „leplezte le”, hogy egy, az angliai Oxfordshire-ből származó 42 éves anyuka lett a Miss Hitler szépségverseny idei győztese.

Szovjet-Oroszországban nyilvános szeánszokon kötelezték önkritikára a rezsim által ideológiai-politikai ellenségeknek tekintett elemeket (burzsujokat, kulákokat, értelmiségieket) veleszületett társadalmi kiváltságaik levezekléseként.

Manapság a multinacionális nagyvállalatok számítanak a woke-izmus legbefolyásosabb terjesztőinek, ami paradoxonnak tűnik, tekintettel a baloldal fennen hangoztatott kapitalizmusellenességére.

Dr. Csia Sándor 1894. február 4-én született Hegybányán, Háromszék vármegyében. Apja Csia Ignác, anyja Bajai Henriette.

A német belügyminisztérium közölte, hogy betiltott egy „szélsőjobboldali, rasszista csoportosulást, amely arról ismert, hogy gyerekek és fiatalok körében terjeszti antidemokratikus eszméit”.

A vérzivataros 20. század során több híres és hírhedt személyiség is megfordult a szegedi Csillag börtön celláiban.

Az 1944 őszén szovjet megszállás alá került Kecskeméten a nyugat-magyarországi harci cselekmények és a világháború vége után is még fél évvel, 1945 karácsonyán is előfordultak a szovjet katonák által elkövetett rablások és gyilkosságok a polgári lakossággal és az újonnan felálló rendőrség tagjaival szemben egyaránt.

1944. április 3-án a déli órákban az amerikai légierő végrehajtotta Budapest ellen az első terrorbombázást a második világháború során.

A Pesti Srácok információja szerint a német szövetségi főügyész gyilkossági kísérlet miatt nyomoz a szélsőbaloldali Lina Engel, Johann Guntermann és Tobias Edelhoff ellen.

Súlyos börtönévekkel fenyegetnek egy fiatal férfit Michigan államban, miután horogkeresztet festett egy zsinagóga falára.

Joe Biden bemutatta az antiszemitizmus elleni küzdelemre vonatkozó stratégiát – írja örömködve a Jersualem Post.

Megbüntették Kubában az állami zenei szervezetek hét tisztviselőjét, miután az általuk szervezett halloweeni partin egy Hitler-jelmez nyerte az első díjat – írja az AFP.

A keleti fronton zajlott pokoli harcok helyszíneiről még a mai napig is kerülnek elő emberi maradványok, harcfelszerelések és akár teljes harcjárművek is.

A Nyilaskeresztes Párt Szálasi Ferenc nemzetvezető részvételével tartotta meg december havi Nagytanácsát, jelentette 1944 decemberében a Magyar Távirati Iroda.

Franciaország az utóbbi éjszakákon ugyanazt élte át, amit néhány évtizede már többször is, és amit a jövőben törvényszerűen egyre gyakrabban fog átélni: a söpredék („la racaille”) féktelen tombolását gyújtogatással, fosztogatással, lövöldözéssel fűszerezve.

Közvetlenül a II. világháború után Lengyelországban 277 börtönben és 1255 kommunista koncentrációs táborban több mint 200 ezer német származású polgári személyt gyűjtöttek össze, mialatt a vasfüggöny szovjet oldalán 16 millió német származású polgári lakost telepítettek ki.

Az ottawai orosz nagykövet szerint a kanadai hatóságok „hajlamosak késleltetni a volt nácik elleni pereket”.

Krefeldben a Bismarckplatz 32. szám alatti, impozáns villában rendezkedett be a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt, melynek tagjai bizonyára elhűlve figyelték volna a mostani gyalázatot.

A kanadai kormány azt tervezi, hogy nyilvánosságra hozza a második világháború után Kanadába emigrált egykori állítólagos „náci kollaboránsok” listáját – közölte Justin Trudeau miniszterelnök, írja az AFP.

Egy nappal a chemnitzi csonkolás előtt is hallattak magukról az antifa terroristák: hétfő éjjel bombatámadás történt a Königsblut Tattoo & Piercing Stúdió ellen Zeulenrodában (Greiz kerület, Türingia).

Abbahagyták Hollandiában az állítólag a visszavonuló németek által a második világháború idején állítólag elásott többmillió eurós kincs utáni kutatást.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. október 23-án.