Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Brit tudósok az adófizetők pénzéből finanszírozott projekt keretein belül keresik a tej és a gyarmatosítás közötti összefüggést.

Az oxfordi múzeum tudósai a tej „politikai természetét” és „gyarmati örökségét” fogják kutatni egy új projekt keretein belül, mert az egyik érintett szakértő szerint a tej „észak-európai rögeszme”, amelyet a világ más részeire is ráerőltettek.

Dr. Johanna Zetterstrom-Sharp azt gondolja, hogy a tej, mint az emberi táplálkozás kulcsfontosságú eleme, „fehér felsőbbrendűségként értelmezhető”. Tudományos megállapítását arra alapozza, hogy Európán és Észak-Amerikán kívül más népeknél kiugróan magas a laktózérzékenységgel diagnosztizált felnőttek száma. A kutató felhívta a figyelmet arra is, hogy az afrikai helyi tejtermelést a nagyobb mennyiség termelését célzó ipari módszerek javára leállították.

Az új projekt a Művészeti és Bölcsészettudományi Kutatási Tanács támogatását nyerte el – mintegy 110 millió fontot ítélek oda az egyetemek és a független szervezetek kutatóinak. A tanácsot a kormány finanszírozza az üzleti, energiaügyi és ipari stratégiáért felelős minisztériumon keresztül.

A tejprojekt székhelye az oxfordi Tudománytörténeti Múzeumban lesz, ők is kaptak némi támogatást, bár nagyságát egyelőre nem kötötték az állampolgárok orrára.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Eredménytelennek nevezte az olasz baloldal a Magyarországon fogva tartott antifasiszta terrorista, Ilaria Salis szabadon engedéséért folytatott politikai kampányát Giorgia Meloni miniszterelnök az RAI1-nek adott televíziós interjúban.

Az idahói rendőrség elfogta az Aryan Knights (Árja Lovagok) két tagját, Skyler Meade-t, aki a börtönkórházból szökött meg társa, Nicholas Umphenour segítségével – írja a BBC.

Az NPR amerikai zsidó-liberális médiaintézmény arról közölt terjedelmes beszámolót, hogy az Egyesült Államokban egyre több „szélsőséges gyűlöletcsoport” alakul, és ezek hálózatba szerveződnek.

A közelmúltban az amerikai Massachusetts állambeli West Brookfield városában a zsidókat célzó „sértő üzeneteket” tartalmazó visszazárható zacskókat osztottak szét, ami médiahisztériát váltott ki.

Szigorúbb fellépést kér számos zsidó szupremácista prominens a TikTok vezetőitől „a platformon elharapózó antiszemita tartalmak ellen”.

A gyűlést az egyik római lakótelepen rendezték az Olasz Szociális Mozgalom (Movimento Sociale Italiano) nevű fasiszta ifjúsági szervezet két tagja 1978-as meggyilkolásának emlékére.

Ausztria 2019 óta a nemzetiszocializmus 26 ezer „áldozatának”, illetve leszármazottjaiknak adott állampolgárságot – közölte Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter.

A német munkásoknak kedvező első munkareformok egyike a fizetett évi szabadság létrehozása volt.

Gyakorlatilag belső emigrációra kényszerült egy német iskola két tanára, miután elmenekültek a „szélsőjobboldali” diákok elől. Egy „jogvédő” szerint „a nácik otthonuknak kiáltották ki” Brandenburg tartományt.

Híradó szakaszparancsnokként szolgáltam Ungváron 1944 októberében. Közben Nyékládházára kerültem, ahonnan november 4-én a szovjet katonák vittel el többedmagammal „kicsi robotra”, amiből négyévi kényszermunka lett.

A szlovák Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) a „náci” ideológia és az SS iránti szimpátia kinyilvánítása miatt ítélt el öt Slovan-szurkolót.

Április negyedike, vagy ahogyan az 1945 után kiépülő kommunista diktatúra kánonjában szerepelt, a felszabadulás, nem csak a pártállam piros betűs ünnepének, hanem négy évtizeden át a rendszer legfontosabb legitimációs pontjának számított, és nem véletlenül.

A szvasztika, azaz a 90 fokban hajlított ágakkal bíró kereszt fontos szimbólum több egykori és ma is élő hitrendszerben egyaránt. Az idők során jelképezte többek között a jó szerencsét, a teremtés végtelenségét és a legyőzhetetlen, forgó Napot.

A Los Angeles-i székhelyű zsidó szupremácista Simon Wiesenthal Központ „leplezte le”, hogy egy, az angliai Oxfordshire-ből származó 42 éves anyuka lett a Miss Hitler szépségverseny idei győztese.

Zsidó-liberális hisztéria vezette fel a Bayern München és az olasz Lazio visszavágóját, aminek a tétje negyeddöntőbe jutás a Bajnokok Ligájában.